Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Nejvhodnější Linux pro notebook

tonda tonda
13. 9. 2005 12:10

Nejvhodnější Linux pro notebook

Nálepky: notebook, Acer, Distribuce
Jaký je nejlepší linux pro notebook acer TM řady 2310.Pokud možno s jednoduchou instalací pro začátečniky a distribucí na jednom dvd.Děkuji.T
SuSEr
SuSEr (neregistrovaný)
13. 9. 2005 13:03 Nový

Re

celé vlákno
Tyhle pozadavky asi nejvice splnuje SuSE.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
13. 9. 2005 13:07 Nový

Ubuntu / Kubuntu

celé vlákno
Já používám klon Ubuntu jménem Kubuntu... Rozdíl mezi nimi je v grafickém prostředí, které používají (Ubuntu má GNOME - http://www.gnome.org ; Kubuntu má KDE - http://www.kde.org )... Šlape samo a celkem se zvládá samo konfigurovat...

Pro příznivce náhrady Windows (nechtějí ručně upravovat některé konfigurace a ladit práci s HW) lze použít OpenSUSE 10, který má grafický program YaST nahrazující Ovládací panely ve Windows a umějící instalovat (stahovat) nové programy...
Eduard DRUSA aura:56
13. 9. 2005 16:44 Nový

linux 4 notebook

celé vlákno
na mojej prahistorickej sunke beha minimalisticky klon slackware 10.0
na novy notebook od hp som dal ubuntu, to sa poratalo dokonca aj s wifi kartou, takze odporucam nasadit aj ja.
slaquer
slaquer (neregistrovaný)
13. 9. 2005 20:57 Nový

Re: linux 4 notebook

celé vlákno
doporučuji slaquer.
Jirka
Jirka (neregistrovaný)
13. 9. 2005 21:25 Nový

Re: linux 4 notebook

celé vlákno
tak tohle bych cloveku ktery s linuxem zacina moc nedoporucoval :) slaquer (slackware)
16. 9. 2005 11:08 Nový

Na TM2200 ...

celé vlákno
Na TM2200 provozuju Mandraka 10.0, pomerne bez problemu, jen ty integrovane zalezitosti( proste temer vse :-(( )se mi nedobre rozchazeji - blbe se shaneji drivery,ale jinak pro zacatecnika dost fine distribuce.
martin88
martin88 (neregistrovaný)
15. 1. 2008 11:55 Nový

A jaky linux pro ACER ASPIRE??? :D

celé vlákno
Doobrej, dobrej, a jaky linux byte mi doporucili pro acer aspire 5315, ma 1,73 procesor intel celoron 533MHz 1 GB pamet, intel grafickou kartu a stejne se mi to tam nedari naistalovat, furt to hlasi chybi a ju z toho uz sileny :D diky
radek
radek (neregistrovaný)
3. 12. 2008 5:22 Nový

Re: A jaky linux pro ACER ASPIRE??? :D

celé vlákno
Zkus xubuntu, mám tu samou konfig. a jede jak víno.
Patrik Chrz aura:83
4. 12. 2008 10:54 Nový

Re: A jaky linux pro ACER ASPIRE??? :D

celé vlákno
Já mám něco podobného - Acer Extensa 5220, Celeron 1,7 GHz, jen paměť mám rozšířenou na 2 GB. Vřele doporučuji, nemělo by to stát víc než pětikilo; i když i ten 1 GB by měl stačit, podle "Sledování systému" většinou využívám právě kolem toho 1 GB (aktuálně 22 % programy, 33 % vyrovnávací paměť a procesor se plazí někde při zemi).

Provozuji Ubuntu (začal jsem se 7.10., aktuálně 8.04) a jsem spokojen - používám především na surfování přes Firefox, vyjímečně nějakou tu hru (celkem jsem si oblíbil Warzone 2100 a Freedroid RPG (nějak jsem nepřišel na princip té "mezihry" přebírání kontroly nad roboty, jestli to někdo hrajete, byl bych vděčen za vysvětlení)).
Ufoux
Ufoux (neregistrovaný)
29. 1. 2009 15:53 Nový

Mandriva Linux 2009

celé vlákno
Najde veškeré drivery a nepoužívané moduly ani neinstaluje. Pro začátečníka skvělé ! I zdroje softwaru si přidá sám ...
hicadsum
hicadsum (neregistrovaný)
31. 1. 2009 0:13 Nový

mandriva one

celé vlákno
je se jeví jako celkem dobrý nápad (pokud nepojede ubuntu dostatečně bezbolestně) - lze vyzkoušet jako live cd a dle spokojenosti nainstalovat. Narozdíl od mnoha jiných distribucí (ubuntu, fedora...) osahuje ovladače, které nejsou free (je to na ochutnání komerční verze - takže pozor, nestahovat free verzi Mandriva 9 apod. - poté to celkem strácí smysl) - větší pravděpodobnost, že všechno bude fungovat jak má. Např. můj FS V5535 má na ubuntu prakticky neřešitelný problém s ovladačem grafické karty a ve verzi 8.04 používání wi-fi (atheros) vede k soustavnému "zamrzání".
Matěj Dobrovolný
1. 2. 2009 10:44 Nový

IBM thinkpad T22

celé vlákno
mam IBM thinkpad T22 .Co myslíte má smysl dávat tam linux? běží mě tam winXP ale uz toho mám dost samé chybové hlášení a jelikož všichni linux chválí chtěl bych ho zkusit ale nevím který by byl pro muj noťas nejlepší.poraďte prosím...
1. 2. 2009 20:48 Nový

Re: IBM thinkpad T22

celé vlákno
Pro nováčka: Ubuntu (Kubuntu, Xubuntu), openSUSE, Fedora, Mandriva, Mint, ..
Doporučuji zkoušet přibližně v tomto pořadí.
EmAndP
EmAndP (neregistrovaný)
1. 2. 2009 22:14 Nový

celé vlákno
A kterého doporučíš? To aby si hodil kostkou, co chce. No já jako člověk zvyklej na XP sem je přeinstaloval a bylo líp.
No nedávno sem si hrál na OS X a to je něco. 2GB RAM a 5400 disk běží jako subjektivně jako Vista s min. 4GB RAM a 7200 diskem. Okamžité reakce, žádné čekání, uspí probudí hned. Kovový look aplikací v souladu s kovovým tělem notebooku, primitivní rozhraní (ale pod kapotou to má možná víc možností než Win) , jednoduché ovládání.
Problém OS je ten, že novej OS znamená vždycky pár dnů/týdnů učení jak v tom dělat.
Ivo Peterka aura:74
18. 5. 2009 11:58 Nový

celé vlákno
V tom předchozím příspěvku je priorita distribucí zmíněna. Tolik k otázce v první větě.
Stanislav Hoferek aura:44
1. 2. 2009 23:51 Nový

jajaj

celé vlákno
odporucam rovnake distribucie ako na desktop.

vyber si napriklad tu: http://linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/193/index.html
zblo
zblo (neregistrovaný)
15. 5. 2009 3:30 Nový

Ubuntu na Lenovo T500

celé vlákno
Chci nainstalovat Ubuntu na T55. Bude tam vše fungovat?
x
x (neregistrovaný)
15. 5. 2009 9:54 Nový

RE: Nejvhodnější linux pro notebook

celé vlákno
Zkusil bych tam Ubuntu.At si rika kdo chce co chce a i kdyz to ma sve mouchy,tak pro zacatecniky a bezne uzivatele je nejvetsi sance,ze bude fungovat "out of the box" a nebudou mit problem s pouzitim.Taky asi nejlepsi podporad od komunity v CR a da se koupit i skvela kniha o Ubuntu.

Jinak ja osobne Dell E6400 s OpenBSD 4.5 -current.Ale to jen tak pro info,ne ze o tom budete uvazovat ;-D
Milan
Milan (neregistrovaný)
15. 5. 2009 21:34 Nový

celé vlákno
Už všichni kupujou Dell na Ebay global a objednávají OpenBSD :-). Ale já mám radši desktopy. Notebooky jsou dobré na přenášení a taky, že nežerou tolik elektriky.
x
x (neregistrovaný)
15. 5. 2009 21:56 Nový

celé vlákno
Tak ta prvni veta nastesti nikdy nehrozi a jsem za to rad.Ja se poohlizim po necem mensim misto desktopu jako je Apple Mini.
15. 5. 2009 10:15 Nový

Jedině Debian

celé vlákno
Ve verzi squeeze.
David Moucka aura:100
15. 5. 2009 12:29 Nový

Linux on laptop

celé vlákno
doporucuju vsem nejdriv mrknout na Linux on laptops. Jsou tam zkusenosti s rozchazenim linuxu na ruznych NB.
http://www.linux-on-laptops.com/

jinak bych zkousel asi v tomto poradi: Mandriva, Ubuntu, Suse, Fedora
nejlip nejprve live verzi

Školení: Linux – Firewall, Samba, VPN

Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat Firewall a Router, SAMBA Doménový a Souborový server. Dále si zprovozníte vlastní, zabezpečený VPN server.

Podrobnější informace a přihláška