Medzinárodná spoločnosť DATARECOVERY, s.r.o. ponúka niekoľko spôsobov likvidácie dát podľa typu média, jeho stavu a požiadavku klienta. Likvidácia prebieha podľa zvolenej metodiky pri prísnom dodržaní noriem DoD 5220.22-M, DIN 32757-1, resp. NBÚ.
vymazanie dát v magnetickej peci
fyzické zničenie - chemické, mechanické
prepis dát
viacnásobný prepis dát
www.datarecovery.eu
DATARECOVERY, s.r.o.
Ružinovská 1, 821 02 Bratislava
Nonstop hotline: 02 / 20 512 700
Office: 0918 159 666
bratislava@datarecovery.eu
Vlákno názorů k diskusi Ako na bezpečnú likvidáciu dát?
4. 11. 2008 10:08
Re: Likvidacia dát
data recovery ponuka vymazanie dat.
zeby pokus o prekonanie ministerstva pravdy a ministerstva lasky?
zeby pokus o prekonanie ministerstva pravdy a ministerstva lasky?
4. 11. 2008 14:51
rozhodne nedám HDD na likvidáciu tretej strane, ja stále hľadám najmä objasnenie bezpečného odstránenia napr. z HDD sw alebo formátovaním, (je formátovanie považované za bezpečné odstránenie?) alebo tak aby sa disk dal znova použiť,
Shadow (neregistrovaný)
6. 11. 2008 8:40
Děkuji za reklamu, ale zdá se mi, že svěřovat pevné disky s citlivými údaji třetí straně není z hlediska bezpečnosti úplně to nejideálnější, už z principu. Zdá se mi to podobné, jako svěřovat svá citlivá data proprietárním kryptosystémům.
V tomto případě doporučuji nabootovat nějaké vhodné linuxové distro (třeba moje oblíbené System Rescue CD) a použít na příslušný pevný disk utilitku "shred". Pokud nepostačí výchozích 25 přepisovacích cyklů, je možné hodnotu zvýšit přepínačem "-n". Shred využívá Gutmannovu metodu pro bezpečné vymazání dat na magnetických médiích.
V tomto případě doporučuji nabootovat nějaké vhodné linuxové distro (třeba moje oblíbené System Rescue CD) a použít na příslušný pevný disk utilitku "shred". Pokud nepostačí výchozích 25 přepisovacích cyklů, je možné hodnotu zvýšit přepínačem "-n". Shred využívá Gutmannovu metodu pro bezpečné vymazání dat na magnetických médiích.
W. (neregistrovaný)
6. 11. 2008 12:01
jojo, to je príma, taky občas použiju, na tom system rescue cd je tuším i ten DBAN. a na spolehlivý likvidování cd mám nádobu s 90% HCl, stačí na chvíli ponořit a data jsou minulostí :)
Sten (neregistrovaný)
6. 11. 2008 13:00
A proč rovnou v kyselině nerozpustit i diskové plotny? :)
Sten (neregistrovaný)
6. 11. 2008 18:26
HCl může mít libovolný poměr s vodou. Při 37 % je ale nejúčinnější (nejkyselejší).
W. (neregistrovaný)
7. 11. 2008 12:08
jo? tak to nevim, tu co mám mi přinesla manželka z práce, kde ji tvrdil kolega že má 90% a silnější nesežene(asi pěkně kecal a houby tomu rozumí, což je docela dílo, když pracuje v chemickým skladu :]).
Sten (neregistrovaný)
7. 11. 2008 14:31
Silnější už není tekutá a tak se asi ani nevyrábí, tak se nedivím, že ji nesežene :)
9. 11. 2008 23:49
hele ja sam s hcl delal (cca 30%) a pokud vim, rozpousti to prakticky jenom latky mineralni povahy... zadny kov se mi tim naleptat nepodarilo...