Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Jaký Linux použít s pomalým ADSL

h h
h h
19. 12. 2008 0:49

Jaký Linux použít s pomalým ADSL

Jaký Linux použít s pomalím ADSL? Mám ADSL které dosahuje díky špatným linkám jen 1 mb/s rychlost stahování je 86 kb/s a odesílání 12 kb/s mám potíž s linuxy které používají instalaci z repozitářů které vyžadují internet skoro žádný linux neumí instalovat jinak než z internetu když chci něcostáhnout tak mimo internet a vypálit na cd z kterého instaluji mám potíže s instalací závyslostí a z repozitářů mi to také hlásí že chybí knihovny prostě hrozný internet. zkoušel jsem pc-bsd kde jsou balíčky podobné těm z macintoshe od applu kde instaluji to co stáhnu ale nejsou tam pro mn ě důležité softwary a ovladače například převod libovolných videí do dvd které hraje ve stolní přehrávači nebo studio umožňující nahrávat po midi hudbu atd. Zkoušel jsem porty z freebsd ale ouha opět to ten internet nedokázal rychlost klesla jen na bajty a opět chyběli závyslosti. Který mám použít linux abych nainstaloval program jako celek a ne rozsekaný do tisíce balíčků?
venca
venca (neregistrovaný)
19. 12. 2008 8:21 Nový

RE: Jaký Linux použít s pomalím ADSL

celé vlákno
s pomalím adsl linux nefunguje
JardaP
JardaP (neregistrovaný)
19. 12. 2008 9:42 Nový

RE: Jaký Linux použít s pomalím ADSL

celé vlákno
Jakikolyv kteri ma ymage obsahujycy vsechni balycki napryklad Debian. da se stahnout jako hafo CD nebo jako DVD a obsahuje snad vsechno co je v repozytarych urcyte exystujy y jyna dystra ktera majy DVD verzy treba opensuse exystuje y na DVD. nevym ale jak dalece kompletny to DVD je. to sy holt musyte vizkouset nebo se poptat na nejakem jejych foru.
Jakub Lucký
Jakub Lucký (neregistrovaný)
19. 12. 2008 13:50 Nový

Většinu

celé vlákno
S takovouto rychlostí můžete nainstalovat skoro jakoukoliv distribuci, ale spíše nějakou s menším objemem aktualizací (např. Debian Unstable s 30MB aktualizací denně asi není ten pravý)

myslím, že z výběru, co je na http://proc.linux.cz není problém zkusit Ubuntu (jde si ho nechat poslat, nemusíte stahovat), Fedoru, Mandrivu (ta se dá zakoupit i s knihou a dvěma DVD plných software), OpenSuse...
dango
dango (neregistrovaný)
19. 12. 2008 15:53 Nový

RE: Jaký Linux použít s pomalým ADSL

celé vlákno
ja mam doma iba 1/4megabit!!! linku :) a bezim na gentoo :) zatial, co sa kombajnovali zdrojaky sa tahali dalsie balicky :) pekna zabavka, ale na dlho :)
sh
sh (neregistrovaný)
20. 12. 2008 19:55 Nový

rychlost

celé vlákno
Mám připojení přes CDMA a nemám problém s instalací a provozem Debian stable a testing. Rychlost 80kBps mi přijde naprosto dostačující. Rychlost upladu je nepodstatná.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
20. 12. 2008 20:05 Nový

celé vlákno
86kbps || 86kBps? Prvni moznost je docela pruser :)
akomano [Ján Jamrich] aura:100
22. 12. 2008 15:46 Nový

celé vlákno
No mne v poslednom case pada rychlost na Rychlom Internete od T-Mobile priemerne na 15-30kbps a to uz je kurwa velky pruser... Prave preto ide kade lahsie akonahle v decembri (prosinci?) skonci viazanost.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
20. 12. 2008 21:11 Nový

celé vlákno
Zkus treba Slackware. Ten zadny balickovaci system nema. Vsecko potrebne vcetne zavislosti najdes na istalacnim DVD. Akorat si o to DVD budes muset rict nekomu, kdo ma lepsi pripojeni nebo si ho nechat poslat postou. I kdyz myslim ze i na te tvoji lince by se to pri trose trpelivosti dalo stahnout taky.
Jakub Kolčář
21. 12. 2008 20:53 Nový

To je doba

celé vlákno
Na co si prosím Vás stěžujete? Rychlost 1 Mbps vám připadá neuvěřitelně pomalá? Já bych řekl, že všechno jde, když se chce. Já jsem skvěle používal linux při 512 kbps a ti, kteří většinu svého IT života používali vytáčené připojení by také potvrdili, že rychlost internetového připojení není zábrana k jeho používaní.
Chcete používat linux? Ok, není nic jednoduššího. Přes noc si dejte stahovat install CD/DVD vaší oblíbené distribuce plné užitečného softu, ráno vypalte a voila.

Pokud působím moc rozhořčeným dojmem, omlouvám se :-)
dent
dent (neregistrovaný)
22. 12. 2008 10:41 Nový

celé vlákno
Fascinuje mne styl psaní vašich přípěvků, to se moc často nevidí. Nebylo by lepší zařídit si opravdové připojení k internetu namísto zkoušení různých distribucí či různých druhů operačních systémů? Pokud rychlost klesá na jednotky bajtů za sekundu (x B/s), pak není v nepořádku operační systém, ale poskytovatel ADSL asi něco hrubě podcenil. Zkuste se prvně obrátit na něj, ať si vyřeší problémy s ADSL a můžete pracovat s jakoukoli distribucí.

Pak si nainstalujte kontrolu pravopisu do prohlížeče, nebo poproste rodiče, ať vám příspěvky před odesláním zkontrolují a stylisticky upraví. Nikdo není bez chyb, ale co je moc...

Btw. - Mám dojem, že dotazy od "h h" asi nebudou myšleny moc vážně...

Školení: Linux – Firewall, Samba, VPN

Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat Firewall a Router, SAMBA Doménový a Souborový server. Dále si zprovozníte vlastní, zabezpečený VPN server.

Podrobnější informace a přihláška