ano, proc kupovat repasovane core 2, kdyz mate core 2.. ehm..
ad redhat: to neni bug, ale feature. debian jsem updatoval od roku 97 a nebyly s tim zasadni problemy. az do roku cca 2005, kdy byl update x-window, ktery byl problemovy a od te doby je to cim dal tim horsi. kdyz se mi pul roku pravidelne menila defaultni konfigurace pri updatech, debian jsem smazal a presel na visty – a jsem spokojeny. pocitac beha svizneji, spustim vic aplikaci a konfigurace se nemeni podle nalady „developera“. a prechod win2k na XP je o celou verzi. nevim, kde jste vzal tu minor verzi.
vetsina dnesnich programu ve windows se stara o svuj update sama. resp. vsechno co me zajima se updatuje samo, nebo s minimalnim zasahem admina.
ad blbi programatori: iluze si nedelam, dnesni blb se uci programovat v linuxu (je to cool) a pak se snazi svuj stupidni program protlacit do distra. takove male programky k nicemu jsou treba most (nahrada more a less), nebo dog (nahrada cat, jestli si dobre pamatuju sezere i url a stahne soubor pres http, tj. duplikuje wget). je to videt i na vetsich projektech, muzu dat za priklad treba php, kde programatori nevi k cemu jsou funkce, misto nich pouzivaji #ifdef. kouknete se treba do (pisu z hlavy) php_mail.c, kde je definovana phpkova funkce mail(). neni divu, ze v ni bylo tolik bezpecnostnich der. clovek, ktereho zamestnavali kvuli bezpecnosti kodu php od nich odesel, protoze s nim programatori odmitali spolupracovat.