Jsem rád, že to o vás vím.
Použití druhého počítače není jen o ceně. Ale také o šetření na energii, prostoru. A hlavně o volbě. Když by jste uvedl argument ve stylu, že takovéto použití počítače je z nějakého důvodu špatné, ano, to bych bral. Ale takto ne. Nezlobte se.
Představa, že by děti, které se naučí pracovat na Linuxu byly považovány za chudáky, no, zajímavé. Opravdu zajímavé. To ale není argument, že. To je jen tvrzení.
Ad atypická konfigurace. Prosím, přečtěte si můj příspěvek znova. A nesnažte se mi do úst vkládat něco, co jsem neřekl. Kde jsem psal, že Windows neupdatuje?
S přechody mezi verzemi systému (Linuxu) byly problémy. Teď jsem přešel u Ubuntu asi čtyři verze a jsem v pohodě. Tedy pro mne je váš příklad historie.
Systém byl schopen mezi jednotlivým povýšením zachovat konfiguraci. Žel, to se netýkalo aplikací. Například u postgresu jsem musel udělat dump dat. Nepříjemné. Ostatně jak vidno, v tomto nejsme ve sporu.
Neshodneme se v tom, že:
- Windows neumí povýšení verzí systému. Nesrovnávám nějaké historické 95ky. Ale NTčkovou řadu 2000 až Vist. A nemá (nebo o něm nevím) systém, jak alespoň mezi verzema přejímat konfiguraci.
- Blbů programátorů je na Linuxu dost. Ale obávám se, že Windows na tom ani zdaleka není lépe. Mám vám vyprávět, kolik dnešních prodávaných aplikací spoléhá na to, že uživatel používá systém jako super user? Ne, v tomto to ani omylem neshazuje Linux. Nesystémové praktiky nejsou doménou Linuxu.
- Houfném stěhování blbých programátorů do Linuxu považuji za stejné tvrzení jako to o tom chudákovy dítěti, který umí ovládat Linux.