Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Názor k diskusi Opět a znova Linux vs jiný systém

Bone Flute aura:66
28. 5. 2009 20:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: RE: opět a znova linux vs jiny OS

celé vlákno

Tak za prvé. Ilustrativní příklad: Mám dvě děti. Přikoupím monitor, myš, klávesnici a dám jim to proti sobě. Nemusím kupovat nový počítač, nemusím kupovat ani samostatný terminál. A děcka se nebudou rvát, kdo bude právě sedět u počítače. Umí to Windows? Pokud ne, tak je to bod pro Unix. Zda to nazvete plnohodnotným terminálem, není směrodatné.

Za druhé. V případě učebny musím samozřejmě zvážit, zda mi stínění kabelů něco takového utáhne. Ale to není problém systému, ale hw. Pokud neutáhne, mohu použít terminály. Podstatným bodem v tomto je skutečnost, že Unix toto umožňuje, a může se to hodit (jak jsem uvedl v případě výše). U Windows mi toto není známo.

Za třetí. Atypické konfigurace Linuxu jsem nepochopil. Mám přeci jen jednu instalaci. Tak v čem vidíte problém?

Za čtvrté. Samostatné terminály lze použít i na Unixech. V tomto Windows nemá žádnou výhodu.

Takže, jaké je skóre?