Dobry den vsem.
Protoze casto musim sebou tahat notebook a docela zalezi na vaze, rozmerech i vydrzi, premyslim na porizeni nejakeho netbooku.
Chci neco maleho a ne moc draheho, nebudu za tim sedet cele dny (i kdyz kdo vi, jestli se to jako ctecka e-knih a PDF dokumentace zalibi...). Prakticky vsechny recenze se tykaji nejakeho Asusu, napr. Eee 1000. Ten se mi hodne libi z duvodu dlouhe vydrze baterie a moznosti nainstalovat linux, avsak napr. na Mironetu jsem nasel dva dalsi, na prvni pohled srovnatelne.
ASUS Eee PC 1000H:
http://asus.mironet.cz/asus-eee-pc-1000h-black--intel-atom--1gb--160gb--10quot--xphcz+dp86624/
LENOVO IdeaPad S10e Atom N270:
http://lenovo.mironet.cz/lenovo-ideapad-s10e-atom-n270--1gb--160gb--102quot-xph--bily+dp90035/
MSI U100-058CZ Wind:
http://msi.mironet.cz/msi-u100058cz-wind--intel-atom--11gb--160gb--10quot--xph--cz--c+dp89964/
To ze je na vsech XP je plus, potrebuji dualboot.
Zajima mne hlavne nazor zkusenejsich na zminene modely.
Kteremu (a proc?) by jste dali prednost?
Jsou nejake zkusenosti z provozem Linuxu?
Jestli ano, tak jaka distribuce (na domacim pocitaci mam OpenSuse, ale neni podminku)?
Budu moc vdecny za jakykoliv nazor.
Jaký netbook mám koupit?
dustin (neregistrovaný)
10. 2. 2009 21:07
Nový
eee vs wind
celé vlákno
Máme EEE PC901, 1000 a MSI Wind. MSI mi v porovnání s EEE přijde jako opravdu levný netbook - u kloubu bych se bál, že se brzy ulomí, při psaní na klíně se displej houpe, plasty mi přijdou ošklivější. Nemá rychlá tlačítka, velice praktické na eeečku. Osobně jsem z něj byl hodně zklamaný. Navíc se musela větší baterie dokoupit extra (a zbyla mi slabší), u EEE již bylo rovnou v nabídce.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
10. 2. 2009 21:09
Nový
RE: Jaký netbook mám koupit?
celé vlákno
Dobry den vsem.
Protoze casto musim sebou tahat notebook a docela zalezi na vaze, rozmerech i vydrzi, premyslim na porizeni nejakeho netbooku.
Chci neco maleho a ne moc draheho, nebudu za tim sedet cele dny (i kdyz kdo vi, jestli se to jako ctecka e-knih a PDF dokumentace zalibi...). Prakticky vsechny recenze se tykaji nejakeho Asusu, napr. Eee 1000. Ten se mi hodne libi z duvodu dlouhe vydrze baterie a moznosti nainstalovat linux, avsak napr. na Mironetu jsem nasel dva dalsi, na prvni pohled srovnatelne.
ASUS Eee PC 1000H:
http://asus.mironet.cz/asus-eee-pc-1000h-black--intel-atom--1gb--160gb--10quot--xphcz+dp86624/
http://lenovo.mironet.cz/lenovo-ideapad-s10e-atom-n270--1gb--160gb--102quot-xph--bily+dp90035/
MSI U100-058CZ Wind:
http://msi.mironet.cz/msi-u100058cz-wind--intel-atom--11gb--160gb--10quot--xph--cz--c+dp89964/
Jestli ano, tak jaka distribuce (na domacim pocitaci mam OpenSuse, ale neni podminku)?
Takze bude te asi chtit nejaky tenky a lehky notebook,
ale maly rovnase etsinou drahy. Takze bud fakt maly
a priplatit, nebe stredni cesta za mensi penize. Tak i
tak to vypada, ze us jeden mate?
E-knihy se nectou, ty se tisknou, fakt dokumentace se
cte, ale na to staci textovy rezim, ne graficke delo,
a PDF je standart, ktery zvladnou i lehka x-ka.
Mini-notebook za desitku ted leti a jeste stale letet
bude, ale vidim to jako hracku do mesta. Nemusite
se tahat se 3ma kilama + adapter, SSD a tak.
To, ze jsou na vsech vidle je smula a dvojka navic,
to je bisniz. Ale proc to nepreinstalovat.
Je to male, nove a zkusenosti nemam, ale asi to ne-
bude zadna sranda, bude s tim vic problemu nez
s notebookem standartnich velikosti, kde linux tak
nejak, ale chodi.
Co se tyce znacky, tak jelikoz to leti delaj to vschni
a cena je stejna 10-tka, no deal, kamarad to koupil
holce, ale rekneme sit ona rovinu, to neni na praci.
Jinam jsem ortodox IBM aka Lenovo, ale uplne jina
kategorie a ten muj ma skoro 20 let spatky, ale
je super fakt.
Takze jestli s tim chcete reprezentovat, viberte pan-
skou variantu, bez zbytecnosti a pokud mozno bez
OS, ale spis je to jak i-book, nechcete radsi palm?
NN
ASUS Eee PC 1000H:
MSI U100-058CZ Wind:
Takze bude te asi chtit nejaky tenky a lehky notebook,
ale maly rovnase etsinou drahy. Takze bud fakt maly
a priplatit, nebe stredni cesta za mensi penize. Tak i
tak to vypada, ze us jeden mate?
E-knihy se nectou, ty se tisknou, fakt dokumentace se
cte, ale na to staci textovy rezim, ne graficke delo,
a PDF je standart, ktery zvladnou i lehka x-ka.
Mini-notebook za desitku ted leti a jeste stale letet
bude, ale vidim to jako hracku do mesta. Nemusite
se tahat se 3ma kilama + adapter, SSD a tak.
To, ze jsou na vsech vidle je smula a dvojka navic,
to je bisniz. Ale proc to nepreinstalovat.
Je to male, nove a zkusenosti nemam, ale asi to ne-
bude zadna sranda, bude s tim vic problemu nez
s notebookem standartnich velikosti, kde linux tak
nejak, ale chodi.
Co se tyce znacky, tak jelikoz to leti delaj to vschni
a cena je stejna 10-tka, no deal, kamarad to koupil
holce, ale rekneme sit ona rovinu, to neni na praci.
Jinam jsem ortodox IBM aka Lenovo, ale uplne jina
kategorie a ten muj ma skoro 20 let spatky, ale
je super fakt.
Takze jestli s tim chcete reprezentovat, viberte pan-
skou variantu, bez zbytecnosti a pokud mozno bez
OS, ale spis je to jak i-book, nechcete radsi palm?
NN
10. 2. 2009 21:45
Nový
celé vlákno
Dekuji za reakci, ale asi bych mel upresnit:
Mate pravdu, notebook uz mam.
Soukromy je staricky Aspire 1511LMi, pouzivam jej jako desktop a je super. Od doby co jsem si jej poridil klasicky desktop nechci a zrusil jsem jej.
Pracovni, rovnez postarsi Acer TravelMate, taham na koference, sluzebky, beru jej do laborek a pouzivam na ruzne pracovni veci.
Prave to tahani sebou je po letech fakt opruz a kupovat novy pracovni neni jen tak. Navic, radeji dam prednost abych mel zabezpecene pracovni soubory na soukromem notebooku nez naopak.
Jak jsem se zminil, widle mi vyhovuji, potrebuji dualboot, nic mazat nebudu, jen pridam linucha, doma je to muj hlavni system.
Palm je hezka vec, ale externi monitor (projektor) na nej nepripojim, prezentaci neupravim, prednasku nenapisu pripadne nekomu neukazu, program neudelam, fotky do nej nestahnu, PDF soubory se na male obrazovce fakt blbe ctou - vetsina neni tagovanych nebo ma obrazky a grafy, atd. atd.
Navic, jsem trochu hracicka a furt nekde bloudim, tak uz mam PDA s GPS. I kdyz, dneska bych si toho Palma asi rozmyslel, Windows Mobile 5.0 jsou ne prilis stabilni vec...
Jestli budu neco kupovat, chci neco maleho a lehkeho a protoze to bude na "mobilni" veci, nechci do toho prilis investovat. PDA/Palm nestaci, reprezentovat se nechci, jsem spis praktik.
V uvahu pripada jako hybrid netbook.
Jinak, e-knihy jsem tisknout prestal, toho papiru je skoda. Cteni z PDA nebo notebooku mi osobne vyhovuje lepe. A kdyz jsem liny, necham si je predcitat Festivalem :-)
Na cteni PDF textovy rezim fakt nestaci. Jak jste se zrejme dovtipil, moje dokumentace se docela hemzi obrazky, grafy, fotkami, rovnicemi,... Neni to jen cteni manualovych stranek nebo dokumentace k programovacim jazykum ci jednoduchych e-knih.
Situace je tedy trochu slozitejsi a vyzaduje kompromis.
Mate pravdu, notebook uz mam.
Soukromy je staricky Aspire 1511LMi, pouzivam jej jako desktop a je super. Od doby co jsem si jej poridil klasicky desktop nechci a zrusil jsem jej.
Pracovni, rovnez postarsi Acer TravelMate, taham na koference, sluzebky, beru jej do laborek a pouzivam na ruzne pracovni veci.
Prave to tahani sebou je po letech fakt opruz a kupovat novy pracovni neni jen tak. Navic, radeji dam prednost abych mel zabezpecene pracovni soubory na soukromem notebooku nez naopak.
Jak jsem se zminil, widle mi vyhovuji, potrebuji dualboot, nic mazat nebudu, jen pridam linucha, doma je to muj hlavni system.
Palm je hezka vec, ale externi monitor (projektor) na nej nepripojim, prezentaci neupravim, prednasku nenapisu pripadne nekomu neukazu, program neudelam, fotky do nej nestahnu, PDF soubory se na male obrazovce fakt blbe ctou - vetsina neni tagovanych nebo ma obrazky a grafy, atd. atd.
Navic, jsem trochu hracicka a furt nekde bloudim, tak uz mam PDA s GPS. I kdyz, dneska bych si toho Palma asi rozmyslel, Windows Mobile 5.0 jsou ne prilis stabilni vec...
Jestli budu neco kupovat, chci neco maleho a lehkeho a protoze to bude na "mobilni" veci, nechci do toho prilis investovat. PDA/Palm nestaci, reprezentovat se nechci, jsem spis praktik.
V uvahu pripada jako hybrid netbook.
Jinak, e-knihy jsem tisknout prestal, toho papiru je skoda. Cteni z PDA nebo notebooku mi osobne vyhovuje lepe. A kdyz jsem liny, necham si je predcitat Festivalem :-)
Na cteni PDF textovy rezim fakt nestaci. Jak jste se zrejme dovtipil, moje dokumentace se docela hemzi obrazky, grafy, fotkami, rovnicemi,... Neni to jen cteni manualovych stranek nebo dokumentace k programovacim jazykum ci jednoduchych e-knih.
Situace je tedy trochu slozitejsi a vyzaduje kompromis.
Cheef (neregistrovaný)
10. 2. 2009 21:20
Nový
Ubuntu ne, eeeBuntu ano
celé vlákno
Na EEE901 jsem zkoušel live verzi Ubuntu 8.10 a jestli si dobře pamatuju, nebyla funkční wifina. Přítulkyně si koupila EEE100H a tam jsem uplně bez potíží rozjel eeeBuntu ve verzi standard. Navrčel jsem to na SDHC kartu a že by to jelo nějak extra líně jsem nezaznamenal, takže klidně do něj!
JS (neregistrovaný)
12. 2. 2009 15:13
Nový
Re: Ubuntu ne, eeeBuntu ano
celé vlákno
Me chodi Ubuntu 8.10 na EEE 901 bez problemu, akorat mam nainstalovane specialni jadro. Nekde se daji najit navody, jak si poladit Ubuntu pro EEE.
mhmm (neregistrovaný)
10. 2. 2009 21:24
Nový
eeecko
celé vlákno
Zober to eeecko1000h, je to velmi dobry netbook za rozumnu cenu...
10. 2. 2009 23:31
Nový
Re: eeecko
celé vlákno
Nemůžu srovnávat s ostatními výrobky, ale máme doma i v redakci Eee 1000H a naprostá spokojenost. Ubuntu na něm běhá jak z praku. Za sebe rozhodně tento model s čistým svědomím doporučím.
10. 2. 2009 23:46
Nový
celé vlákno
Je to hybrid, ale stejne se budu smat, kdyz v tom budete
delat prezentaci, vzdyt je to strasne male..
Do kapsi se to nevejde a notebook to take neni, coto je?
Chcete rict jak vypada ideal, ale to se do Cech dostane
tak za 10 let. Myslim e-pirova trubicka, e papir, super
ultra tenka a srolovatelna. Neco jako tuzka obalena
e-papirem.
http://jkontherun.files.wordpress.com/2006/12/roem2.jpg
Zadna dalsi krabice, vyhozene penize za srot..
Vzdit je to jen dalsi f** o** moda..
NN
delat prezentaci, vzdyt je to strasne male..
Do kapsi se to nevejde a notebook to take neni, coto je?
Chcete rict jak vypada ideal, ale to se do Cech dostane
tak za 10 let. Myslim e-pirova trubicka, e papir, super
ultra tenka a srolovatelna. Neco jako tuzka obalena
e-papirem.
http://jkontherun.files.wordpress.com/2006/12/roem2.jpg
Zadna dalsi krabice, vyhozene penize za srot..
Vzdit je to jen dalsi f** o** moda..
NN
10. 2. 2009 23:57
Nový
celé vlákno
Souhlasím s tím, že je to móda. Ale už nesouhlasím, že je to k ničemu. Záleží na uživateli. Těžko si to koupí někdo, kdo děla v CADu nebo se živí jako profesionální grafik. Ale pro běžného uživatele jako browsidlo po internetu nebo jako vysílač presentací na cesty (pro náš marketing) je to ideální. Je to právě něco mezi PDA a klasickým notebookem. Váží to jen něco přes kilo, takže to můžete tahat kamkoliv a proti PDA je to podstatně mocnější - přeci jen už je to PC.
dustin (neregistrovaný)
11. 2. 2009 7:46
Nový
celé vlákno
Buď se prezentuje na projektoru (pak není co řešit), nebo u klienta v kanceláři na jeho stole, nebo v restauraci - pak 10" displej bohatě stačí a zrovna v restauraci se malá zabraná plocha zatraceně hodí. Normální NTB jde hned ze stolu pryč, aby se tam vešly talíře a prezentace se tím přeruší.
dustin (neregistrovaný)
11. 2. 2009 7:49
Nový
bílé eeepc1000
celé vlákno
Osobně doporučuji bílé eeečko 1000H. Černý "klavírní lak" je elegantní, ale udržet jej čistý je nad lidské síly. Bílý lak je možná ještě elegantnější a nejsou na něm zdaleka tolik vidět otisky prstů.
dustin (neregistrovaný)
11. 2. 2009 7:55
Nový
Re: bílé eeepc1000
celé vlákno
Jinak pro přenášení a prezentace mi ještě více vyhovuje menší 901čka (v tašce se vejde snadno na výšku, neoprénový obal lépe sedí), ale píše se na něm již znatelně hůře, je to tak na vyplnění webového formuláře, krátký email nebo pro ženské prsty. Pro prezentace ale bohatě postačuje.Ale už se běžně neprodává.
dustin (neregistrovaný)
11. 2. 2009 8:12
Nový
celé vlákno
Plus určitě zvol netbook s multitouch touchpadem. Dva prsty (kulhavý poklep) - prostřední tlačítko otevírá odkaz do nové záložky, tři prsty kontextové menu, dva tažené prsty kolečko myši. Ovládání je podstatně pohodlnější.
Peter Cernoch (neregistrovaný)
11. 2. 2009 11:21
Nový
celé vlákno
U rady 900 mi krome klavesnice vadi nevyuzity okraj kolem LCD.
Co se toho multitouch touchpadu tyce - to neni standardni soucast?
Presneji, neni to otazka softwaroveho ovladace?
Co se toho multitouch touchpadu tyce - to neni standardni soucast?
Presneji, neni to otazka softwaroveho ovladace?
11. 2. 2009 12:39
Nový
osobně prozkoumat
celé vlákno
Já bych do zmiňovaného Mironetu zašel a osobně tyto modely vyzkoušel. Drobné papírové rozdíly mezi modely se příliš neprojeví. Nikdy nekupujte jenom podle specifikace. Hezký vzhled nebo mírně lepší klávesnice bývá víc než + 5% výkonu.
Ovšem s GNU/Linuxem Vám tam nepomohou. Tady se na ně spolehnout nemůžete a je to všechno na vás. Určitě to bude těžší než rozchodit desktopový Linux. Upozorňuju, že lidé netbooky s Linuxem vracejí tak často, že je některé firmy přestaly s tímto systémem dodávat.
Ovšem s GNU/Linuxem Vám tam nepomohou. Tady se na ně spolehnout nemůžete a je to všechno na vás. Určitě to bude těžší než rozchodit desktopový Linux. Upozorňuju, že lidé netbooky s Linuxem vracejí tak často, že je některé firmy přestaly s tímto systémem dodávat.
titanik (neregistrovaný)
12. 2. 2009 10:44
Nový
Re: osobně prozkoumat
celé vlákno
to ze ti lidi s linuchem vraci neni tim ze by to nefungovalo ale proto ze tam nejde spustit exe soubor nic vic, jinak na asus eee jde bez problemu jakakoliv distribuce potiz je obcas s ovladaci na wifi pac nejsouu otevrene, ale to uz vetsina distribuci vyresila (mam vyzkouseno na eee 701 jedne z prvnich u nas) pokud bych se mel rozhodovat mezi 901 a 1000 zamyslel bych se nad tim co potrebuji vic, velky disk nebo vydrz baterie (901 vydrzi skoro jednou tolik co 1000) cenovy rozdil je roven externimu 250G 2.5" disku.
preji stastnou ruku
preji stastnou ruku
dustin (neregistrovaný)
12. 2. 2009 11:18
Nový
celé vlákno
Mohu poprosit o nějaké bližší zkušenosti, že by 901čka vydržela jednou tolik co 1000ka se stejnou šestičlánkovou baterií? Takový rozdíl jsem nezaznamenal.
titanik (neregistrovaný)
12. 2. 2009 21:40
Nový
celé vlákno
901 ma mensi display a nema hdd, 1000 ma vetsi display a hdd z cehoz vyplyva ze vetsi display bude mit vetsi spotrebu + spotreba hdd + vetsi teplo od hdd tj. castejsi zapinani vetraku, mne se to zda celkem logicke, jinak staci mtrknout na technicka data
dustin (neregistrovaný)
12. 2. 2009 23:30
Nový
celé vlákno
A porovnával jsi je osobně? Máme oba modely a 901čka má jen o trošku delší výdrž. To by odpovídalo i http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC - 4,2 - 7,5hod vs. 3,2 - 7 hod, ze zkušenosti to docela sedí.
HDD a levné SSD v eeečku mají srovnatelnou spotřebu. SSD žere více při čtení/zápisu, v idle žere více HDD. Bohužel SSD má pomalejší přenos, takže mu to déle trvá.
HDD a levné SSD v eeečku mají srovnatelnou spotřebu. SSD žere více při čtení/zápisu, v idle žere více HDD. Bohužel SSD má pomalejší přenos, takže mu to déle trvá.
titanik (neregistrovaný)
13. 2. 2009 10:07
Nový
celé vlákno
zkusenosti mam osobni od nekolika kusu co mi prosli rukama je taky potreba brat v uvahu pouzity os s widlema to zere vic nez s linuchem je dobre si pohrat s nastavenim treba snizeni jasu displaye udela hodne, docela velky zrout je i ctecka sd takze pokud se nepouziva je dobre ji vypnout, jinak jsem se snazil tazatele nasmerovat, je dobre si uvedomit ze vsechny jsou postaveny na tom samem takze rozdil bude v kvalite plastu, vyrobni technologii desky, kvalite baterie, prislusenstvi v cene je tohle zpravidla odrazeno, zpravidla...
11. 2. 2009 18:34
Nový
celé vlákno
Doporučuji s10, Asus má neuvěřitelně špatnej touchpad a MSI pro mě není značka. S10 lze koupit i s 6ti článkovou baterií, což z něj dělá v kombinaci s ostatními parametry (velikost, váha a hůavně vzhled) lepší kus než eee pc.
Další kousky, které bych doporučil, je Dell mini 9 a HP 1000.
Další kousky, které bych doporučil, je Dell mini 9 a HP 1000.
Zbynek (neregistrovaný)
12. 2. 2009 8:36
Nový
1000H
celé vlákno
Osobně můžu také doporučit 1000H. Koupil jsem ho přítelkyni k Vánocům, má na něm Ubuntu 8.10 + jádro z Array.org + EEE control a všechno běhá bez sebemenších problémů. Jenom disk se mi zdá trochu hlasitější (vystavení hlaviček), ale může to být tím, jak je jinak notebook tichý, na což se svým stařičkým Umaxem nejsem zvyklý.
12. 2. 2009 21:21
Nový
EEE 1000H + Eeebuntu
celé vlákno
Zdravím se svou troškou do klína
Mám Asus Eee1000H, smazal jsem předinstalovaný Windows XP a používám EEEbuntu k naprosté spokojenosti. Používám jej většinou dvakrát denně při hodinové cestě do práce a zpět, baterie vydrží dva dny (tedy přes čtyři hodiny na jedno nabití), nejvíce píšu, občas stříhám audiozáznamy, drobně a v nouzi dělám i grafiku.
Nemohu srovnávat s jinými, zcela mi vyhovuje, jen jej potřebuji přemluvit, aby používal kódování ISO-8859-2, ale na to nějak časem přijdu.
Zvykl jsem si velmi brzy, jen mi připadají příliš citlivé nebo "rychlé" klávesy, někdy píšu taaakhlleee:) Taky mi není příjemné, že když si nastavím nějaký jas displeje, po přerušení se mi nevrací na původní úroveň, ale rozsvítí se naplno. Naopak sympatické je ovládání touchpadu, dvojťuk a hned tažení nebo tažení dvěma prsty...
BTW: Nevíte někdo, jak se dá nastavit, aby po startu dole nevyskakovala ta otravná průhledná tlustá lišta s ikonami? V nastavení jsem zrušil "Spouštět při startu", ale otravuje furt a musím ji vypínat ručně (AWN nebo tak nějak se to jmenuje). A taky jestli se dá přednastavit, aby defaultně nehledal bezdrátové sítě. Taky to musím vypínat ručně. Nepamatuje si to po vypnutí.
Držím palce, přeji šťastný výběr a děkuji za případnou radu.
Pohoda, hezký den
Josef
Mám Asus Eee1000H, smazal jsem předinstalovaný Windows XP a používám EEEbuntu k naprosté spokojenosti. Používám jej většinou dvakrát denně při hodinové cestě do práce a zpět, baterie vydrží dva dny (tedy přes čtyři hodiny na jedno nabití), nejvíce píšu, občas stříhám audiozáznamy, drobně a v nouzi dělám i grafiku.
Nemohu srovnávat s jinými, zcela mi vyhovuje, jen jej potřebuji přemluvit, aby používal kódování ISO-8859-2, ale na to nějak časem přijdu.
Zvykl jsem si velmi brzy, jen mi připadají příliš citlivé nebo "rychlé" klávesy, někdy píšu taaakhlleee:) Taky mi není příjemné, že když si nastavím nějaký jas displeje, po přerušení se mi nevrací na původní úroveň, ale rozsvítí se naplno. Naopak sympatické je ovládání touchpadu, dvojťuk a hned tažení nebo tažení dvěma prsty...
BTW: Nevíte někdo, jak se dá nastavit, aby po startu dole nevyskakovala ta otravná průhledná tlustá lišta s ikonami? V nastavení jsem zrušil "Spouštět při startu", ale otravuje furt a musím ji vypínat ručně (AWN nebo tak nějak se to jmenuje). A taky jestli se dá přednastavit, aby defaultně nehledal bezdrátové sítě. Taky to musím vypínat ručně. Nepamatuje si to po vypnutí.
Držím palce, přeji šťastný výběr a děkuji za případnou radu.
Pohoda, hezký den
Josef
12. 2. 2009 22:01
Nový
Re: EEE 1000H + Eeebuntu
celé vlákno
Preji vsem hezky den a dekuji za informace a zkusenosti.
Dotaz ohledne site - Eee 1000 nema zvlastni tlacitko na vypinani wifi a musi se to delat pres menu operacniho systemu?
A jak je to s hybernaci, funguje vam?
Nepamatuje si predchozi stav, jak pisete, po vypnuti, nebo ani po hybernaci (at uz na disk nebo do pameti)?
Jeste dotaz na 4 hodinovou vydrz - ba vsech strankach jsem nasel 6 hodin, to je taky jeden z duvodu proc nad ebookem premyslim. Vydrz je pro mne (po predchozich zkusenostech s klasickyma notebookama i s PDA :-) )dost dulezita.
Dotaz ohledne site - Eee 1000 nema zvlastni tlacitko na vypinani wifi a musi se to delat pres menu operacniho systemu?
A jak je to s hybernaci, funguje vam?
Nepamatuje si predchozi stav, jak pisete, po vypnuti, nebo ani po hybernaci (at uz na disk nebo do pameti)?
Jeste dotaz na 4 hodinovou vydrz - ba vsech strankach jsem nasel 6 hodin, to je taky jeden z duvodu proc nad ebookem premyslim. Vydrz je pro mne (po predchozich zkusenostech s klasickyma notebookama i s PDA :-) )dost dulezita.
13. 2. 2009 5:51
Nový
Re: EEE 1000H + Eeebuntu
celé vlákno
...nema zvlastni tlacitko na vypinani wifi...? Nemá, má jen 2 nějaká uživatelsky definovatelná, ale s těmi jsem se zatím nenaučil zacházet.
...nepamatuje si předchozí stav (síť)... po hibernaci pamatuje, po vypnutí nikoli
...výdrž... vydrží déle, ale při páté cestě už většinou chcípne a někdy jej ještě pustím mezitím jinde, takže čtyři a něco. A taky záleží na tom, co dělám. Když jenom píšu v konzoli a mám přiměřeně ztlumený jas, vydrží zřejmě více.
Pohoda, hezký den
Josef
...nepamatuje si předchozí stav (síť)... po hibernaci pamatuje, po vypnutí nikoli
...výdrž... vydrží déle, ale při páté cestě už většinou chcípne a někdy jej ještě pustím mezitím jinde, takže čtyři a něco. A taky záleží na tom, co dělám. Když jenom píšu v konzoli a mám přiměřeně ztlumený jas, vydrží zřejmě více.
Pohoda, hezký den
Josef
12. 2. 2009 22:57
Nový
celé vlákno
Zkoušel jsem http://moblin.org/ přímo od Intelu pro Atombordely a na to,že to je Alpha,tak to běhá jak víno.
Honza Slesinger (neregistrovaný)
13. 2. 2009 0:27
Nový
Porovnání
celé vlákno
Stojím před podobným rozhodnutím a proto jsem vypracoval tabulku s parametery, kde porovnávám
- Asus 1000H
- Lenovo IdeaPad S10e
- Samsung NC10
- MSI Wind U100
Rychlý náhled:
http://cb.cz/zbraslav/download/netbooky-porovnani.png
Všechny modely mají 10" display a 6 článkovou baterii.
Každý parametr má váhu a je ohodnocen body pro každý model na stupnici 1-10. Celkové hodnocení naleznete pod tabulkou tučně.
Hlavní kritéria jsou váha, výdrž na baterie a cena (celkem asi 30 parametrů). Nejlépe dopadl Samsung NC10.
Pokud si chcete pohrát s vahami parametrů je k dispozici OpenOffice Calc dokument:
http://cb.cz/zbraslav/download/netbook_duedeligence.ods
Informce jsem čerpal zejména z
http://www.laptopmag.com/mobile-life/10-inch-netbook-faceoff.aspx
- Asus 1000H
- Lenovo IdeaPad S10e
- Samsung NC10
- MSI Wind U100
Rychlý náhled:
http://cb.cz/zbraslav/download/netbooky-porovnani.png
Všechny modely mají 10" display a 6 článkovou baterii.
Každý parametr má váhu a je ohodnocen body pro každý model na stupnici 1-10. Celkové hodnocení naleznete pod tabulkou tučně.
Hlavní kritéria jsou váha, výdrž na baterie a cena (celkem asi 30 parametrů). Nejlépe dopadl Samsung NC10.
Pokud si chcete pohrát s vahami parametrů je k dispozici OpenOffice Calc dokument:
http://cb.cz/zbraslav/download/netbook_duedeligence.ods
Informce jsem čerpal zejména z
http://www.laptopmag.com/mobile-life/10-inch-netbook-faceoff.aspx
Školení: Hackujeme operační systém Android

Školení vám ukáže, jak se dostat k Linuxu (tzv. "rootování"), který se pod hezkou tváří Androida skrývá a jak ho naplno využít. Pomůže vám to při záloze dat, zvětšování prostoru pro aplikace nebo sdílení připojení k internetu a pokud chcete z telefonu dostat opravdové maximum, ukážeme vám, jak v něm vyměnit kompletní systém za lepší.
Podrobnější informace a přihláška