a počítaš s tým, že keď tam dáš niečo iné, tak sa môžeš rozlúčiť s TV programami a pravdaže aj s komunikáciou?
Pokiaľ viem, tak na routery je špeciálne nastavený jeden port tak aby komunikoval iba s ich Magio serverom a to výrazne vyššou rýchlosťou ako máš internet na iných portoch. Na to je v tom routery prispôsobený firmware (ten by som T-COM otrieskal o hlavu... a programatorom dolámal ruky). Ako core systém tam beží Windows CE, na ktorom máš pripravené všetky služby tak aby komunikovali s tou ich IP TV.
Takže to vidím takto:
- možno linux rozbeháš a urobíš si zárez na Magiobox, že sa ti to podarilo
- pri linuxe zostaneš bez internet konektu a IP TV
- sorry, ale podľa mňa je to pekná hlúposť :) s otáznym výsledkom
- a akosi som túto aktivitu nepochopil :)
Ak sa chceš bavkať s linuxom, tak si kúp nejaké staré PDA :) alebo niečo podobné, tam je to rozumnejšie :)
Ale ak chceš rodinu odstaviť od TV, je to dobrý spôsob ako to spraviť :)
Vlákno názorů k diskusi Linux na Magio Boxe Motorola?
Broli (neregistrovaný)
9. 2. 2009 1:43
Re: no neviem...
Vraj ako Magio router je neoficialne mozne aj pouzit routre od SMC (samozrejme ADSL2).
Zhodou nahod takyto router mam na dome tak to zajtra vyskusam.
Samozrejme zasahy budem robit na iny HDD (mam doma nejaky stary 10 GB), vraj Magio Box bezproblemov bezi s HDD do 250 GB som niekde cital, mne ide len to skusit ci tam rozbeham Linux pripadne ci je mozne upravit Windows Ce, kdeze vraj jeho subory su volne pristupne.
Ved uvidim.
Zhodou nahod takyto router mam na dome tak to zajtra vyskusam.
Samozrejme zasahy budem robit na iny HDD (mam doma nejaky stary 10 GB), vraj Magio Box bezproblemov bezi s HDD do 250 GB som niekde cital, mne ide len to skusit ci tam rozbeham Linux pripadne ci je mozne upravit Windows Ce, kdeze vraj jeho subory su volne pristupne.
Ved uvidim.
milboy (neregistrovaný)
9. 2. 2009 10:09
Tak to by fakt zaujimalo aj mna, dufam ze to tu popises, ako sa ti darilo a co konkretne je mozno ziskat zmenou na linux..
9. 2. 2009 11:16
- na routeri je nastaveny multicast a QoS
- pokial bude vediet adresy jednotlivych kanalov, moze si ich pokojne pustat na linuxe
- ano, je to zabavka, ktora zaberie zbytocne vela casu...
- pokial bude vediet adresy jednotlivych kanalov, moze si ich pokojne pustat na linuxe
- ano, je to zabavka, ktora zaberie zbytocne vela casu...