ano, prijde mi to nenormalni. obzvlast, uvazime-li, ze dneska se daji koupit repasovane pocitace za par korun, viz napr. http://promocomp.cz/index.php?… a taky to, ze kdyz se deti nauci delat na linuxu a nebudou pouzivat windows, budou mezi kamarady za chudaky.
Ad atypicka konfigurace: ale ja nemluvil o prechodu mezi verzemi os, ale o normalnich updatech. ale kdyz se chcete bavit o prechodu mezi verzemi, tak kdyz jsem pouzival redhat, tak bylo lepsi pri prechodu na vyssi verzi lepsi reinstalovat cely os, nez nutit rpm k updatu na vyssi libc. :-(
a ze se windows a software v nich neupdatuje – to si delate legraci, ze?
mno.. a co se programatoru-blbu tyka, tak vezte, ze se houfne stehuji do prostredi linuxu a potrebuji si dokazovat, ze prave jejich program bude distribuovan velkemu mnostvi lidi. typicky se jejich programy vyznacuji nekoncepcnosti, chybnym navrhem, chybnymi praktikami pri udrzbe programu atd.. jednim z takovych typickych znaku, pomoci kterych lze blba rychle identifikovat je, ze dany programator nepouziva knihovny ani na bezne veci, jako napr. parsovani konfiguracnich souboru (normalne se to dela treba pres flex a bison, pokud tedy neni format konfiguraku extremne jednoduchy). dany blb je zacatecnik a lze se od nej nadit ruznych nemilych prekvapeni, jako jsou zmeny formatu konfiguraku atd.., coz je dane nedostatkem jeho zkusenosti, pripadne neschopnosti. problem je, ze v linuxu tyhle praktiky dostaly i do docela velkych projektu. muzu jmenovat treba php, nebo ten linuxi ipsec (openswan), o kterem jsem se jiz zminoval. :-(