Jaký emailový klient pod Windows?
Jaký emailový klient pod Windows?
Schválně se ptám na serveru s Linuxovou tématikou, abych nedostal hromadu odpovědí typu "no přece Outlook", který bych z bezpečnostních důvodů raději vynechal.
Vyzkoušel jsem program Eudora od Qualcommu, protože jsem ho kdysi dávno používal, ale on patrně neumí pracovat s českou znakovou sadou, což je dnes už podstatná nevýhoda.
Poradí někdo? - nejlépe praktické zkušenosti - díky.
email klient
celé vláknoE-mail client
celé vláknoe-Mail klient
celé vláknonebo samozrejme klienta od Mozilly
Microsoft Outlook 2003
celé vláknoAle chápu, že na root.cz se u pojmu Microsoft a Dobrý bude ježit vlas pár Linuxákům :-)
Re: Microsoft Outlook 2003
celé vláknoRe: Microsoft Outlook 2003
celé vláknoskoda ze evolution neni portovan na windows, treba by to prospelo i prave Utlouku 2k3
Re: Microsoft Outlook 2003
celé vláknoTak moment! Ja som permanentne zhuleny a ani nahodou by som mu takto neodpovedal. Nehadz vsetkych vyznavatelov Jamajskej kultury do jedneho pytla :o) Tiez ti ludia nepisu, aby si isiel na protialkoholicke, lebo musis mat kazdy den k obedu pivo.
Outlook musime pouzivat v praci a je to najproblemovejsi klient s akym som sa stretol. Nehovoriac o kombinacii s MS Exchange Server. To uz je uplna katastrofa.
Moje doporucenie z vlastnej skusenosti je Opera 10.50
Bezpecna a vsetko v jednom. Pre rodicov ako stvorene.
Calypso
celé vláknoMezi zápory - drobnosti při dragndrop pod XP, zastavený vývoj (nástupce Courier bude bůhví kdy), pouze v angličtině.
The Bat
celé vláknoRe: The Bat
celé vláknoVe skole mame Pegasus Mail, na nej sem presel, protoze byl zdarma a zvyk sem si na nej tak, ze bych nemenil. Teda mimo Mutt ;-)
zkus tohle
celé vláknoRe: zkus tohle
celé vláknoa co od toho klienta chteji?
celé vláknoe-mail klient
celé vláknoEmail Klient
celé vláknothunderbird
celé vláknoRe: thunderbird
celé vláknoTaky jsem ho tímhle stylem používal, když jsem měl dual boot. Akorát se mi někdy stávalo, že se mi v druhém OS označily všechny zprávy jako nepřečtené, i když přečtené byly. Stává se ti to někdy taky?
Díky
celé vláknoJeště doplnění: moje představa je jednoduchý POP klient, který zvládne korektně odeslat i přijmout češtinu, s podporou příloh a adresáře, použitelný po dial-upu, nejlépe s podporou vytáčení.
Používat to bude hlavně můj otec, kterému je 75, technik, praxe s PC asi 15 let, občas programuje výpočty v Pascalu, v podstatě bez zkušeností s internetem, předpokládaná kontrola mailu asi 2x týdně.
Současné výsledky:
- Eudora je velmi dobrá, ale nezvládá češtinu.
- ThunderBird také dobrý, ale bez podpory vytáčení a má trochu více funkcí, ktere vůbec nebudou potřeba.
Re: Díky
celé vláknoRe: Díky
celé vláknoBTW vie niekto ci existuje nejake podobne rozsirenie napr. pre Thunderbird?
celé vláknono a co pouzit IMAP? ten se chova prave takto
celé vláknono i kdyz pro dial-up je asi lepsi pop a stahnout vse naraz + spam filtr uz na serveru
celé vláknoBTW: proč POP3? Server nepodporuje IMAP4? Ten je lepší přinejmenším v tom, že e-maily jsou zálohované („odpojený IMAP“).
celé vláknoNa Eudoru se vykaslete. Sveho casu to byl skvely mailer a leta jsem ho pouzival. Bohuzel, Qualcomm ukoncil vyvoj. Existuje jakasi opensource verze, neco jako plugin do Thunderbirdu, ale je to zatim dost slabe, navic to je, vzhledem k tomu Thunderbirdu vespod, narocnejsi na systemove zdroje, nez byvala stara dobra Eudora.
RE: Jaký emailový klient pod Windows?
celé vláknoRE: Jaký emailový klient pod Windows?
celé vláknoRe: RE: Jaký emailový klient pod Windows?
celé vláknoZkuste si někdy číst maily přes webové rozhraní na modemu a neprovolat u toho výplatu. Dial-up dneska má opravdu málokdo, ale na takové připojení je POP3 rozhodně výrazně vhodnější, než nějaké webové klikátko. Však taky v době vytáčených připojení webová rozhraní moc rozšířená nebývala.
RE: Jaký emailový klient pod Windows?
celé vláknoRe: Jaký emailový klient pod Windows?
celé vláknoDobrý den,máte někdo zkušenost – potřeboval bych klienta,do kterého lze naimportovat vyexportované zálohy účtů z Outlook Express 6.Nechci importovat z aplikace,ale ze zálohy,protože mám více účtů a manuálně je to na mašli.Co se dalších funkcí týká nejsem až tak vybíravý.Dík předem.
Re: Jaký emailový klient pod Windows?
celé vláknoKed raz vlezies do MS, tak uz odtial nevylezies. Iba za cenu obrovskych strat. Takze odpoved na tvoju otazku je Outlook alebo Outlook.
celé vláknoale jde to, ja to sam jednou pred 12 lety pouzil :)
celé vláknoPostaka. Uplne postaci, pokud mate ucet na nejakem znamen portalu
software.seznam.cź – seznam Postak.
celé vláknoNevým, o jakých bezpečnostních důvodech mluvíte. Outlook 2007 není jistě méně bezpečný než kupříkladu Thunderbird.
Pokud nepotřebujete groupwarové funkcionality, tak bych doporučil Windows Live Mail.
celé vláknoWindows Live Mail – je VELMI jednoduchý a přehledný, teda pokud rodiče nebudou chtít nějaké pokročilé funkce.
celé vláknoPodívejte se kdy ten thread začal. Rodiče jsou již pravděpodobně mrtví :) Pokud tedy v roce 2005 nenainstalovali Operu.
celé vláknoTaky se zrovna podivuji nad tím, kolik tupanů nezvládá letopočty :)
Školení: GIT správce zdrojových kódů

Seznamte se s možnosti systému správy verzí zdrojových kódů GIT, který používají i vývojáři linuxového jádra.
- Proč správa verzí
- Architektura GITu
- GIT v praxi
- a další
Podrobnější informace o školení a přihláška