Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Linux na Magio Boxe Motorola?

Peter Stupak
Peter Stupak
8. 2. 2009 17:46

Linux na Magio Boxe Motorola?

Nálepky: Motorola
Ahoj. Dal som si zaviest sluzbu Magio a dostal som Magio BOX Motorola 1216. ( http://www.t-com.sk/?CatID=101&Section=home&ktzid=766 ).
Celkom ten Magio Box zaujal kedze obsahuje klasicky 160 GB Samsung PATA Disk.
Procesor je architektury MIPS , konktretne od SIGMA DESIGN SMP8634LF. Na tomto Magio boxe bezi upraveny Windows CE 5.0 .

Zistil som ,ze existuje vela vyrobkov ci uz satelitne STB, IPTV STB a pod. od roznych vyrobcov ,ktore taktiez obsahuju procesor SMP8634LF a bezi na nich nejaky linux.

Cez google som nasiel informacie ,ze na nejakom STB s SMP8634LF bezi "uClibc" linux.
http://www.uclibc.org/about.html

Je teda mozne na tomto Magio boxe Motorola teoreticky rozbehat Linux?
hawran diskuse aura:59
8. 2. 2009 18:24 Nový

Ciste teoreticky, poskytovatel ...

celé vlákno
... toho zarizeni umoznuje takove zasahy do jeho zarizeni, jako zmena OS??

Hmmmm...
Broli
Broli (neregistrovaný)
8. 2. 2009 18:41 Nový

Re: Ciste teoreticky, poskytovatel ...

celé vlákno
Na Magio boxoch nie je dokonca ani plomba. :)
Samozrejme ,ze zasahy a experimenty by som robil na iny HDD.
hawran diskuse aura:59
8. 2. 2009 18:45 Nový

Re: Ciste teoreticky, poskytovatel ...

celé vlákno
Wow!
No drzim palce a jsem zvedavy na vysledky ...
Joka aura:67
8. 2. 2009 22:04 Nový

no neviem...

celé vlákno
a počítaš s tým, že keď tam dáš niečo iné, tak sa môžeš rozlúčiť s TV programami a pravdaže aj s komunikáciou?

Pokiaľ viem, tak na routery je špeciálne nastavený jeden port tak aby komunikoval iba s ich Magio serverom a to výrazne vyššou rýchlosťou ako máš internet na iných portoch. Na to je v tom routery prispôsobený firmware (ten by som T-COM otrieskal o hlavu... a programatorom dolámal ruky). Ako core systém tam beží Windows CE, na ktorom máš pripravené všetky služby tak aby komunikovali s tou ich IP TV.

Takže to vidím takto:
- možno linux rozbeháš a urobíš si zárez na Magiobox, že sa ti to podarilo
- pri linuxe zostaneš bez internet konektu a IP TV
- sorry, ale podľa mňa je to pekná hlúposť :) s otáznym výsledkom
- a akosi som túto aktivitu nepochopil :)

Ak sa chceš bavkať s linuxom, tak si kúp nejaké staré PDA :) alebo niečo podobné, tam je to rozumnejšie :)

Ale ak chceš rodinu odstaviť od TV, je to dobrý spôsob ako to spraviť :)
Broli
Broli (neregistrovaný)
9. 2. 2009 1:43 Nový

Re: no neviem...

celé vlákno
Vraj ako Magio router je neoficialne mozne aj pouzit routre od SMC (samozrejme ADSL2).
Zhodou nahod takyto router mam na dome tak to zajtra vyskusam.

Samozrejme zasahy budem robit na iny HDD (mam doma nejaky stary 10 GB), vraj Magio Box bezproblemov bezi s HDD do 250 GB som niekde cital, mne ide len to skusit ci tam rozbeham Linux pripadne ci je mozne upravit Windows Ce, kdeze vraj jeho subory su volne pristupne.

Ved uvidim.
milboy
milboy (neregistrovaný)
9. 2. 2009 10:09 Nový

celé vlákno
Tak to by fakt zaujimalo aj mna, dufam ze to tu popises, ako sa ti darilo a co konkretne je mozno ziskat zmenou na linux..
Boris Porosin
9. 2. 2009 11:16 Nový

celé vlákno
- na routeri je nastaveny multicast a QoS
- pokial bude vediet adresy jednotlivych kanalov, moze si ich pokojne pustat na linuxe
- ano, je to zabavka, ktora zaberie zbytocne vela casu...
Boris Porosin
9. 2. 2009 11:14 Nový

ANO

celé vlákno
Ahoj Peter,

odpoved je ano. Linux sa pouziva v tychto zariadeniach celkom bezne. Mam settopbox od ceskeho o2 a bezi na nom linux. Cely uzivatelsky interface je len web stranka. Komunikacia obsahujuca video ide cez multicast, ked mas slusny router, vies si zistit adresy, rozsahy a vsetko potrebne. Settopbox je aktualizovatelny po sieti, takze vies do neho nahrat teoreticky cokolvek. Prakticky som sa hral s miernymi zmenami vzhladu, na viac veci nebol cas.
9. 2. 2009 13:45 Nový

Re: ANO

celé vlákno
V tej Motorole je Windows CE, dá sa to pozrieť v menu, takže by bolo treba ten Linux ohnúť tak, aby sa tváril v komunikácii ako tie WinCE :) a to je skôr dosť veľa pátrania a reverzných techník aby z toho niečo vytrieskal alebo druhá možnosť, mať známeho v T-COMe, čo o tom dosť veľa vie :)
Boris Porosin
9. 2. 2009 13:58 Nový

celé vlákno
ano, uvedomil som si to. Tak ci tak som skor popisoval to, ze sa to da na priklade zo zahranicia. Skatula je ina, operator iny, no obist sa to da. Chce to len vela casu. ;)
9. 2. 2009 14:50 Nový

celé vlákno
presne tak, veľa času, otázne je, či sa to vôbec oplatí, nie je mi jasné, čo tým človek dosiahne, veď primárne, je to určené na IP TV, čo teda môže byť aj v prípade rozbehaného linuxu. Mňa v tomto prípade skôr desí predstava, že keď už niečo rozbehám, tak mi to T-COM na ich strane zmení a môžem experimentovať znova. Nemusím mať ani linux, a Magio reštartujem kôli patchovaniu cca raz za dva týždne, keďže vždy niečo začne blbnúť, len neviem či je to tými WinCE alebo tam naozaj T-COM niečo menil, štandartne sa mi stáva, že blbne formát 16:9... po reštarte je všetko OK...

aj tak si myslím, že ten čas sa dá využiť na niečo zmysluplnejšie :) , ale pokiaľ je to študent a nemá si čo začať, tak je to príjemný študijný materiál :)
Boris Porosin
9. 2. 2009 15:12 Nový

celé vlákno
pre mna to bolo vyznamne iba z dovodu ziskania adries jednotlivych tv stanic a ich nasledneho sledovania na pc...
Peter Stupak aura:43
9. 2. 2009 16:59 Nový

celé vlákno
Mam pocit ,ze to nebude take lahke lebo video stream je silno sifrovany.
Boris Porosin
9. 2. 2009 17:15 Nový

celé vlákno
neviem ako je to v t-come...
Peter Stupak aura:43
16. 2. 2009 22:51 Nový

RE: Linux na Magio Boxe Motorola?

celé vlákno
Takze magio disk obsahuje dve particie malu FAT16 a velku FAT32. Vo FAT16 je urcite Windows CE a je tam exac IPTV klienta.

Skusil som to ,ze som zalohoval particiu FAT16 a nahral som ju na jeden disk, na nom som vytvoril aj particiu FAT32. Po vlozeni do MagioBoxa som bol sklamany pretoze nenastartovalo Magio ale Magio zacalo subory stahovat s netu :( .

Tym padom teda mozete pouzit aky chcete HDD v Magio Boxe a prepinat ich.

Ak odpojite HDD v boxe, a zapnete Magio Box tak Magio klasicky dlho startuje a potom nakresli nejaky cerveny krizik. Takze okrem toho ,ze je tam upraveny Win CE + IPTV klient, je tam modifikovany aj BIOS/firmware.
Ján Palanský
17. 2. 2009 10:56 Nový

trochu ine ale podobne

celé vlákno
Odporucam si precitat informacie na http://www.t-hack.com/
je to sice viac zamerane na ten druhy STB (Kiss)co t-com ponuka a je to tak trochu o tom co ponuka v nemecku, ale je to podobne a niektore informacie by mohli pomoct.
Ludia co tam prispievaju sa zo STB hraju uz nejaky cas a maju aj nejake uspechy. tak prajem vela chuti do citania a nech sa dari...
kuko91
kuko91 (neregistrovaný) ---.78-98-252.t-com.sk
30. 12. 2009 14:17 Nový

Re: Linux na Magio Boxe Motorola?

celé vlákno

zaujimalo by ma ci sa da rozbehat usb iba zmenou operacneho systemu? hmmm.. .

_r3450n_
_r3450n_ (neregistrovaný) 165.72.200.---
30. 12. 2009 16:53 Nový

celé vlákno

Vela ludi sa tu cuduje, co tym sledujes. Ja som nasiel par dovodov rovno v diskusii, kde popisujes ako sa to musi za kazdym restartovat a pri predpoklade, ze asi budes linuxak ;) tak je dovod jasny. Dokazat, ze to ide aj bez Win :o)

jacer
jacer (neregistrovaný) 62.197.198.---
21. 2. 2010 16:20 Nový

celé vlákno

Zdravím, mám tiež takýto nápad prekopať tento set top box na linux, ale nemusí mi tam fungovať iptv, lebo v t come už končím a STB mi ostane, tak uvažujem že by mohol fungovať ako nejaké mediálne zariadenie, Ak je nejaký nápad, na nejakú verziu linuxu (osobne na NB mám mandrivu), čiže posieti tom dať hudbu a filmy by mi vcelku stačilo, prípadne tam robiť zálohy fotiek po sieti. Budem skúšať či sa tam dá pripojiť dvdrom na bootovanie. Skúsim nejakú live verziu.

polo_zv
polo_zv (neregistrovaný) ---.nspzv.sk
23. 2. 2010 11:12 Nový

celé vlákno

ahoj chcel by som sa ta spitat ci sa ti to podarilo prerobit na to medialme centrum

eDISCO
eDISCO (neregistrovaný) ---.78-98-77.t-com.sk
23. 2. 2010 22:52 Nový

celé vlákno

Ahoj,

Ak chces magio pouzivat, s linuxom to s najvacsiou pravdepodobnostou nepojde.
Pretoze:
Neviem ako v Motorole (predpokladam ze aj tam) ale v KISSe mas okrem MIPS procesoru este min. jedneho chrobaka ktory kontroluje co za jadro bezi v pamati.
Komunikacia klient ↔ server prebieha na zaklade vyssie uvedenej autentifikacie (overi sa co je v ramke) a dokonca aj nahravky ulozene v boxe musia byt odsuhlasene T-comom aby si si ich mohol pustit. A mozno sa mylim…
Dakujme autorskym pravam.

PCnityIV
PCnityIV (neregistrovaný) ---.static.xdsl-line.inode.at
25. 2. 2010 17:40 Nový

celé vlákno

Preco mam nutkanie zobrat do ruky silnu lupu a zazat silne svetlo?
Taketo chrobaky treba zaziva upalit pri ich zrode…

jacer
jacer (neregistrovaný) 62.65.169.---
4. 3. 2010 8:18 Nový

celé vlákno

Zdravím, takže to moje linux prekopanie zatiaľ nefunguje. K čomu som sa dopátral je že som napojil len CD romku bez hdd a nenabootovala, proste ignoracia cd romu, napojil som hdd s linuxom a to iste, išiel som to spustit s original s hdd bez siete tak ani som sa nedostal do menu aby som si mohol pušťať nahrávky, proste nič. Niečo bude na tej kontrole po sieti. Na doske su 2 Swithe tak som skúšal kombináciu (neviem na čo sú, nemám návod od dosky) pri jednom sa ten stb resetol, ale ani to nepomohlo. Aby som to rozbehal tak som to musel pripojiť na sieť a bežal dobrých 15–20 minút aby posťahoval s Tcomu čo treba. No teraz už nemám službu magio tak nefunguje. Mimochodom asi to predám a kúpim satelit s linuxom, vyzerá to ozaj na zbytočne využitý čas. Len ma na tom s..ie to že človek si kúpi zariadenie, ktoré mu je na h…o po skončení nejakých služieb.(Zaplatí človek za hardvér aj za softvér Win CE). Malo by to byť ako u mobilných operátoroch, že ti to odblokujú. Mimochodom som sa na to pýtal v tcome a tí nemajú ani páru čo po ních chcem. (aspoň tí čo som s nimi hovoril). Zatiaľ zdar, možno časom, keď veľa ľuďom to bude doma k ničomu.

PCnityIV
PCnityIV (neregistrovaný) ---.static.xdsl-line.inode.at
8. 3. 2010 12:22 Nový

celé vlákno

Niet nad stary dobry Dreambox… Ale pravdu povediac by ma bavilo pohrat sa s tou skatulkou.

Mam doma KISS, dat do nej GNU/Linux az taky problem nie je, ale telku si nepozriem. Niekto by mal odsniffovat co presne to chce… Ale ja expert na crypto veci nie som.

Vela stastia ludom co to skusaju, snad sa raz podari. Neznasam ten Magio BOX. Mrzne to, nereaguje na ovladac a potom za 5 sekund vykona poslednych 30 stlacenych klavesov… A podobne. Uplne Windows.

Školení: Pokročilejší kurz jazyka Java

Java je multiplatformní programovací jazyk, který vytvořila a vyvíjí společnost Sun. Java je silný, objektově orientovaný jazyk se širokou komunitou, nabízející především vysokou produktivitu vývoje.

• Práce s řetězci
  • Regulární výrazy
  • Kolekce
  • Generiky
  • Smyčka typu "for" ve verzi Java 1.5
  • Výčty
  • Vlákna, synchronizace
  • Polymorfismus, RTTI
  • Java Beany
  • JDBC (práce s databázemi)
  • GUI (knihovny AWT a Swing)
  • Java na serveru (servlety, JSP)