Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Jaký emailový klient pod Windows?

Tom Hlava
Tom Hlava
27. 8. 2005 17:23

Jaký emailový klient pod Windows?

Nálepky: windows, mail
Připojuji rodiče k internetu a zaváhal jsem nad výběrem vhodného emailového klienta - jako uživatel Linuxu neznám optimální řešení.
Schválně se ptám na serveru s Linuxovou tématikou, abych nedostal hromadu odpovědí typu "no přece Outlook", který bych z bezpečnostních důvodů raději vynechal.
Vyzkoušel jsem program Eudora od Qualcommu, protože jsem ho kdysi dávno používal, ale on patrně neumí pracovat s českou znakovou sadou, což je dnes už podstatná nevýhoda.
Poradí někdo? - nejlépe praktické zkušenosti - díky.
Bazil_XXL
27. 8. 2005 17:59 Nový

email klient

celé vlákno
thunderbird by nestacil ? pripadne opera ma zabudovaneho v sobe, ale je to takovy trochu zvlastni
Dominik Sauer
Dominik Sauer (neregistrovaný)
27. 8. 2005 18:59 Nový

E-mail client

celé vlákno
Moje matka používá v práci (WinXP) i doma (Debian testing) klienta Mozilla Thunderbird.
Drow
Drow (neregistrovaný)
27. 8. 2005 20:39 Nový

e-Mail klient

celé vlákno
No, ja osobne preferuju jiz zmineho klienta opery (M2) - je velmi jednoduchy, ale pokud nepozadujes takove pokrocile funkce, jako kalednar akci, ci podrobné skupiny a uzivatele ve sve databazi, tak je naprosto idealni :)

nebo samozrejme klienta od Mozilly
rADo
rADo (neregistrovaný)
27. 8. 2005 20:45 Nový

Microsoft Outlook 2003

celé vlákno
Na Windows jedině Microsoft Outlook 2003, na Linuxu jej okopíroval KMail a Evolution, ale nedokonale. Microsoft Outlook 2003 je vynikající email klient, je vhodné jej doplnit o SpamBayes, a hlavně synchronizace telefonů, PDA a SmartPhones funguje jen a výhradně na Outlook, což je základ - mít pořád u sebe kontakty, kalendář, poznámky, atd.

Ale chápu, že na root.cz se u pojmu Microsoft a Dobrý bude ježit vlas pár Linuxákům :-)
bacil
bacil (neregistrovaný)
28. 8. 2005 13:20 Nový

Re: Microsoft Outlook 2003

celé vlákno
" Microsoft Outlook 2003" - nie je primarne e-mailovy klient, ale organizer s podruznou funkciou ze ma aj maily
uživatel si přál zůstat v anonymitě
5. 5. 2007 12:37 Nový

celé vlákno
mno cece ... ale KMAIL pokud vim je zadara :) ne za tisice jako u win
1. 9. 2007 10:01 Nový

celé vlákno
ty jsi magor lamacký
Anče
Anče (neregistrovaný)
14. 10. 2008 19:50 Nový

celé vlákno
pokud vim outlook 2003 je vsechno jen ne kvalitni email klient. umi kde co a dela to opravdu dobre akorat neni vhodny na nejake vetsi "mailovani", sprava identit, vlakna, pomale vyhledavani resp. celkove pomaly klient a jako prelicka je misto stareho formatu pst s omezenim na 2GB je tu novy suprtrupr format s omezenim na 20GB (a nikde se to nepise) a s neuveritelnymi naroky na konzistenci... staci vypadek proudu a mate na dve hoky co delat :-O

skoda ze evolution neni portovan na windows, treba by to prospelo i prave Utlouku 2k3
Tarmaq aura:100
15. 10. 2008 15:02 Nový

celé vlákno
autor ale psal ze Outlook nechce, tak proc mu ho nutite? ;]
Pathfinder
Pathfinder (neregistrovaný)
21. 4. 2009 17:06 Nový

celé vlákno
Tenhle program nesnáším a to používám WinXP.
vain
vain (neregistrovaný)
22. 4. 2009 10:03 Nový

celé vlákno
Mě osobně se ježí vlasy z kontrastu "nechci outlook" a odpovědi "no přece použij outlook", ty musíš být permanentně zhulený jinak by podle mě normální člověk takhle na takovou otázku nereagoval.
_r3450n_
_r3450n_ (neregistrovaný) 165.72.200.---
3. 3. 2010 14:19 Nový

celé vlákno

Tak moment! Ja som permanentne zhuleny a ani nahodou by som mu takto neodpovedal. Nehadz vsetkych vyznavatelov Jamajskej kultury do jedneho pytla :o) Tiez ti ludia nepisu, aby si isiel na protialkoholicke, lebo musis mat kazdy den k obedu pivo.
Outlook musime pouzivat v praci a je to najproblemovejsi klient s akym som sa stretol. Nehovoriac o kombinacii s MS Exchange Server. To uz je uplna katastrofa.
Moje doporucenie z vlastnej skusenosti je Opera 10.50
Bezpecna a vsetko v jednom. Pre rodicov ako stvorene.

coolio
coolio (neregistrovaný)
27. 8. 2005 21:25 Nový

Calypso

celé vlákno
Zkus Calypso 3.3. Mezi výhody patří ukládání do 1 souboru, robustnost, automatická obnova, silné filtry, více účtů, je zadarmo a další.

Mezi zápory - drobnosti při dragndrop pod XP, zastavený vývoj (nástupce Courier bude bůhví kdy), pouze v angličtině.
vvr
vvr (neregistrovaný)
27. 8. 2005 21:37 Nový

The Bat

celé vlákno
The Bat.Mam s nim vynikajuce skusenosti... nastavitelne je tam prakticky vsetko, jedina nevyhoda je ze nieje free. Pokial nie bat tak potom z free sceny Thunderbird :)
mcm
mcm (neregistrovaný)
29. 8. 2005 11:31 Nový

Re: The Bat

celé vlákno
The Bat - povazuju ho za jeden z nejlepsich klientu a to jsem pouzival starou verzi. Nove musi byt jeste suprovejsi...
Ve skole mame Pegasus Mail, na nej sem presel, protoze byl zdarma a zvyk sem si na nej tak, ze bych nemenil. Teda mimo Mutt ;-)
Fullback
Fullback (neregistrovaný)
27. 8. 2005 21:44 Nový

zkus tohle

celé vlákno
Mě se nejvíce zamlouvá email klient IScribe. Jde tam nastavit i kódování
Tarmaq aura:100
15. 10. 2008 14:56 Nový

Re: zkus tohle

celé vlákno
nastaveni kodovani je nejaka nadstandardni featura?
Jindřich Makovička aura:97
27. 8. 2005 22:23 Nový

a co od toho klienta chteji?

celé vlákno
Chtelo by to asi napsat, jake budete mit pripojeni a co od toho rodice vlastne ocekavaji. Pokud pujdete dejme tomu do ADSL a rodice budou posilat jeden mail tydne, bude jim nejspis stacit i webmail. Pokud nedaji z ruky smartphone a potrebujou byt online 24/7, tak viz Radek Hulan :)
eL
eL (neregistrovaný)
27. 8. 2005 23:56 Nový

e-mail klient

celé vlákno
Ja uz nejaky ten rok pouzivam Operu (bezi rovnako dobre pod Linuxom ako pod windowsami), a instaloval som ju aj nejakym starsim rodinnym prislusnikom, ktori s nou boli tiez celkom spokojny (exituje aj ceska lokalizacia). Oproti Thunderbirdu je navyse skromnejsia co sa systemovych poziadaviek tyka a tiez rychlejsia, aj ked na dnesnych pc je tu uz asi jedno...
Dumaru
Dumaru (neregistrovaný)
28. 8. 2005 11:29 Nový

Email Klient

celé vlákno
Odporucam Vam pre Windows mailoveho klienta FOXMAIL, je pekny, najdete nan cestinu, vyrabaju ho tusim cinania kde je dost rozsireny. V niektorych pripadoch siel na mojom pomalom diali spolahlivejsie ako Outlook alebo The Bat. V Linuxe pouzivam Thunderbird, pred tym som pracoval s Evolution.
ondra
ondra (neregistrovaný)
29. 8. 2005 15:34 Nový

thunderbird

celé vlákno
Thunderbird - používám ho doma v Linuxu i ve Windows, schránky mám nastavené na stejné místo na disku, takže jsou sdílené (jenom spam filtry se učí každý zvlášť - to jsem ještě nedořešil).
Franta Kučera aura:78
15. 10. 2008 21:39 Nový

Re: thunderbird

celé vlákno
jj, taky jsem pro Thunderbirda.

Taky jsem ho tímhle stylem používal, když jsem měl dual boot. Akorát se mi někdy stávalo, že se mi v druhém OS označily všechny zprávy jako nepřečtené, i když přečtené byly. Stává se ti to někdy taky?
Tom Hlava
29. 8. 2005 17:47 Nový

Díky

celé vlákno
Dík za nasměrování - několik programů už zkouším.
Ještě doplnění: moje představa je jednoduchý POP klient, který zvládne korektně odeslat i přijmout češtinu, s podporou příloh a adresáře, použitelný po dial-upu, nejlépe s podporou vytáčení.
Používat to bude hlavně můj otec, kterému je 75, technik, praxe s PC asi 15 let, občas programuje výpočty v Pascalu, v podstatě bez zkušeností s internetem, předpokládaná kontrola mailu asi 2x týdně.
Současné výsledky:
- Eudora je velmi dobrá, ale nezvládá češtinu.
- ThunderBird také dobrý, ale bez podpory vytáčení a má trochu více funkcí, ktere vůbec nebudou potřeba.
6. 2. 2007 5:59 Nový

Re: Díky

celé vlákno
A co si ho sám napsat? Jde to i v pascalu.
Karlos
Karlos (neregistrovaný)
19. 11. 2007 13:57 Nový

celé vlákno
Divim se, ze tu nepadlo ani slovo o dost dobrem klientu s nazvem Pegasus.
jD
jD (neregistrovaný)
15. 10. 2008 10:02 Nový

celé vlákno
Spravne. Navyse Pegasus ma (alebo aspon niekedy mal) jednu velmi uzitocnu vlastnost vhodnu prave na POP cez dial-up, a to konkretne moznost stiahnut najprv iba hlavicky mailov zo servera, cim bolo mozne si vybrat iba maily ktore skutocne chcem stiahnut k sebe a ostatne (spam, maily s velkymi prilohami ktore momentalne nepotrebujem) nechat na serveri alebo ich tam rovno vymazat, co setrilo cas aj bandwidth.
BTW vie niekto ci existuje nejake podobne rozsirenie napr. pre Thunderbird?
xaint
xaint (neregistrovaný)
22. 4. 2009 9:56 Nový

celé vlákno
no, nema tam nahodou Thunderbird v nastaveni Stahovat pouze hlavicky zprav?
trubicoid
trubicoid (neregistrovaný) ---.dclient.hispeed.ch
5. 3. 2010 8:03 Nový

celé vlákno

no a co pouzit IMAP? ten se chova prave takto

trubicod
trubicod (neregistrovaný) ---.dclient.hispeed.ch
5. 3. 2010 8:16 Nový

celé vlákno

no i kdyz pro dial-up je asi lepsi pop a stahnout vse naraz + spam filtr uz na serveru

Franta Kučera aura:78
22. 4. 2009 12:10 Nový

celé vlákno
Poradil bych Thunderbird. Jak je to s vytáčením, nevím, to už je hodně dávno, co jsem používal vytáčené spojení, naštěstí :-)

BTW: proč POP3? Server nepodporuje IMAP4? Ten je lepší přinejmenším v tom, že e-maily jsou zálohované („odpojený IMAP“).
JardaP . aura:24
2. 3. 2010 19:28 Nový

celé vlákno

Na Eudoru se vykaslete. Sveho casu to byl skvely mailer a leta jsem ho pouzival. Bohuzel, Qualcomm ukoncil vyvoj. Existuje jakasi opensource verze, neco jako plugin do Thunderbirdu, ale je to zatim dost slabe, navic to je, vzhledem k tomu Thunderbirdu vespod, narocnejsi na systemove zdroje, nez byvala stara dobra Eudora.

15. 10. 2008 17:12 Nový

RE: Jaký emailový klient pod Windows?

celé vlákno
nPop asi postačí, a ešte lepšie riešenie je rozšírenie firefoxu Simple Mail.
treebeard
treebeard (neregistrovaný)
16. 10. 2008 9:40 Nový

RE: Jaký emailový klient pod Windows?

celé vlákno
keď už, tak na čo vôbec POP3? Pre budúceho užívateľa (otec autora) by asi bohato stačilo webové rozhranie. Bolo by to ja bezpečnejšie.
Pihhan
Pihhan (neregistrovaný) ---.cipis.net
5. 3. 2010 0:48 Nový

Re: RE: Jaký emailový klient pod Windows?

celé vlákno

Zkuste si někdy číst maily přes webové rozhraní na modemu a neprovolat u toho výplatu. Dial-up dneska má opravdu málokdo, ale na takové připojení je POP3 rozhodně výrazně vhodnější, než nějaké webové klikátko. Však taky v době vytáčených připojení webová rozhraní moc rozšířená nebývala.

video12
video12 (neregistrovaný) ---.218.broadband11.iol.cz
2. 3. 2010 17:46 Nový

Re: Jaký emailový klient pod Windows?

celé vlákno

Dobrý den,máte někdo zkušenost – potřeboval bych klienta,do kterého lze naimportovat vyexportované zálohy účtů z Outlook Express 6.Nechci importovat z aplikace,ale ze zálohy,protože mám více účtů a manuálně je to na mašli.Co se dalších funkcí týká nejsem až tak vybíravý.Dík předem.

_r3450n_
_r3450n_ (neregistrovaný) 165.72.200.---
3. 3. 2010 14:25 Nový

celé vlákno

Ked raz vlezies do MS, tak uz odtial nevylezies. Iba za cenu obrovskych strat. Takze odpoved na tvoju otazku je Outlook alebo Outlook.

trubicoid
trubicoid (neregistrovaný) ---.dclient.hispeed.ch
5. 3. 2010 8:08 Nový

celé vlákno

ale jde to, ja to sam jednou pred 12 lety pouzil :)

http://sourceforge.net/projects/ol2mbox

ondra.novacisko.cz
ondra.novacisko.cz (neregistrovaný) ---.opera-mini.net
4. 3. 2010 0:24 Nový

celé vlákno

Postaka. Uplne postaci, pokud mate ucet na nejakem znamen portalu

software.seznam.cź – seznam Postak.

Petr
Petr (neregistrovaný) ---.praha12.net
5. 3. 2010 8:39 Nový

celé vlákno

Nevým, o jakých bezpečnostních důvodech mluvíte. Outlook 2007 není jistě méně bezpečný než kupříkladu Thunderbird.

Pokud nepotřebujete groupwarové funkcionality, tak bych doporučil Windows Live Mail.

http://download.live.com/wlmail

op_1
op_1 (neregistrovaný) ---.gtt-net.cz
5. 3. 2010 9:27 Nový

celé vlákno

Windows Live Mail – je VELMI jednoduchý a přehledný, teda pokud rodiče nebudou chtít nějaké pokročilé funkce.

Hansen
Hansen (neregistrovaný) 212.20.68.---
6. 3. 2010 16:10 Nový

celé vlákno

Podívejte se kdy ten thread začal. Rodiče jsou již pravděpodobně mrtví :) Pokud tedy v roce 2005 nenainsta­lovali Operu.

.
. (neregistrovaný) ---.cust.selfnet.cz
6. 3. 2010 16:47 Nový

celé vlákno

Taky se zrovna podivuji nad tím, kolik tupanů nezvládá letopočty :)

Školení: GIT správce zdrojových kódů

Seznamte se s možnosti systému správy verzí zdrojových kódů GIT, který používají i vývojáři linuxového jádra.

• Proč správa verzí
  • Architektura GITu
  • GIT v praxi
  • a další

Podrobnější informace o školení a přihláška