Nefunkční backspace a šipky v OO Writer
Tomáš Izák
13. 10. 2008 19:31
Nefunkční backspace a šipky v OO Writer
Zdravím, dnes jsem si nainstaloval OpenOffice3 a ve Writeru mi nefungují klávesy backspace, šipky, PgUP, PgDown, Home, a End. Používám Slackware 12.1. Starší verze OOo fungovala bez problémů. Smazání profilu OOo v home nepomohlo. Google, zdá se, že k tomuto tématu také mlčí. Nesetkal jste se s tím už někdo? Díky moc.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
14. 10. 2008 11:09
Nový
RE: Nefunkční backspace a šipky v OO Writer
celé vlákno
pomohol mi novy profil gnome. neviem, kde bola chyba, novy profil som spravil pre ine priciny.
15. 10. 2008 17:01
Nový
celé vlákno
Pouzivam KDE a zkousel jsem take novy profil, noveho uzivatele, ale bez vysledku.
10. 2. 2009 20:24
Nový
celé vlákno
Po ztiahnuti a prekonvertovani rpm balickov na slackwaracke tgz pomocou rpm2tgz su niektore xml subory chybne prekonvertovane.
Riesenie:
1.) uplne jednoduche ... po nainstalovani balickov pomocou installpkg *.tgz treba ist do adresara /opt/openoffice.org/basis3.0/share/config/soffice.cfg/modules/ a premenovat vsetky subory *.xm na *.xml a netreba zabudnut zmazat stare nastavenia v home adresari ~/.openoffice.org
2.) druhe riesenie pouzit projekt http://slackbuilds.org/repository/12.1/office/openoffice.org/
na tychto strankach najdete vela uzitocnych rad pre rozne programy na slackware
PS: SlackWare is the best :)
Riesenie:
1.) uplne jednoduche ... po nainstalovani balickov pomocou installpkg *.tgz treba ist do adresara /opt/openoffice.org/basis3.0/share/config/soffice.cfg/modules/ a premenovat vsetky subory *.xm na *.xml a netreba zabudnut zmazat stare nastavenia v home adresari ~/.openoffice.org
2.) druhe riesenie pouzit projekt http://slackbuilds.org/repository/12.1/office/openoffice.org/
na tychto strankach najdete vela uzitocnych rad pre rozne programy na slackware
PS: SlackWare is the best :)
11. 2. 2009 10:31
Nový
RE: Nefunkční backspace a šipky v OO WriterRE: Nefunkční backspace a šipky v OO Writer
celé vlákno
Skvele, funguje to. Diky. MK
pek (neregistrovaný)
12. 2. 2009 8:17
Nový
celé vlákno
Díky za radu. Tohle jsem hledal strašně dlouho.
5. 2. 2009 15:16
Nový
Slack + OOo3 ?
celé vlákno
Mam podobny problem. Projevilo se to u verze 3.0, neresil jsem, ptz 2.4 funguje dobre, ale ted jsem zkousel 3.0.1 a je to presne to same. Ve writeru backspace ani sipky nejednou, v ostatnich castech OOo se zda, ze ano. A taky mam Slacka 12.1. Tak nevim jestli to neni tim, zvlaste kdyz na google jsem nic nenasel.
10. 2. 2009 10:32
Nový
Re: Slack + OOo3 ?
celé vlákno
Konečně jsem to vyřešil, pokud s tím někdo budete mít problém napište mi mail. Vím, že je blbé, že to řešení nenapíšu rovnou sem, ale musím teď jít od PC a je to na delší vysvětlování, ne které teď nemám bohužel čas. Díky za pochopení.
10. 2. 2009 15:52
Nový
hrůza
celé vlákno
Tento kancelářský balík nemohu doporučit nikomu. Writer je polofunkční kopie Microsoft Wordu. Nejenom, že nezvládá korektně zobrazit větší dokument ve Wordu.
Je výrazně pozadu s podporou stylů (chybí na ně náhled). Po 10 stránkách si usmyslí, že styl Nadpis 2 má být jinou tučností, jinou velikostí písma. Velký problém je podpora pravopisu, neustále mi vnucuje jiné jazyky, než chci. Mrší texty dříve editované v MS Word. Jediné plus je přehledně udělaná ikonka export do PDF.
Pro studenty na seminárky je mnohem lepší Office Home a Student za směšných 500 Kč. Pro firmy není co řešit, tam si málokdo dovolí nasadit balík OpenOffice.
Je výrazně pozadu s podporou stylů (chybí na ně náhled). Po 10 stránkách si usmyslí, že styl Nadpis 2 má být jinou tučností, jinou velikostí písma. Velký problém je podpora pravopisu, neustále mi vnucuje jiné jazyky, než chci. Mrší texty dříve editované v MS Word. Jediné plus je přehledně udělaná ikonka export do PDF.
Pro studenty na seminárky je mnohem lepší Office Home a Student za směšných 500 Kč. Pro firmy není co řešit, tam si málokdo dovolí nasadit balík OpenOffice.
10. 2. 2009 16:35
Nový
Re: hrůza
celé vlákno
Vidíte, když to čtu, jako bych viděl moje zkušenosti s MS Wordem, což byl ostatně důvod, proč jsem hledal alternativu. Neustálé vnucování něčeho, co nechci, neschopnost otevírat dokumenty uložené v té samé verzi Wordu na tom samém počítači, nemožná práce se styly apod. Již léta používám OpenOffice.org a nemohu si stěžovat. Diplomka se v tom psala perfektně a dokonce jsem tam musel opravovat i diplomku manželce, kterou její Word po sobě, jaké překvapení, nebyl schopen otevřít, aniž by se nerozsypaly vložené grafy a tabulky (a tím celé formátování práce).
I 50Kč za Word je příliš, natož chtít za to 500Kč. Já jsem pětistovku úspěšně prožral a pracuju si v OOo, vy jste jí dal Microsoftu a jste spokojen s Wordem. Oba jsme spokojení - tak to má být. Akorát bych nedělal být vám ty ukvapené závěry s firmami, znám firmy, kde OOo používají a kupodivu nějak nekrachují, naopak jsou vesměs spokojeny a dožívající MSO jsou nahrazovány OOo.
I 50Kč za Word je příliš, natož chtít za to 500Kč. Já jsem pětistovku úspěšně prožral a pracuju si v OOo, vy jste jí dal Microsoftu a jste spokojen s Wordem. Oba jsme spokojení - tak to má být. Akorát bych nedělal být vám ty ukvapené závěry s firmami, znám firmy, kde OOo používají a kupodivu nějak nekrachují, naopak jsou vesměs spokojeny a dožívající MSO jsou nahrazovány OOo.
11. 2. 2009 12:14
Nový
celé vlákno
Chyby měly/mají oba dva. OpenOffice má zásadnější chyby. Podle mě je Microsoft Office o roky napřed před OpenOffice. Pro gigant Microsoft je toto klíčový produkt, oni mají miliardy na vývoj.
11. 2. 2009 12:40
Nový
celé vlákno
Vždyť v pořádku, již z prvního příspěvku bylo znát, že máte důvody, proč vám MSO vyhovuje víc. Ty "zásadnější chyby" však není argument, ale subjektivní pocit. Každý používá jiné funkce, pro každého ty různé funkce mají různou váhu a z toho celkem logicky vyplývá, že i pro každého je závažnost problému různá.
11. 2. 2009 13:39
Nový
celé vlákno
Tak to není jenom můj subjektivní pocit. Kdyby byl, tak lidé jako Steve Ballmer nohou jít na pracovní úřad. Asi by nikdo nekupoval komerční balík, kdyby neměl problémy s něčím zcela zdarma.
Já chápu, že cena zadarmo je hodně výhodná. Proto taky licence Office pro domácnosti nestojí 10 000 Kč. Microsoft zjevně nasadil 500 Kč a vyšlo mu to. Kdyby nasadil víc, studenti okamžitě berou OpenOffice. Kdyby méně, tak mu klesne zisk. Rozumná cena - Microsoft maximalizoval zisk a zákazníky si zase udrží.
U opensource produktů bych nedoporučoval používat nové verze, nejsou v nich odladěné ani základní a časté chyby.
Já chápu, že cena zadarmo je hodně výhodná. Proto taky licence Office pro domácnosti nestojí 10 000 Kč. Microsoft zjevně nasadil 500 Kč a vyšlo mu to. Kdyby nasadil víc, studenti okamžitě berou OpenOffice. Kdyby méně, tak mu klesne zisk. Rozumná cena - Microsoft maximalizoval zisk a zákazníky si zase udrží.
U opensource produktů bych nedoporučoval používat nové verze, nejsou v nich odladěné ani základní a časté chyby.
11. 2. 2009 13:50
Nový
celé vlákno
Tak to není jenom můj subjektivní pocit.
Můžete své tvrzené podpořit nějakými konkrétními argumenty, v čem jsou chyby OOo závažnější? Kromě vlastního subjektivního pocitu jste to absolutně ničím nedoložil. Váš předpoklad, že lidé nepoužívají OOo proto, že má závažnější chyby než MSO, je nesmysl vařený z vody.
Můžete své tvrzené podpořit nějakými konkrétními argumenty, v čem jsou chyby OOo závažnější? Kromě vlastního subjektivního pocitu jste to absolutně ničím nedoložil. Váš předpoklad, že lidé nepoužívají OOo proto, že má závažnější chyby než MSO, je nesmysl vařený z vody.
treebeard (neregistrovaný)
12. 2. 2009 9:10
Nový
celé vlákno
Podporil to tými údajmi z trhu a logickým argumentom, že keby bol ten OOo taký dobrý, používalo by ho podstatne viac ľudí. Ale ak do toho zapojíte spiknutie slobodomurárov a schopnosť marketingových profesionálov predať čokoľvek na úkor omnoho lepšie produktu, ktorý (podľa vás) nemá žiadny marketing a nikto mu nerobí reklamu, tak áno, môžete zotrvať vo svojom názore.
12. 2. 2009 9:24
Nový
celé vlákno
Údaji z trhu podpopořil pouze fakt, že MSO má majoritu. Nicméně dále je to zmiňované vaření z vody, protože z tohoto faktu usoudil bez jediného argumentu, že rozšíření MSO je větší proto, že OOo má závažnější chyby.
Takže já řeknu, že Blesku se prodá více než Hospodářských novin. Potud ověřitelný fakt. Nicméně nyní řeknu, že je to proto, že Blesk poskytuje kvalitnější a pravdivější informace, jinak by ho přece lidi nekupovali. Pro vás i toho chytráka přede mnou je to přece jasná věc, pro ty inteligentnější je zřejmé, že jsem se projevil jako omezený blbec.
Takže já řeknu, že Blesku se prodá více než Hospodářských novin. Potud ověřitelný fakt. Nicméně nyní řeknu, že je to proto, že Blesk poskytuje kvalitnější a pravdivější informace, jinak by ho přece lidi nekupovali. Pro vás i toho chytráka přede mnou je to přece jasná věc, pro ty inteligentnější je zřejmé, že jsem se projevil jako omezený blbec.
12. 2. 2009 9:36
Nový
celé vlákno
No buď má zásadnejšie chyby, alebo mu niečo zásadné chýba. Alebo z každého trochu.
Príklad z Bleskom je trochu mimo, pretože pre nákup tlače sú kvalita a pravdivosť len dvoma z mnohých kritérií, popri zábavnosti, bulvárnosti (mnohí ju chcú), témam daného periodika (do vlaku nekúpim si časopis o burze, hoci je možno kvalitný a spoľahlivý, ale kúpim si trebárs Linux +, hoci jeho kvalita je nižšia a pri určitých operáciách s diskom by som sa naň ako na jediný zdroj nespoľahol. :-)).
Na trhu kancelárskych balíkov sú kritériá výberu ďaleko jednoznačnejšie.
Príklad z Bleskom je trochu mimo, pretože pre nákup tlače sú kvalita a pravdivosť len dvoma z mnohých kritérií, popri zábavnosti, bulvárnosti (mnohí ju chcú), témam daného periodika (do vlaku nekúpim si časopis o burze, hoci je možno kvalitný a spoľahlivý, ale kúpim si trebárs Linux +, hoci jeho kvalita je nižšia a pri určitých operáciách s diskom by som sa naň ako na jediný zdroj nespoľahol. :-)).
Na trhu kancelárskych balíkov sú kritériá výberu ďaleko jednoznačnejšie.
12. 2. 2009 9:54
Nový
celé vlákno
V historii, a z hlediska technologických i poměrně nedávné, jsou desítky, spíš stovky příkladů, kdy řešení bezproblémovější i vyspělejší propadne, protože nemá takovou podporu/reklamu a kdoví, co ještě.
Zrovna teď se vám hodí do krámu tvrzení, že "rozšířenější" znamená, že má méně závažných chyb. Kdybychom se tu bavili o tom, že Apache je rozšířenější než IIS nebo Java rozšířenější než .NET, z čehož vyplývá, že .NET má závažnější chyby než Java a IIS závažnější chyby než Apache, tak okamžitě obrátíte, že to tak není a že důvody pro používání Apache a Javy jsou jinde. Jste se svou zaslepenou obhajobou MS směšný.
Zrovna teď se vám hodí do krámu tvrzení, že "rozšířenější" znamená, že má méně závažných chyb. Kdybychom se tu bavili o tom, že Apache je rozšířenější než IIS nebo Java rozšířenější než .NET, z čehož vyplývá, že .NET má závažnější chyby než Java a IIS závažnější chyby než Apache, tak okamžitě obrátíte, že to tak není a že důvody pro používání Apache a Javy jsou jinde. Jste se svou zaslepenou obhajobou MS směšný.
12. 2. 2009 9:58
Nový
celé vlákno
a prečo je teda Apache rozšírenejší, ako IIS? Niečo asi musí mať lepšie, alebo aspoň musia byť oba produkty porovnateľnejšie, než je OOoa MSO.
Inak, nešlo mi o nijakú obhajobu Microsoftu, zastal som sa len iného diskutujúceho a dokazoval, že jeho názor je kvalitnejší, než sa zdalo jeho kritikovi.
Inak, nešlo mi o nijakú obhajobu Microsoftu, zastal som sa len iného diskutujúceho a dokazoval, že jeho názor je kvalitnejší, než sa zdalo jeho kritikovi.
12. 2. 2009 10:02
Nový
celé vlákno
Tak moment, teď se z roviny "má více závažných chyb" dostáváte do roviny "něco musí mít lepší". O tom není žádná diskuze, je zcela nepochybné, že MSO má něco lepší, když ho tolik lidí používá. Můžeme se dohadovat, zda to lepší je kompatibilita, reklama, historie, tlak na používání apod. Ale neutíkejte od toho, původní tvrzení bylo "je to více používané = má to méně závažných chyb". A s tím jsem zásadně nesouhlasil.
12. 2. 2009 10:02
Nový
celé vlákno
zapomněl jsem napsal, že to lepší může být samozřejmě i funkce nebo UI
13. 2. 2009 8:07
Nový
celé vlákno
Na jednej strane "stašná presnosť" (závažná chyba a "niečo lepšie" sú úplne ale úplne rozdielne veci :-)), na druhej strane absolútna benevolencia ku kvalite vlastných úvah...
"Můžeme se dohadovat, zda to lepší je kompatibilita, reklama, historie, tlak na používání apod." Z vlastností, ktoré ste vymenovali je len malá časť významná pre úspech proti konkurencii zdarma. Kompatibilita áno, je to významná vlastnosť, nechcem ani softvér zdarma, ak je nekompatibilný so zvyškom sveta. OOo sa však o kompatibiltu snaží. Reklama jednak nie je vlastnosť softvéru, jednak, kvôli "lepšej reklame" si nikto nič nekupuje. Koniec koncov, momentálne má OO asi ďaleko hojnejšiu a agresívnejšiu reklamu. Každá stotinková verzia je témou pre tlač a dôvodom na opakovanie oslavných ód. Na reklamu na MSO si ani neviem spomenúť, možno občas býva na Rootovi. História? Vy si čosi kupujte kvôli histórii? Môže byť história lepšia alebo horšia? Tlak na používanie? To je vlastnosť? Môže byť tlak na používanie "lepší"? Inými slovami, vy ste zas skočili od vlastností softvéru k vlastnostiam vonkajšieho prostredia, a ešte aj tam ste vniesli bežné linuxácke klišé o zlom svete a dobrom OSS.
"Můžeme se dohadovat, zda to lepší je kompatibilita, reklama, historie, tlak na používání apod." Z vlastností, ktoré ste vymenovali je len malá časť významná pre úspech proti konkurencii zdarma. Kompatibilita áno, je to významná vlastnosť, nechcem ani softvér zdarma, ak je nekompatibilný so zvyškom sveta. OOo sa však o kompatibiltu snaží. Reklama jednak nie je vlastnosť softvéru, jednak, kvôli "lepšej reklame" si nikto nič nekupuje. Koniec koncov, momentálne má OO asi ďaleko hojnejšiu a agresívnejšiu reklamu. Každá stotinková verzia je témou pre tlač a dôvodom na opakovanie oslavných ód. Na reklamu na MSO si ani neviem spomenúť, možno občas býva na Rootovi. História? Vy si čosi kupujte kvôli histórii? Môže byť história lepšia alebo horšia? Tlak na používanie? To je vlastnosť? Môže byť tlak na používanie "lepší"? Inými slovami, vy ste zas skočili od vlastností softvéru k vlastnostiam vonkajšieho prostredia, a ešte aj tam ste vniesli bežné linuxácke klišé o zlom svete a dobrom OSS.
13. 2. 2009 10:46
Nový
celé vlákno
Vy jste pane velký trouba. Plácáte tu nesmysly a když vás na to upozorním, tak namísto abyste řekl "sorry, spletl jsem se, máte pravdu", tak kolem sebe kopete jako malej Pepíček, kterému někdo rozšlápl bábovičky.
Vaše argumentační schopnosti jsou velmi nízké. Pořád skáčete od jednoho k druhému a pletete páté přes deváté. Zcela konkrétně: přestože od počátku se tato diskuze točí kolem toho, zda důvodem většího rozšíření MSO oproti OOo je ot, že OOo má závažnější chyby, vy jste se dostal k tomu, o čem od počátku nebyla řeč, a to že MSO musí mít NĚCO lepšího, když je tak rozšířený.
Já jsem souhlasil a uvedl řadu příkladů, co to NĚCO může být. Vůbec nebyla řeč o vlastnostech ve stylu funkčnosti softwaru (to jste si vymyslel vy ve vašem posledním příspěvku), ale o NĚČEM, tedy důvodech, které vedou k rozhodnutí MSO používat. Ty důvody mohou být jednak vlastnosti softwaru a druhak spousta dalších, které jsem uvedl. Že jste natvrdlý a nechápete, že si někdo software může pořídit s historických důvodů, to je sice smutné, ale nic to nemění na tom, že to tak být může. Pokud někdo MSO používal a byl s nim spokojený, levnější cena OOo pro něj nemusí být důvod, aby se učil něco jiného a zvykal si.
Chybí mi tu Lael Ophir. Ten sice občas lže, ale aspoň není blbej.
Vaše argumentační schopnosti jsou velmi nízké. Pořád skáčete od jednoho k druhému a pletete páté přes deváté. Zcela konkrétně: přestože od počátku se tato diskuze točí kolem toho, zda důvodem většího rozšíření MSO oproti OOo je ot, že OOo má závažnější chyby, vy jste se dostal k tomu, o čem od počátku nebyla řeč, a to že MSO musí mít NĚCO lepšího, když je tak rozšířený.
Já jsem souhlasil a uvedl řadu příkladů, co to NĚCO může být. Vůbec nebyla řeč o vlastnostech ve stylu funkčnosti softwaru (to jste si vymyslel vy ve vašem posledním příspěvku), ale o NĚČEM, tedy důvodech, které vedou k rozhodnutí MSO používat. Ty důvody mohou být jednak vlastnosti softwaru a druhak spousta dalších, které jsem uvedl. Že jste natvrdlý a nechápete, že si někdo software může pořídit s historických důvodů, to je sice smutné, ale nic to nemění na tom, že to tak být může. Pokud někdo MSO používal a byl s nim spokojený, levnější cena OOo pro něj nemusí být důvod, aby se učil něco jiného a zvykal si.
Chybí mi tu Lael Ophir. Ten sice občas lže, ale aspoň není blbej.
13. 2. 2009 10:59
Nový
celé vlákno
skúste vymenovať aspoň jeden dôvod pre vaše sebavedomie :-))))
13. 2. 2009 11:07
Nový
celé vlákno
Vyjmenovával jsem jich několik. Oproti vám umím číst i logicky uvažovat.
Vy nechápete rozdíl mezi "má závažnější chyby" a "z různých důvodů je používanější".
Vy nechápete, že někdo může používat SW z historických důvodů a ještě se tu k tomu bezelstně přiznáte
Vy nechápete, že důvody, proč lidé něco preferují (ať jde o SW, auto, televize, prostě cokoliv) nejsou jen záležitostí konkrétních funkcí daných věcí, ale výslednicí spousty faktorů, o kterých jsem psal, jako cena, reklama, design a spousty dalších
Nejste schopen udržet téma.
Stačí si projít toto vlákno a máte tam příklad všeho, co jsem doposud uvedl. Prostě zatímco Lael se většinou chová inteligentní diskutér na úrovni, vy jste akorát přitroublý flamer, který prostě nemá na to věcně diskutovat. Tečka.
Vy nechápete rozdíl mezi "má závažnější chyby" a "z různých důvodů je používanější".
Vy nechápete, že někdo může používat SW z historických důvodů a ještě se tu k tomu bezelstně přiznáte
Vy nechápete, že důvody, proč lidé něco preferují (ať jde o SW, auto, televize, prostě cokoliv) nejsou jen záležitostí konkrétních funkcí daných věcí, ale výslednicí spousty faktorů, o kterých jsem psal, jako cena, reklama, design a spousty dalších
Nejste schopen udržet téma.
Stačí si projít toto vlákno a máte tam příklad všeho, co jsem doposud uvedl. Prostě zatímco Lael se většinou chová inteligentní diskutér na úrovni, vy jste akorát přitroublý flamer, který prostě nemá na to věcně diskutovat. Tečka.
13. 2. 2009 12:51
Nový
celé vlákno
Ja som uviedol rovnocenné dôvody, pre ktoré nemal cenu váš argument. Vy ste pôvodne obvinili mňa,že som pri svojej argumentácii zmenil tému diskusie, a použili ste rovnakú fintu a tému posunuli ešte viac.
Ja som sa pôvodne len zastal jedného diskutéra, že jeho tvrdenie a argumenty nie sú tak nelogické, že by si zaslúžilo urážky. Vy ste najprv použili rôzne chabé argumenty a analógie, na ktoré som ja uviedol protiargumenty, na ktoré ste už potom neodopovedali, len ste napadli aj mňa. Bez jediného protiargumentu aj bez jediného priameho dôkazu, že pôvodné tvrdenie(OOo má viac závažných chýb než MSO a dokazuje to ich rozšírenosť)by bolo nepravdivé. Všetky vaše argumenty boli len nepriame (môže za tým byť niečo iné, v podtexte "musí za tým byť niečo iné").
Lael sa chová ako inteligentný diskutér. A myslím, že aj ja. Neinteligentene sa tu chováte vy, keď na moje argumenty ste vôbec neodpovedali, len ste ma hneď onálepkovali. Nič si z toho nerobte. vaše chovanie je pre fanatikov typické, vždy sa berú príliš vážne. V skutočnosti je toto tu len internetová diskusia, v ktorej nie sú víťazi ani porazení a aj keby ste náhodou úplne vyhrali, podiel OSS sa nezvýši ani sa nestanete lepším človekom a nepôjdete po smrti do linuxovej Valhally.
Ja som sa pôvodne len zastal jedného diskutéra, že jeho tvrdenie a argumenty nie sú tak nelogické, že by si zaslúžilo urážky. Vy ste najprv použili rôzne chabé argumenty a analógie, na ktoré som ja uviedol protiargumenty, na ktoré ste už potom neodopovedali, len ste napadli aj mňa. Bez jediného protiargumentu aj bez jediného priameho dôkazu, že pôvodné tvrdenie(OOo má viac závažných chýb než MSO a dokazuje to ich rozšírenosť)by bolo nepravdivé. Všetky vaše argumenty boli len nepriame (môže za tým byť niečo iné, v podtexte "musí za tým byť niečo iné").
Lael sa chová ako inteligentný diskutér. A myslím, že aj ja. Neinteligentene sa tu chováte vy, keď na moje argumenty ste vôbec neodpovedali, len ste ma hneď onálepkovali. Nič si z toho nerobte. vaše chovanie je pre fanatikov typické, vždy sa berú príliš vážne. V skutočnosti je toto tu len internetová diskusia, v ktorej nie sú víťazi ani porazení a aj keby ste náhodou úplne vyhrali, podiel OSS sa nezvýši ani sa nestanete lepším človekom a nepôjdete po smrti do linuxovej Valhally.
13. 2. 2009 13:30
Nový
celé vlákno
Jo, jste tak inteligentní diskutér, až tu z vás lidi padají na zem. Já jsem úplně konsternován těmi "argumenty", které jste údajně použil.
Asi mi špatně slouží zrak, můžete mi ocitovat nějaký z těch argumentů (a myslím ověřitelných, podložených argumentů a ne nesmyslů stylu "pokud má software něco navíc, může to být jenom jeho vlastnost a ne externí faktor jako třeba cena").
Asi mi špatně slouží zrak, můžete mi ocitovat nějaký z těch argumentů (a myslím ověřitelných, podložených argumentů a ne nesmyslů stylu "pokud má software něco navíc, může to být jenom jeho vlastnost a ne externí faktor jako třeba cena").
13. 2. 2009 13:41
Nový
celé vlákno
A z vašich argumentov bol niektorý podložený? :-)
Naučte sa aspoň približne, čo to je rovnaký meter.
BTW, ten váš akože citát mojich argumentov v úvodzovkách ten ste vymysleli a napísali sám, skúste si vedľa toho "pastnúť" moje originálne slová, či nájdete nejakú podobu.
Naučte sa aspoň približne, čo to je rovnaký meter.
BTW, ten váš akože citát mojich argumentov v úvodzovkách ten ste vymysleli a napísali sám, skúste si vedľa toho "pastnúť" moje originálne slová, či nájdete nejakú podobu.
13. 2. 2009 15:07
Nový
celé vlákno
Dík za odpověď, přesně, jak jsem od "inteligentního diskutéra" čekal. Požadovanou argumentaci nedodá, odpoví otázkou a navíc neumí číst plus trpí ztrátou paměti, co sám kdy tvrdil:
"inteligent": Niečo asi musí mať lepšie
já: je otázkou, zda to něco je kompatibilita, reklama, historie, tlak na používání, funkce nebo UI
"inteligent": Reklama jednak nie je vlastnosť softvéru, Tlak na používanie? To je vlastnosť? vy ste zas skočili od vlastností softvéru k vlastnostiam vonkajšieho prostredia
Je jednoznačné, že byla první dva příspěvky řeší to "něco", proč je MSO používanější. Mimochodem prapůvodní idea mého oponenta byla v tom, že to "něco" je to, že MSO má méně závažných chyb. Poslední citace "inteligentního diskutéra" je jasným důkazem toho, že se snaží tvrdit, že mezi to "něco, co má lepší", nepatří věci jako firemní politika, vliv reklamy (to jsou "vlastnosti vonkajšieho prostredia"). Asi stejně inteligentní, jako tvrdit, že oblíbenost jídla závisí výhradně na jejich kalorické hodnotě a nikoliv vlastnostech vonkajšieho prostredia, ako vôňa, cena či vzhľad na talieri.
S diskusí končím, protože jste opravdu hluboko pod mou úroveň. Měl jsem trpělivosti dost, ale už nemám.
"inteligent": Niečo asi musí mať lepšie
já: je otázkou, zda to něco je kompatibilita, reklama, historie, tlak na používání, funkce nebo UI
"inteligent": Reklama jednak nie je vlastnosť softvéru, Tlak na používanie? To je vlastnosť? vy ste zas skočili od vlastností softvéru k vlastnostiam vonkajšieho prostredia
Je jednoznačné, že byla první dva příspěvky řeší to "něco", proč je MSO používanější. Mimochodem prapůvodní idea mého oponenta byla v tom, že to "něco" je to, že MSO má méně závažných chyb. Poslední citace "inteligentního diskutéra" je jasným důkazem toho, že se snaží tvrdit, že mezi to "něco, co má lepší", nepatří věci jako firemní politika, vliv reklamy (to jsou "vlastnosti vonkajšieho prostredia"). Asi stejně inteligentní, jako tvrdit, že oblíbenost jídla závisí výhradně na jejich kalorické hodnotě a nikoliv vlastnostech vonkajšieho prostredia, ako vôňa, cena či vzhľad na talieri.
S diskusí končím, protože jste opravdu hluboko pod mou úroveň. Měl jsem trpělivosti dost, ale už nemám.
13. 2. 2009 15:27
Nový
celé vlákno
...riekol Guru a odobral sa s pocitom víťazstva na pivo :-)
Vysvetlivka pre génia: ak poviem "niečo musí mať lepšie", hovorím jednoznačne o vlastnostiach softvéru, kvôli ktorým sa tento používa (dá sa do nich zarátať aj tá cena, ktorú ste spomínali inde, aj tá kompatibilita, ale určite nie reklama, história ani tlak na používanie). Nikto normálny nepovie, že MSO (ako softvér) má lepší tlak na používanie a lepšiu reklamu. maximálne sa dá povedať, že Microsoft (ako firma) má lepšiu reklamu na svoje produkty, má lepší marketing. Nikto normálny neodpovie na otázku, čo má nejaký softvér lepšie, že "má lepšiu históriu".
Viem, že je to na vás zložité, ale skúste to pochopiť, alebo, ak sa vám to nepodarí, aspoň to brať do úvahy predtým ako začnete urážať.
Vysvetlivka pre génia: ak poviem "niečo musí mať lepšie", hovorím jednoznačne o vlastnostiach softvéru, kvôli ktorým sa tento používa (dá sa do nich zarátať aj tá cena, ktorú ste spomínali inde, aj tá kompatibilita, ale určite nie reklama, história ani tlak na používanie). Nikto normálny nepovie, že MSO (ako softvér) má lepší tlak na používanie a lepšiu reklamu. maximálne sa dá povedať, že Microsoft (ako firma) má lepšiu reklamu na svoje produkty, má lepší marketing. Nikto normálny neodpovie na otázku, čo má nejaký softvér lepšie, že "má lepšiu históriu".
Viem, že je to na vás zložité, ale skúste to pochopiť, alebo, ak sa vám to nepodarí, aspoň to brať do úvahy predtým ako začnete urážať.
13. 2. 2009 16:08
Nový
celé vlákno
a ešte, nech je to kompletné:
samozrejme, normálne vy mi takéto, logicky nie celkom kóšer, vyjadrovanie vôbec nevadilo. Ja nezvyknem slovíčkáriť a ide mi skôr pochopenie argumentácie toho druhého. Slovíčkáriť som začal len preto, že ste ma predtým obvinili:
"Tak moment, teď se z roviny "má více závažných chyb" dostáváte do roviny "něco musí mít lepší". O tom není žádná diskuze, je zcela nepochybné, že MSO má něco lepší, když ho tolik lidí používá. Můžeme se dohadovat, zda to lepší je kompatibilita, reklama, historie, tlak na používání apod. Ale neutíkejte od toho, původní tvrzení bylo "je to více používané = má to méně závažných chyb".
Čiže ja som si bez výčitiek nemal dovoľovať inými slovami opakovať svoje pôvodné tvrdenie, vy ste však v zápätí použili slová, ktoré na to moje "niečo musí mať lepšie" odpovedali len veľmi veľmi čiastočne. A dali ste tam "neutíkejte od toho", ale sám ste tam (k debate o vonkajšom trhovom prostredí namiesto o chybách softvéru) s radosťou ušli. Napriek tomu, že pôvodnou témou bola jedna veľmi konkrétna chyba softvéru.
13. 2. 2009 16:08
Nový
celé vlákno
poslední vysvětlení pro blbce: to "něco lepšího" nemusí být jen funkce, UI, vlastnosti, cena, ale i reklama, tlak na používání, osobní zkušenosti, prostě mix všeho, co lidi vede k tomu, aby používali něco a něco jiné ne.
Nicméně k pochopení tohto je třeba IQ aspoň 80, takže si nedělám iluze, že by hrách nepadl opět na stěnu. Vy se nám tu snažíte namluvit, že nějaký SW nemůže mít lepší reklamu než jiný SW (doslovná citace: "Nikto normálny nepovie, že MSO ... má lepšiu reklamu"). A to v přímé návaznosti na to, že jsem podotkl, že důvodem, proč se MSO používá, může být i větší reklama. Vy se to snažíte popřít. Jinými slovy tvrdíte, je vlastně jakákoliv reklama zbytečná, protože reklama není součástí funkcí daného produktu a nemůže být tedy v žádném případě jedním z důvodů, proč se někdo rozhodne pro tento produkt a nikoliv jiný. Opravdu musím zopakovat "inteligentní diskutér" a jít se dosyta vysmát, abych tu kolegy nerušil. A teď už jdu na to pivo, protože smíchu jsem si užil dost na celý týden dopředu, vřelé díky.
Nicméně k pochopení tohto je třeba IQ aspoň 80, takže si nedělám iluze, že by hrách nepadl opět na stěnu. Vy se nám tu snažíte namluvit, že nějaký SW nemůže mít lepší reklamu než jiný SW (doslovná citace: "Nikto normálny nepovie, že MSO ... má lepšiu reklamu"). A to v přímé návaznosti na to, že jsem podotkl, že důvodem, proč se MSO používá, může být i větší reklama. Vy se to snažíte popřít. Jinými slovy tvrdíte, je vlastně jakákoliv reklama zbytečná, protože reklama není součástí funkcí daného produktu a nemůže být tedy v žádném případě jedním z důvodů, proč se někdo rozhodne pro tento produkt a nikoliv jiný. Opravdu musím zopakovat "inteligentní diskutér" a jít se dosyta vysmát, abych tu kolegy nerušil. A teď už jdu na to pivo, protože smíchu jsem si užil dost na celý týden dopředu, vřelé díky.
arnolt (neregistrovaný)
12. 2. 2009 9:15
Nový
celé vlákno
Popisované chyby naprosto neznám. Vsadím se, že otevíráš pouze formát doc a vůbec nepracuješ s domácím formátem OO. Zní to totiž jako import/exportní chyby a toho se OO jentak nezbaví, je skoro nemožné implementovat uzavřený formát na 100 %.
Lael Ophir (neregistrovaný)
16. 2. 2009 19:35
Nový
celé vlákno
Drobným problémem je, že dokumentace formátů DOCX i DOC jsou již nějakou dobu k dispozici. Bohužel je OOo ani tak nedokáže implementovat bez závažných chyb.
Ja. (neregistrovaný)
13. 2. 2009 15:05
Nový
java
celé vlákno
Mne takýto problém nastal keď som si nainštaloval Open JDK. Vtedy som mal ešte ubuntu 8.04. Tak som potom odinštaloval Open JDK, nainštaloval späť pôvodnú javu (sun-java-neviem čo), ale už to nepomohlo. Nemohol som robiť nič, šípky, delete, backspace... vyzeralo to tak, že všetky klávesové skratky "zmizli" (dokonca backspace je braný ako klávesová skratka) a pri pokuse o zmenu padol celý OpenOffice.
Tak zo zvyklosti ešte z windowsov som preinštaloval celý systém (práve vyšlo našťastie 8.10).
Tak zo zvyklosti ešte z windowsov som preinštaloval celý systém (práve vyšlo našťastie 8.10).
Školení: Hackujeme operační systém Android

Školení vám ukáže, jak se dostat k Linuxu (tzv. "rootování"), který se pod hezkou tváří Androida skrývá a jak ho naplno využít. Pomůže vám to při záloze dat, zvětšování prostoru pro aplikace nebo sdílení připojení k internetu a pokud chcete z telefonu dostat opravdové maximum, ukážeme vám, jak v něm vyměnit kompletní systém za lepší.
Podrobnější informace a přihláška