Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

OBEX nezobrazí přes IrDA paměť mobilního telefonu

Tomas Nemec
Tomas Nemec
23. 1. 2008 14:04

OBEX nezobrazí přes IrDA paměť mobilního telefonu

Nálepky: KDE, Ubuntu, mobily
Dobrý den
Po týdnu boje prosím o pomoc, s rozchozením kompletního spojení mezi mobilním telefonem Sony Ericsson K300i a počítačem přes infraport. Můj postup: Distribuce: Ubuntu 7.10 Prostředí KDE Instalace Irda Utils Kbuethoth již nainstalován instalace Wammu

Příkazy: sudo -i irattach irda0 -s irdadump infraport odpovídá a telefon nalezen

Nastavení Wammu ručně proběhlo v pořádku, automatická detekce nefungovala Dostanu se do telefonního seznamu v telefonu a do kalendáře.

Při pokusu použít Konqueror s adresou obex://irda/ nelze spojit s mobilním telefonem

Prosím o pomoc, postupoval jsem podle návodů na internetu na těchto stránkách a na konkurečním www.linuxsoft.cz. Při úpravě modprobe. conf, který některé návody rovněž zminují, jsem dopadl tak, že infraport neviděl telefon vůbec.

Děkuji za vaše nápady. Zase jsem se přesvědčil, že i po více než roce užívání Linuxu se člověk dostane do situace, kdy se cítí jako Lama.
abyssal
abyssal (neregistrovaný)
23. 1. 2008 22:13 Nový

kioclient, kioslave

celé vlákno
Skusil by som to z command line napr. pouzitim kioclient a kioslave (mozno z toho vypadne nejaka rozumna errorova hlaska, bez nejakej specifickejsej hlasky je to len hadanie).

Napr. kioclient ls 'obex://irda'

Dalej by som sa pozrel v kinfocenter pod zalozkou Protocols, ci kde ma obex protokol podporovany/nainstalovany. (mozno este skusit sdp://irda, ale tusim irda sdp protokol nepodporuje na rozdiel od bluetooth).
uživatel si přál zůstat v anonymitě
24. 1. 2008 7:10 Nový

Re: kioclient, kioslave

celé vlákno
Dobrý den,
kioclient mi hlásí not such file or directory, Je to divné protože k buethoth mám již nainstalovaný, nebo je potřeba ještě něco?? Děkuji za odpovědi
abyssal
abyssal (neregistrovaný)
24. 1. 2008 11:08 Nový

celé vlákno
kioclient by mal byt sucastou kdebluetooth, ale mozno ho instalator hodil niekam inam nez /usr/bin (mozno /usr/kde/3.?/bin). Pozrel by som sa na zoznam suborov v tom baliku kde-bluetooth a pregrepoval ten zoznam, kde je ten kioclient nainstalovany.
24. 1. 2008 11:38 Nový

celé vlákno
Kioclient tam v souborech opravdu není, ještě se podívám do logu, Prozatím děkuji.
abyssal
abyssal (neregistrovaný)
24. 1. 2008 13:47 Nový

celé vlákno
Je mozne, ze kioclient bude ako osobitny package, ktory treba nainstalovat zvlast (zavisi od distribucie).
25. 1. 2008 6:49 Nový

celé vlákno
Bohužel, též mě to napadlo se na to podívat, balíček s tímto jménem a popisem nebyl vyhledán. Děkuji
JardaP
JardaP (neregistrovaný)
24. 1. 2008 1:02 Nový

Zkusit pod rootem

celé vlákno
Pred par mesici mi nechodilo na Gentoo v konqueroru fish://nejaka_adresa. Byl v tom nejaky bug, ktery je tedy jiz opraven. S tim bugem to ale chodilo pod rootem. Zkuste to s obexem, treba budete mit kliku.
24. 1. 2008 7:11 Nový

Re: Zkusit pod rootem

celé vlákno
bohužel tento způsob nefunguje, to jsem zkoušel, ale přesto děkuji.

Workshop: UX design v návrhu webu

DW - Školení použitelnosti
  • Rychlý a efektivní návrh uživatelských rozhraní.
  • Vedení iterativního kolaborativního workshopu metodou Design Studio.
  • Prototypy vám pomůžou i při komunikaci o designu s klienty nebo v rámci firmy.

Detailní informace o workshopu Návrh webu a mobilních aplikací »