Sagem F@st 800-840
Martin Laudát
14. 2. 2007 13:21
Sagem F@st 800-840
Ahoj sem ůplný nováček v užívání linuxu, ale wokna mě už dost štvou a tak sem chtěl zkusit něco jiného...Nejdříve jsem měl Ubuntu pak Kubuntu a Debiany...Nyní sem si stáhnul openSUSE 10.2 stím že je to na dvd a mohla by tam být podpora pro můj modem Sagem F@st 800-840, protože v předchozích verzích nebyla...Nainstaloval jsem si ty SUSY ale modem stále nejde...A jelikož internet k práci potřebuju tak mě to štve...Někde na internetu jsem našel ,,asi“ ovladače eagle-usb (eagle-usb.org).Ale pořád mi internet nejde asi nevím jak to nakonfigurovat...Tak prosím jestli někdo máte zkušenosti stím to modemem tak bych byl moc vděčný za radu..Děkuji Martin L. (můj mail: Prokoplej.Esus@seznam.cz)
14. 2. 2007 14:06
Nový
Re: GIYF
celé vlákno
No děkuji ale jsem fakt lama a v tomto návodu se nevyznám...
tralalak (neregistrovaný)
14. 2. 2007 17:23
Nový
celé vlákno
A co konkrétně na tom nechápete? Nerýpu, jen chci vědět co konkrétně potřebujete vysvětlit.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
14. 2. 2007 19:04
Nový
celé vlákno
No jaksi nevím co stim mám dělat..Vím je tam návod ale jsem amatér.A to neexistuje jiný způsob než toto??Nebo mi ktomu napište konkrétnější návod a v čaštine ;-)..Děkuji
vd (neregistrovaný)
14. 2. 2007 20:07
Nový
celé vlákno
Překládat vám nic nemíním. Ten návod je velmi krok po kroku co máte dělat. Jiný způsob existovat může.
Nebuďte líný, popadněte slovník (je to velmi primitivní "návodová" angličtina) a alespoň to zkuste, pak sem napište co vám nejde, co jste nebyl schopen dohledat.
Nebuďte líný, popadněte slovník (je to velmi primitivní "návodová" angličtina) a alespoň to zkuste, pak sem napište co vám nejde, co jste nebyl schopen dohledat.
14. 2. 2007 20:32
Nový
celé vlákno
Hm..Kamarád mi poslal link na oficiální ovladače od sagemu.Tak sem si je sosl a stáhnul manuála tady je :
http://www.sagem.com/support/site/livret/gu_Linux_en.pdf
Ale u kroku 3 ./configure mi terminál hodí hlášku :
linux-brxu:/home/caky/Desktop/eagle-usb/eagle-usb-src # ./configure
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cc... no
checking for cl... no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.
linux-brxu:/home/caky/Desktop/eagle-usb/eagle-usb-src #
No a já nevim co stim.Myslím že podle tohoto návodu by se to dalo udělat.Jenže opět nějáký problém... :-(. Tak jesrtli máte radu tak bych za ní byl vděčný..
http://www.sagem.com/support/site/livret/gu_Linux_en.pdf
Ale u kroku 3 ./configure mi terminál hodí hlášku :
linux-brxu:/home/caky/Desktop/eagle-usb/eagle-usb-src # ./configure
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cc... no
checking for cl... no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.
linux-brxu:/home/caky/Desktop/eagle-usb/eagle-usb-src #
No a já nevim co stim.Myslím že podle tohoto návodu by se to dalo udělat.Jenže opět nějáký problém... :-(. Tak jesrtli máte radu tak bych za ní byl vděčný..
vd (neregistrovaný)
14. 2. 2007 20:57
Nový
celé vlákno
Musíte si nainstalovat překladač jazyka C, tzn. např. zmiňovaný gcc. V mojem systému (Ubuntu) je to balík build-essentials, který nainstaluje vše potřebné. Ve vašem SUSE zkuste v nástroji YaST (jestli se tak pořád jmenuje) najít balík s názvem gcc (nepoužívám SUSE, tak nevím, jestli tam opravdu bude). Po instalaci zkuste znovu spustit skript configure a doinstalujte vše na čem zůstane viset. Pravděpodobně budete potřebovat zdrojové kódy jádra, možná knihovny. Pokud budete instalovat balíky s knihovanama, tak nainstalujte i "-dev" balíky k těm instalovaným. Obsahují totiž zdrojáky a hlavičkové soubory, které možná bude potřebovat překladač při překladu toho ovladače. Je pravděpodobné, že někde v tom manuálu nebo README, INSTALL atd. souboru u zdrojáků toho ovladače budou uvedeny všechny závislosti nutné k překladu.
vd (neregistrovaný)
14. 2. 2007 21:01
Nový
celé vlákno
A teď jsem si řekl, že nebudu tak krutý a podívám se do toho manuálu abych vám dal nějaké konkrétní rady. Tak ho otevřu a co nevidím! Hned pod nadpisem je sekce "Necessary", kde je napsáno, že musíte mít nainstalovaný překladač jazyka C - gcc a zdrojáky jádra (určitě budou taky jako balík v repozitáři v YaSTu). Vy jste se snad do toho manuálu ani nepodíval!!
Zbytek je obrázkový step-by-step návod. To snad musí zvládnout každý!
Zbytek je obrázkový step-by-step návod. To snad musí zvládnout každý!
14. 2. 2007 21:05
Nový
celé vlákno
Aha..To se omlouvám že jsem si nevšiml...Děkuji za radu...Zítra si stím pohraju.
17. 2. 2007 11:17
Nový
celé vlákno
Ahoj udělal jsem to podle toho návodu i gcc jsem zprovoznil a když napíšu startadsl do konzole tak mi to hodí hlášku že modem neni operativní a abych se kouknul do config.log myslim...Tak se tam kouknu a vapíše mi to že drivers not loaded, co stim??
ricaji (neregistrovaný)
17. 2. 2009 18:40
Nový
celé vlákno
Ahoj, s tím Sagemem mám stejné problémy, Ubuntu nekubuntu, Mandriva nemandriva, Fedora nefedora..... Chystam si našlápnout na stránky, kde jsou nějaké ADSL modemy, s podporou Linuxu, které mají vstup z krabičky ADSL na RJ-11 (telefonní) a výstupy - alespoň čtyři výstupy RJ-45 na propojení s ethernetovou kartou. Nejlépe nějaký už WiFi router se dvěma anténama, odhaduji 800-1200 Kč. JEŠTĚ JSEM NESLYŠEL A NEVIDĚL, ŽE BY SAGEM 800 NĚKDO POD LINUXEM ÚSPĚŠNĚ POUŽÍVAL A ZPROVOZNIL. KAŽDEJ RÁDOBY ODBORNÍK MÁ SPOUSTU KECU, ALE SKUTEK UTEK. Nejlepší tar a rpm pro Sagem 800 jsem si stáhl na stránkách UBUNTU jako download, v sekci Ubuntu Internet Modemy pak
je dost obsažný návod v angličtině, vrznout do translatoru není asi taky problém.
Sagem je dnes už ze hry, nad 3,1 Mb/s se nedostanu, nicméně napájení je přes USB z počítače přímo, tedy žádná další zásuvka a žrout proudu ..... Hoďte ho na dno šuplíku, zaslouží si nerozšlapat, ale vysr... se na Sagem. A na ty přechytralé radílky tady se vykašlete taky .........rici
je dost obsažný návod v angličtině, vrznout do translatoru není asi taky problém.
Sagem je dnes už ze hry, nad 3,1 Mb/s se nedostanu, nicméně napájení je přes USB z počítače přímo, tedy žádná další zásuvka a žrout proudu ..... Hoďte ho na dno šuplíku, zaslouží si nerozšlapat, ale vysr... se na Sagem. A na ty přechytralé radílky tady se vykašlete taky .........rici
Tayto (neregistrovaný)
14. 2. 2007 14:15
Nový
Sagem F@st->kos
celé vlákno
Pokazde kdyz vidim v diskuzi tento modem tak radim nasledujici:
1.Sagem F@st vyhodit do kose nebo schovat jako tester USB eventuelne vratit pronajimateli jako vadny
2.V oblibenym internetovym obchode poridit modem s Ethernet rozhranim a nastavit
3.Radovat se ze to funguje a ze nemas sedivy vlasy
1.Sagem F@st vyhodit do kose nebo schovat jako tester USB eventuelne vratit pronajimateli jako vadny
2.V oblibenym internetovym obchode poridit modem s Ethernet rozhranim a nastavit
3.Radovat se ze to funguje a ze nemas sedivy vlasy
14. 2. 2007 19:02
Nový
Re: Sagem F@st->kos
celé vlákno
JJ to mě napadlo taky ale bohužel jsem student a nemám moc peněz...Ale snažím se sehnat nějáký starší modem...Ale děkuji za radu
Tayto (neregistrovaný)
15. 2. 2007 0:01
Nový
celé vlákno
Vim moc dobře jak má student hluboko do kapsy. Jsou ale věci na kterých se prostě nevyplatí šetřit. Ethernetové modemy už nejsou tak drahý. Když budeš chtít i bez routování tak se dá splašit i slabě přes tisícovku.
Jena (neregistrovaný)
15. 2. 2007 6:33
Nový
celé vlákno
Na oficialnich stranka O2 i pod tisicovku (kolem 750,-) taky jsem si ho kopil a nemuzu si stezovat. Sestavil jsem sit nabootoval Linux (Mandriva2007) a bez jakeho koliv nastavovani sup a Internet bezel jak na Win po 15ti minutovem nastavovani... S navodem jsem se "sral" Xdni a nic... porad mi to vyhazovalo nejake chyby...
15. 2. 2007 14:51
Nový
celé vlákno
JJ neni to tak drahy a hele mohl bys mi nějáký doporučit??
Jena (neregistrovaný)
15. 2. 2007 19:06
Nový
celé vlákno
https://fixed.o2shop.cz/produkt.php?kid=9&od=0&pr_id=000000000000162861&raz=0&razt= stal me presne tech 745,- dokonce ani postovne mi nepricitali... takze tech 745,- je hotova celkova cena vc. DPH
Jena (neregistrovaný)
15. 2. 2007 19:12
Nový
celé vlákno
jo a jeste (pokud nemas) budes potrebova sitovku... ja mam: Fast Ethernet Network Card (10/100Mbps Autosense, PCI bus)
>> jsem nekde doma vyhrabal...
>> jsem nekde doma vyhrabal...
15. 2. 2007 19:29
Nový
celé vlákno
Ok díky moc siťovku mám na desce...Díky za doporučení
14. 2. 2007 19:24
Nový
celé vlákno
před časem jsem tohle zkoušel na debian sarge a nestěžoval jsem si. ale je pravda, že i tam to potřebovalo zkompilovat balíček s kernel modulem (eagle-usb-modules-source), což není pro úplné začátečníky..
největší problém jsem měl jen s tím, že po sw nastavení je třeba modem vypnout a zapnout. bez toho to nepojede :-)
a nevím, jak konkrétně sagem f@st, ale k některým adsl (a třeba i tmobile 4g) modemům existuje taky ethernet kabel, pak stačí nastavit PPPoE.. :)
)
největší problém jsem měl jen s tím, že po sw nastavení je třeba modem vypnout a zapnout. bez toho to nepojede :-)
a nevím, jak konkrétně sagem f@st, ale k některým adsl (a třeba i tmobile 4g) modemům existuje taky ethernet kabel, pak stačí nastavit PPPoE.. :)
)
Tayto (neregistrovaný)
15. 2. 2007 0:12
Nový
celé vlákno
Sagem F@st je takovej jednoduchej bazmek ADSL softmodem s USB only co dava dusik za korunu. Je desne haklivej na napajeni z USB portu. Kdo nechce problemy tak ho proste nepouziva.
BTW:Nevim jak dneska(asi je jina doba). Ale kdyz ja jsem zacinal s linuxem tak moji druhou zacatecnickou instalaci(nejdriv rh pak deb) nasledovala v brzke dobe kompilace jadra.
BTW:Nevim jak dneska(asi je jina doba). Ale kdyz ja jsem zacinal s linuxem tak moji druhou zacatecnickou instalaci(nejdriv rh pak deb) nasledovala v brzke dobe kompilace jadra.
15. 2. 2007 20:06
Nový
návod
celé vlákno
Mě to fungovalo s ovladači z eagle-usb.org perfektně.(Naproti tomu ovladače dodané na cd s modemem mi nefungovaly).
Návod je zde: http://www.abclinuxu.cz/hardware/show/64812
Návod je zde: http://www.abclinuxu.cz/hardware/show/64812
unaven_sluncem (neregistrovaný)
2. 3. 2007 1:25
Nový
Gentoo
celé vlákno
Ahoj, taky mam tento modem a nemuzu si na nej stezovat (pod wokama), ale v me oblibene distribuci (Gentoo), mam dost velke problemy... Zajiste vam je jasne, kde je kamen urazu - jde o to, ze nefunguje ./configure kdyz nemam jeste jadro a jadro nestahnu dokud nemam net (teda uz jsem to jednou delal tak, ze jsem si postahoval potrebne balicky a pak je emergoval z disku, ale to byl dost porod). Takze existuje jina moznost, nebo budu muset vzit druhy pocitac a nasdilet pripojeni pres LANku? Diky..
Školení: Linux – Firewall, Samba, VPN
Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat Firewall a Router, SAMBA Doménový a Souborový server. Dále si zprovozníte vlastní, zabezpečený VPN server.
Podrobnější informace a přihláška