Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Vlákno názorů k diskusi Opět a znova Linux vs jiný systém

poloid BFU
poloid BFU (neregistrovaný) ---.kkn.cz
30. 5. 2009 4:40

krásnej flame a spousta plků

moje důvody používaní Linuxu:

1. konfigurovatelný desktop
  2. linux mi nepadá
  3. rozhodně se nemění, jak linux nainstaluju tak ho mám, Windows se tak nějak sami mění
  4. když něco zku*vim tak se to dá vrátit, ten nástroj zlohování we woknech nikdy nic nevrátil
  5. nepotřebuju xGB ram a mnohojádrové procesory janom na zprovoznění OS
  6. linux jsem nikdy nepřeistalovávál jenom když jsem zatoužil změnit distribuci
  7. když změnim hardware tak ho nemusim přeisnatlovat, Widle se vždycky nějak poserou resp jsem vypozoroval že to asi dělá Direct X
  8. Linuxu efektivněji užívám počítač, nápady se tak nějak nabízejí samy doplňování TAB v terminálu MAN a Info stránky......., náhodou jsem třeba zjistil že se dá nastavit způsob požívání SWAPu CaHE,
  9. cena
  10. když je propmblém po chvilce googlení je vyřešem, ve Woknech je první rada přinstalovat ovaldače jenže starné už nikde nejsou a nové se chovají divně
  11. nesnásim radu tak to přeinstaluj

KILL: ste se dohadovali o KILLu – nevim jak ve Woknech zabijíte „Nečinné systémové procesy“ které jsou tak nečinné že sežerou, celou RAM a 99% stroj. času

Epp
Epp (neregistrovaný) ---.209.broadband10.iol.cz
9. 6. 2009 14:54

Re: krásnej flame a spousta plků

ve Windows se spustí Správce úloh, kde na záložce Procesy je seznam procesů i s údajem, kolik paměti zabírají a kolik % CPU využívají. No a pak je tam tlačítko „Ukončit proces“ – ve Windows procesy nezabíjíme, ale ukončujeme :-)

invader
invader (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
12. 6. 2009 20:57

Re: krásnej flame a spousta plků

Ale..ale…to vi samozrejme kazdy..ovsem o „funkcnosti“ teto windoze featury (ukonit proces) bychom si tady mohli dlouze povidat…nebo spise ja bych mohl vypravet:)) Kolik jsi toho naadminoval na widlich?:)