Sháním parťáka na server
Sháním parťáka na server
Železo zaplatím, ale rád bych sdílel náklady na měsíční paušály.
Za to by jste měl plný přístup k serveru jako root a mohl si tam instalovat vlastní věci. Víc viz:
http://wratifi.sweb.cz/server/
W.
jo tak to jo
celé vláknoa zavolej na 607 969 045
tonda
lol
celé vláknoto si delas prdel, ne? kdyz uz tak misto roota muzes nekomu udelat sudo, aby se to logovalo (nebo aspon trochu), nebo jeste lepe mit linux s xen, nebo aspon user-mode-linux.
ale s takovym pristupem by to mohla byt sranda aspon -- za 500kc za 1 mesic a mit naporad po odstoupeni od 'projektu' 'vlastni' server, pres 'upravy' jadra, skryvani procesu atd... :))
roota muzes dat brachovi, ale cizimu cloveku radsi dej roota jen ve virtual hostu.
Re: lol
celé vláknoved je paranoik ;)
celé vláknoKdyž mu nevěříš, tak mu nedáváš ani sudo.
A napsat něco jako: ,,dám Vám sudo" mi přišla jako ptákovina :)
To že toho roota bude mít přes SUDO,
protože nechci aby se někdo vzdáleně hlásil na server jako root je věc jiná.
celé vláknokdyz uz tak misto roota muzes nekomu udelat sudo, aby se to logovalo (nebo aspon trochu)
A jaký je v tom rozdíl? Přihlášení na roota přes SSH se loguje do stejných souborů jako přihlášení bez roota a použití sudo a na oboje stačí:
[sudo] vche-nc /var/log/wtmp
[sudo] vim /var/log/auth.log
ad nejlepsi ping
celé vláknoTakze z Casablanky mam ping na seznam i NIX kolem 1ms.
Jinak pokud pises, ze si paranoik a bojis se, ze ti nekdo 'louskne' apache, tak bych ti doporucoval nedavat nikomu roota (treba ten xen mi taky pride jako lepsi napad).
Re: ad nejlepsi ping
celé vláknos pingem samozřejmě záleží na velikosti paketu a jak se daný server vyspí .)
Já to měřil velkým paketem a to jsem tam nenapsal a taky ta cena housingu je good.
Jinak, samozřejmě bych raději nikomu root heslo nedával, ale zase je fér (když chci někoho najít) abych ho nabídnul.
Ono jet některé aplikace ve XENu a nebo nativně je rozdíl .)
Jinak máš samozřejmě pravdu.
celé vláknoping -s 60000 www.seznam.cz 12ms
ping -s 30000 www.seznam.cz 7ms
ping -s 10000 www.seznam.cz 3ms
Ale to neni moc dulezity.
Dulezitejsi je, ze ty se na jednu stranu bojis o bezpecnost (apache), hlasis ze si paranoik, ale chces dat roota (navic nekomu, koho najdes pres inzerat) a vyslovene nabizis moznost instalace vlastniho softwaru (urcite existuje hooodne programu, ktery sou na tom s bezpecnosti ponekud hure nez apache).
To proste nejde dohromady a prave proto ti je tady s dobrym umyslem nabizena (para)vitrualizace - spolecnik dostane svyho roota, moznost instalovat si programy a ty jakozto paranoik muzes mit o trochu lehci spani :-)
celé vláknojasný že máte pravdu.
Na druhou stranu si s daným člověkem musím věřit.
Navíc nedávno jsem viděl program na detekci kolizí MD5 puštěný na soubor s hesly a netrvalo to moc dlouho :( než ho lousknul. Asi tak 5 minut :(
A to bylo solidní heslo.
A určitě je X jiných možností jak se povýšit na roota.
Ale máte pravdu. Vím o tom a nepřu se o tom.
Raději bych ten server měl sám, ale přeci jen platit z výplaty každý měsíc litr je horší než 500,- a navíc budu rád když najdu někoho kdo tomu rozumí a bude si s tím hrát. Tedy pokud to neshodí .)
Ahoj Petr
celé vláknoPokud tam nebude sudo a bezici aplikace nebudou vyzadovat prava roota, tak je taky velmi nepravdepodobne, ze by se dala vyuzit nejaka slabina k ziskani rootovskych prav a pokud uz je nekdo takto ziska, tak je velmi nepravdepodobne, ze by jeste potreboval /etc/shadow.
celé vláknoPokud mám právo spouštět programy tak bohužel ano :(
RE: Sháním parťáka na server (root heslo, 100gb přenos)
celé vláknoRE: Sháním parťáka na server
celé vláknoCo za OS tam je?
RE: Sháním parťáka na server
celé vláknoRE: Sháním parťáka na server
celé vláknoRe: Sháním parťáka na server
celé vláknoJa jsem si nedavno poridil 1U server HP DL145 s 2 x Dual-Core AMD Opteronem, 2GB ramky a 160GB satou za 9.500,– Kc, se slevou pro studenty. Vic tady.. http://www.repasovane-servery.cz
Re: Sháním parťáka na server
celé vláknoTahni s tou reklamou!
NN
Školení: Linux – Firemní server
Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat kompletní linuxový server do Vaší firmy se všemi základními službami, které potřebujete pro provoz Vaší sítě, firemních emailů a webových stránek.
Podrobnější informace a přihláška