Ahoj,
konecne se mi podarilo zautomatizovat testy pomoci utility ab. Doted jsem pouzival prepinac -e pro vystup, ale ten dost zuzuje seznam vystupnich hodnot. Proto bych chtel pouzit prepinac -g jenze ten mi dava vystup, kteremu uplne nerozumim, takze muj prvni dotaz:
Jak si mam vykladat zahlavi nasledujici tabulky:
starttime seconds ctime dtime ttime wait
Wed May 20 11:31:54 2009 1242811914 1 330 330 329
Wed May 20 11:31:55 2009 1242811915 0 353 353 352
Wed May 20 11:31:57 2009 1242811917 0 363 363 362
Wed May 20 11:31:55 2009 1242811915 0 384 384 384
...
[omlouvam se, tabulku jsem sem nebyl schopen vlozit]
Prinejmensim bych potreboval vedet, ktere z poslednich trech cisel je pro me podstatne.
Muj druhy dotaz zni, jak tuhle tabulku ve formatu .tsv tab-separted-values importovat do gnuplotu. Hadam, ze to pujde, protoze ten prepinac -g je pro gnuplot file, ale nejak jsem nedokazal vygooglit, jak na to :(
A konecne muj treti dotaz je asi spis k shellu. Potreboval bych vedet, zda je mozne nejakym prikazem projit vsechny soubory v adresari. Vsechny vypadaji jako ta tabulka a maji ruzny pocet radku. Ja bych potreboval kazdy soubor projit a najit vsechny radky, kde to podstatne cislo z prvniho dotazu bude mensi, nez treba 2000 a tenhle radek zkopirovat nekam do sumarizacniho souboru. Pripadne na konec souboru pripsat veticku "Odpovedi vyrizenych do 2s bylo ..."
Pokud si budete vedet rady, predem dekuji
Testy Apache pomocí ab a výstup do Gnuplot
Jan Kadera
20. 5. 2009 12:10
Testy Apache pomocí ab a výstup do Gnuplot
tonda (neregistrovaný)
21. 5. 2009 14:18
Nový
gnuplot
celé vlákno
zdar
je to jednoduche
set xdata time # osa x je datum
set timefmt "%d-%b-%y" # date format, musis rict gnuplotu jak mas to datu zformatovane
set terminal png # pokud to chces to pne
set output "file.png" # jasne ne?
set term png enhanced font "Arial, 8"
set format x "%d/%m" # jak se ma datum ukazar
set xrange ["`TZ=GB+8760; export TZ; date '+%d-%b-%y'; TZ=GB; export TZ`":*]
set title "Titulek"
plot "file.txt" using 1:6 title "Lines" with impulses # nebo boxes nebo lines jak potrebujes
1:6 zname data sloupec 1 a 6
pokud potrebujes dve hodnoty v grafu
plot "file.txt" using 1:6 title "Lines" with impulses,soubor using 1:5 with impulses
staci?
t.
je to jednoduche
set xdata time # osa x je datum
set timefmt "%d-%b-%y" # date format, musis rict gnuplotu jak mas to datu zformatovane
set terminal png # pokud to chces to pne
set output "file.png" # jasne ne?
set term png enhanced font "Arial, 8"
set format x "%d/%m" # jak se ma datum ukazar
set xrange ["`TZ=GB+8760; export TZ; date '+%d-%b-%y'; TZ=GB; export TZ`":*]
set title "Titulek"
plot "file.txt" using 1:6 title "Lines" with impulses # nebo boxes nebo lines jak potrebujes
1:6 zname data sloupec 1 a 6
pokud potrebujes dve hodnoty v grafu
plot "file.txt" using 1:6 title "Lines" with impulses,soubor using 1:5 with impulses
staci?
t.
27. 6. 2009 0:51
Nový
Re: gnuplot
celé vláknoTy brdo, asi staci, ale nefunguje, pise mi to, ze mam spatne dny nebo neco tak :/ Nicmene me o to datum ani tak nejde, jde mi o ty hodnoty, ty potrebuju plotnout
Nemuzu tomu proste rict Plot kazdy cislo, ktery najdes?
Školení: Návrh a používání MySQL databáze

Naučte se používat jednu z nejrozšířenějších databází. Dozvíte se vše potřebné od návrhu až po samotné využití MySQL v projektech.
Školení pro všechny, kteří se chtějí naučit efektivně pracovat s MySQL nebo se v práci s touto databází zlepšit.
Přihláška a podrobné informace