Nástroje pro vlastní webhosting
Nástroje pro vlastní webhosting
Rád bych se zeptal, jestli někdo nemá zkušenosti s poskytováním webohistingu. Zajímalo by mě, zda tyto firmy používají nějaký software na sprácu účtů, nějaké automatizované úlohy, nebo si tyto věci píšou vždy sami třeba v bashi a podle požadavků zákazníka spustí danou dávku?
Pokud takový software existuje, mohli byste mi nastínit, jak zhruba funguje?
Děkuji moc za rady.
P.S.: Nejlépe pro FreeBSD
Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoA úplně bokem - doporučuji nejméně třikrát rozmyslet, než se do něčeho pustíš - jako způsob, jak se naučit spoustu věcí na serveru pro pár kamarádů je to skvělé, jako prostředek k vydělání peněz je to peklo :-)
Re: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoNo, říkal jsem si, že si udělám server a budu mít na něm takové služby, které nikde moc nejsou. Cílová skupina jsou asi studenti. Živit se tím zatím nechci, ale třeba časem.
Třeba podpora pythonu, to je hlavní věc, proč to zřizuji. Nějaké django apod. Aby mi tam běžely vlastní stránky co mám, popřípadě stránky kamarádů.
Má ještě někdo nějaké návrhy, na vhodný software?
Re: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoNo, konkrétně ještě nevím, nevím, co všechno je v této oblasti udělané, co co dělá. Spíš se zajímám, až ty prográmky budu znát, bude se ptát konkrétněji.
Hodila by se jak správa pro klienty, ale spíš správa pro mě samotného.
Něco, aby to udělalo samo VirtualHosts apod. zatím se mi podařilo rozchodit apache, php5, mysql a uživatelské adresáře. Ale co je vše možné nevím...
Re: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoDěkuji ;-)
Re: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivéRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoRe: Má, ale nijak oslnivé
celé vláknoRE: Webhosting
celé vláknoPak je dobre zacit vytvaret webhostingove ucty rucne. Na tom zjistite, co se opakuje a co je unikatni.
Nakonec si napisete svoje skripty, ktere tu drinu udelaji za vas. Vase sebevedomi zacne drit hlavou o strop a to je prave ta parada, proc to delame :o).
Pokud chcete automatizovane webove rozhrani, tak vas nechapu. Jednak je tu milion konkurence a druhak se tim nic moc nenaucite. Nanejvys, jak instalovat cizi placeny produkt.
RE: Webhosting
celé vláknoSpíš tam bude to, co nikde moc nebývá. Nějaké django, python, cherypy a další projekty, které nejsou rozšířené jinde. Pojedou mi tam osobní stránky a pro kamarády :-D
Rád bych se tedy zeptal, jak takové webové administrace účtu fungují? Je to v php a volají se systémové skripty napsané třeba v bashi? Já bych to tak třeba dělal :-)
Děkuji za odpovědi
RE: Webhosting
celé vláknoRe: RE: Webhosting
celé vláknomas soukromy email na neco jsem se te chtel zeptat …
RE: Nástroje pro vlastní Webhosting
celé vláknoneni to uplne dokonale ale dostacujici ;)
sd
RE: Nástroje pro vlastní Webhosting
celé vláknoA co tohle?
celé vláknoasi pred rokem a neco jsem delal podobny projekt do skoly. Jmenuje se tO ISPConfig (ispconfig.com) Da se stahnout Virtual Appliance pro VMWare. Ja jsem to udel uplne stejne a fungovalo to. Jestli trosku rozumite unixu, tak byste si mozna mohl dopsat vlastni skripty. Ja jsem v tomhle slabsi, ale presto mi tahle verze vyhovovala. Umi rozlisovat zakazniky, pocita faktury, vytvari mailove schranky, .....
Treba Vam to pomuze
VHCS
celé vláknoclanek od p. Kozaka -> http://www.linuxexpres.cz/praxe/kvalitni-webhosting-za-patnact-minut
VHCS: http://www.vhcs.net
nebo fork VHCS je tohle http://isp-control.net
Samozdrejme se to da vsechno pri trose snahi ohnout jak clovek potrebuje.
vtip?
celé vláknoPoužíváme vše vlastní, plesk a růzá rozhraní jsou pro děcka (pravda nikdy jsem to nezkoušel jen viděl jak se s tím ostatní trápí a hledají pomoc).
Každopádně o žádném universálním řešení (i komerčním) nevím a nevěřím že by cokoliv flexibilitou dosahovala inhouse vývoji.
Re: vtip?
celé vláknoRe: vtip?
celé vláknoDotaz
celé vláknoAhoj, prosim neví někdo o stránkách, kde by se popisovalo, jak webhosting funguje, co je potřeba pro jeho založení a podobně? Koukám se na net, ale nikde jsem nenašla nic o tom jak webhosting založit. Dik moc
Re: Nástroje pro vlastní webhosting
celé vláknozkus se podivat na jiz vzpominany Webmin, v aktualni verzi je spojen s userminem dohromasdy, da se nastavit jako prostredi pro spravu jednotlivych uctu jak z uzivatelske tak i z administratorske strany
webmin pouzivam dlouho pro rychle nastaveni, umoznuje i rozdeleni privilegii
podporuje veskera nastaveni serveru, ktera by jsi potreboval pres webove rozhrani
ps: jaky je problem v tom napsat par skriptiku pro ovladani vlastniho serveru, alespon se to naucis, navodu je vsude dost
Školení: Linux – Firewall, Samba, VPN
Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat Firewall a Router, SAMBA Doménový a Souborový server. Dále si zprovozníte vlastní, zabezpečený VPN server.
Podrobnější informace a přihláška