Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Vlákno názorů k diskusi Jaký emailový klient pod Windows?

Tom Hlava
29. 8. 2005 17:47

Díky

Dík za nasměrování - několik programů už zkouším.
Ještě doplnění: moje představa je jednoduchý POP klient, který zvládne korektně odeslat i přijmout češtinu, s podporou příloh a adresáře, použitelný po dial-upu, nejlépe s podporou vytáčení.
Používat to bude hlavně můj otec, kterému je 75, technik, praxe s PC asi 15 let, občas programuje výpočty v Pascalu, v podstatě bez zkušeností s internetem, předpokládaná kontrola mailu asi 2x týdně.
Současné výsledky:
- Eudora je velmi dobrá, ale nezvládá češtinu.
- ThunderBird také dobrý, ale bez podpory vytáčení a má trochu více funkcí, ktere vůbec nebudou potřeba.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
6. 2. 2007 5:59

Re: Díky

A co si ho sám napsat? Jde to i v pascalu.
Karlos
Karlos (neregistrovaný)
19. 11. 2007 13:57

Divim se, ze tu nepadlo ani slovo o dost dobrem klientu s nazvem Pegasus.
jD
jD (neregistrovaný)
15. 10. 2008 10:02

Spravne. Navyse Pegasus ma (alebo aspon niekedy mal) jednu velmi uzitocnu vlastnost vhodnu prave na POP cez dial-up, a to konkretne moznost stiahnut najprv iba hlavicky mailov zo servera, cim bolo mozne si vybrat iba maily ktore skutocne chcem stiahnut k sebe a ostatne (spam, maily s velkymi prilohami ktore momentalne nepotrebujem) nechat na serveri alebo ich tam rovno vymazat, co setrilo cas aj bandwidth.
BTW vie niekto ci existuje nejake podobne rozsirenie napr. pre Thunderbird?
xaint
xaint (neregistrovaný)
22. 4. 2009 9:56

no, nema tam nahodou Thunderbird v nastaveni Stahovat pouze hlavicky zprav?
trubicoid
trubicoid (neregistrovaný) ---.dclient.hispeed.ch
5. 3. 2010 8:03

no a co pouzit IMAP? ten se chova prave takto

trubicod
trubicod (neregistrovaný) ---.dclient.hispeed.ch
5. 3. 2010 8:16

no i kdyz pro dial-up je asi lepsi pop a stahnout vse naraz + spam filtr uz na serveru

Franta Kučera aura:80
22. 4. 2009 12:10

Poradil bych Thunderbird. Jak je to s vytáčením, nevím, to už je hodně dávno, co jsem používal vytáčené spojení, naštěstí :-)

BTW: proč POP3? Server nepodporuje IMAP4? Ten je lepší přinejmenším v tom, že e-maily jsou zálohované („odpojený IMAP“).
JardaP . aura:23
2. 3. 2010 19:28

Na Eudoru se vykaslete. Sveho casu to byl skvely mailer a leta jsem ho pouzival. Bohuzel, Qualcomm ukoncil vyvoj. Existuje jakasi opensource verze, neco jako plugin do Thunderbirdu, ale je to zatim dost slabe, navic to je, vzhledem k tomu Thunderbirdu vespod, narocnejsi na systemove zdroje, nez byvala stara dobra Eudora.