Ahoj Peter,
odpoved je ano. Linux sa pouziva v tychto zariadeniach celkom bezne. Mam settopbox od ceskeho o2 a bezi na nom linux. Cely uzivatelsky interface je len web stranka. Komunikacia obsahujuca video ide cez multicast, ked mas slusny router, vies si zistit adresy, rozsahy a vsetko potrebne. Settopbox je aktualizovatelny po sieti, takze vies do neho nahrat teoreticky cokolvek. Prakticky som sa hral s miernymi zmenami vzhladu, na viac veci nebol cas.
Vlákno názorů k diskusi Linux na Magio Boxe Motorola?
9. 2. 2009 13:45
Re: ANO
V tej Motorole je Windows CE, dá sa to pozrieť v menu, takže by bolo treba ten Linux ohnúť tak, aby sa tváril v komunikácii ako tie WinCE :) a to je skôr dosť veľa pátrania a reverzných techník aby z toho niečo vytrieskal alebo druhá možnosť, mať známeho v T-COMe, čo o tom dosť veľa vie :)
9. 2. 2009 13:58
ano, uvedomil som si to. Tak ci tak som skor popisoval to, ze sa to da na priklade zo zahranicia. Skatula je ina, operator iny, no obist sa to da. Chce to len vela casu. ;)
9. 2. 2009 14:50
presne tak, veľa času, otázne je, či sa to vôbec oplatí, nie je mi jasné, čo tým človek dosiahne, veď primárne, je to určené na IP TV, čo teda môže byť aj v prípade rozbehaného linuxu. Mňa v tomto prípade skôr desí predstava, že keď už niečo rozbehám, tak mi to T-COM na ich strane zmení a môžem experimentovať znova. Nemusím mať ani linux, a Magio reštartujem kôli patchovaniu cca raz za dva týždne, keďže vždy niečo začne blbnúť, len neviem či je to tými WinCE alebo tam naozaj T-COM niečo menil, štandartne sa mi stáva, že blbne formát 16:9... po reštarte je všetko OK...
aj tak si myslím, že ten čas sa dá využiť na niečo zmysluplnejšie :) , ale pokiaľ je to študent a nemá si čo začať, tak je to príjemný študijný materiál :)
aj tak si myslím, že ten čas sa dá využiť na niečo zmysluplnejšie :) , ale pokiaľ je to študent a nemá si čo začať, tak je to príjemný študijný materiál :)
9. 2. 2009 15:12
pre mna to bolo vyznamne iba z dovodu ziskania adries jednotlivych tv stanic a ich nasledneho sledovania na pc...