Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Téma 32. týdne: Používáte PDA?

Petr Krčmář
Petr Krčmář
8. 8. 2005 12:17

Téma 32. týdne: Používáte PDA?

Poslední dobou je často slyšet o nových zařízeních, která budou používat Linux jako operační systém. Mluví se také o PDA, hlavně v souvislosti se společností PalmOne, která chce do nových počítačů instalovat Linux.

Používáte kapesní počítač? Využíváte také jeho funkce pro plánování času? Zkoušeli jste nebo přímo máte na svém PDA Linux? Jakou distribuci? Jaké jsou vaše zkušenosti s jeho provozem? Má nějaké výhody/nevýhody proti původnímu systému?

Jakub Chalupnik
8. 8. 2005 12:39 Nový

Jornada

celé vlákno
Mam HP Jornadu 680 a cekam, az se do pouzitelnyho stavu dostane projekt JLiMe - vypada to jako provozuschopna distribuce, ale zatim neni vyresenej powermanagement, takze jaksi nejde pocitac uspat, coz je pro me zasadni omezeni. Planovani casu jsem pouzival jen chvili, ale ukazuje se pro me jako vicemene zbytecne. Od novyho OS si slibuju predevsim podporu cestiny, protoze moje Jornada je nemecka a zatim jsem nenarazil na moznost pocesteni.
Martin Strnad
8. 8. 2005 18:16 Nový

IPAQ 4150 a Win:(

celé vlákno
Mám IPAQ 4150, s puvodnimi anglickymi winy. Strasne rad bych zkusil Familiar Linux, ale zatim tomu pokud vim brani synchrnizace pres USB (instalovat jde jen z CF karty nebo pres seriovy kabel - nemuzu ani jedno:( a chybejici drivery na SD...

Jinak pouziti je asi obvykle - diar zachranujici me od zhrouceni/zblbnuti, prirucni knihovna/sbirka zakonu, prehravac mp3, obcas videa, prohlizitko na fotky, emailovy klient, autoatlas, jizdni rady a baterka (neverili byste, jak moc podsviceni ve tme sviti;)

MS
ventyl
ventyl (neregistrovaný)
8. 8. 2005 20:24 Nový

Re: Téma 32. týdne: Používáte PDA?

celé vlákno
svojho casu som mal nejaky starsi palm, tusim serie 4, ale nepouzival som ho, tak som sa ho zbavil, na palm 4 sa totizto nedali efektivne nahodit linuxy a softwaru pre palmOS 4 je uz fakt pomerne dost malo.
na taky iPaq s Opie by som sa ale nechal prehovorit
Megy
Megy (neregistrovaný)
9. 8. 2005 7:58 Nový

PALM

celé vlákno
Zdravím!
Měl jsem Psiony 3 a 3a, pak PALM III, IIIx, IIIxe, m125, Zire 72 a teď mám Tungsten T5.
Jo, asi používám vše od kontaktů přes kalendáře, poznámky a pod. Mám v tom X dalšího softu a dost mi to vyhovuje.Rychlost, výdrž, filozofie práce (CE jsem zkoušel a moc mi nesedí)
"Linux" jsem zkoušel kdysi na Psionu a pak na prvních PALMech.Ale nějak mne to nechytilo. Prý dobrá edice Linuxu byla pro Apple Newton...neviděl jsem osobně.
Jinak se nebráním Linuxu na PDA...ale musí to zvládnout zpětnou kompatibilitu s původními aplikacemi. ALE co mi to vlastně přinese navíc? Osobně asi nic, ale komunita by to mohla ocenit...tu svobodu, tu možnost :-) už jen pro ten pocit ....
frank
frank (neregistrovaný)
9. 8. 2005 8:54 Nový

pda palm

celé vlákno
Používám asi 5 let různé modely palmů. Nahradit palmOS linuxem jen pro to, že tam budu mít mikrolinux považuji za nesmysl.
Jsem spokojen s tím, jak se palmOS ovládá, jak funguje a že pro něj existují desetitisíce aplikací.
Radovan Garabík
Radovan Garabík (neregistrovaný)
9. 8. 2005 9:58 Nový

yopy 3700

celé vlákno
takmer rok som pouzival Palm Tungsten C, potom som presiel na Yopy 3700, bol som spokojny aj s prvym aj s druhym. Palm rychlo reagoval, je nan hromada aplikacii, ale v oblasti internacionalizacie je vyrazne pozadu (ziadne unicode...). Ale doprogramoval som si unicode podporu pre plucker a hned to bolo lepsie. Aj po nainstalovani stoviek uzitocnych aplikacii zostalo dost pamate na nejake tie mp3.

Yopy je trochu vacsie a tazsie, ale ma lepsi display, qtopia a justreader nema s unicode problemy (hoci povodne X11 rozhranie je latin1 only), aplikacii je tiez vela, len si ich treba povacsine cross-compilovat, a tie obvykle linuxove akosi nie su stavane na 240×320 pixelov... ale skoro vsetko zo Zaurusa na tom bezi takze som tiez spokojny, len pamat sa tam mina vyrazne rychlejsie ako na Palme.
Ondřej Tůma
Ondřej Tůma (neregistrovaný)
10. 8. 2005 8:52 Nový

Ipaq 3630

celé vlákno
Zdravim, pouzivam uz delsi dobu Ipaq 3630, na nem familiar linux s QTOpie. Obcas kdyz vyjde nova verze tak me napadne vyzkouset GPE prostredi, ale neni to ono. Opie je v tomto hoodne daleko ;) Cestina uz je podporovana vcetne klavesnice uz i ve stable verzi takze je to s WinCe po uživatelské stránce srovnatelné. Sem omezen pameti, takze aplikace jen nejdulezitejsi, takze kalendar, ukoly, kontakty. Vyuziti take jako poznamkovy blok, obcas nejaka prace ve vlaku - drobne analyzy atd. ;) Komunikace je alespon pro me nic moc. SynCE nepouzivam, protoze nepouzivam KDE a MultiSync me hoodne zklamal, kdyz me nejake zaznamy smazal :( Od te doby provadim synchronizaci prozatime jen prez ssh a scp ;) Mam k tomuto stroji i zadicka s Bluetoothem CF portem, ale modrozuba se mi nepodarilo rozbehat. Pokud si koupim nejakou CF, zkusim mit distribuci na nem;) Infraport sem zkousel zatim jen proti windowze a nokii a moc to nefungovalo :( Jinak mam seriovej kabl a po nem se da vse. PPP pripojeni uplne v pohode ;)
jirka b.
jirka b. (neregistrovaný)
10. 8. 2005 16:09 Nový

Palm Vx

celé vlákno
Mam starsi Palm Vx, spokojene pouzivam jako kalendar, poznamkovnik, telefonni seznam, vyhledavani spojeni MHD (program Metro) obcas i pro cteni. Jine jeho moznosti nevyuzivam.
Synchronizuji s Linuxem apod. pres jPilot, taktez zcela bez problemu. Hlavne mi vyhovuje mala hmotnost a zejmena velka vydrz.
Linux jsem tam nezkousel, protoze netusim, jak bych ho tam dostal. Celkem rad bych nekdy zkusil Agendu VR3, ktera by mi svymi moznostmi a mnozinou dostupneho SW asi jeste trochu vic vyhovovala.
AX
AX (neregistrovaný)
10. 8. 2005 18:25 Nový

Acer n30

celé vlákno
Zrovna si pro nej chystam kernel a image GPE.
Drivery pro touchscreen, tlacitka, baterii, LCD, SD, USB host i slave, BT, IR, flash a podobne funguji.
Zustavaji 3 problemy: zapis na flash (uz bylo vyreseno, ale ja nemam patch ); , posunuty obraz po bootu z flashe a chybejici podpora audia.
Jan Antoš
Jan Antoš (neregistrovaný)
9. 1. 2006 15:10 Nový

Re: Acer n30

celé vlákno
no me teda nefunguji tlacitka, kde jste sehnal patch a jak jste pokrocil s gpe image

Workshop: UX design v návrhu webu

DW - Školení použitelnosti
  • Rychlý a efektivní návrh uživatelských rozhraní.
  • Vedení iterativního kolaborativního workshopu metodou Design Studio.
  • Prototypy vám pomůžou i při komunikaci o designu s klienty nebo v rámci firmy.

Detailní informace o workshopu Návrh webu a mobilních aplikací »