Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Testy Apache pomocí ab a výstup do Gnuplot

Jan Kadera
Jan Kadera
20. 5. 2009 12:10

Testy Apache pomocí ab a výstup do Gnuplot

Nálepky: Apache, benchmark, ab, gnuplot
Ahoj,
konecne se mi podarilo zautomatizovat testy pomoci utility ab. Doted jsem pouzival prepinac -e pro vystup, ale ten dost zuzuje seznam vystupnich hodnot. Proto bych chtel pouzit prepinac -g jenze ten mi dava vystup, kteremu uplne nerozumim, takze muj prvni dotaz:
Jak si mam vykladat zahlavi nasledujici tabulky:

starttime seconds ctime dtime ttime wait
Wed May 20 11:31:54 2009 1242811914 1 330 330 329
Wed May 20 11:31:55 2009 1242811915 0 353 353 352
Wed May 20 11:31:57 2009 1242811917 0 363 363 362
Wed May 20 11:31:55 2009 1242811915 0 384 384 384
...
[omlouvam se, tabulku jsem sem nebyl schopen vlozit]
Prinejmensim bych potreboval vedet, ktere z poslednich trech cisel je pro me podstatne.

Muj druhy dotaz zni, jak tuhle tabulku ve formatu .tsv tab-separted-values importovat do gnuplotu. Hadam, ze to pujde, protoze ten prepinac -g je pro gnuplot file, ale nejak jsem nedokazal vygooglit, jak na to :(

A konecne muj treti dotaz je asi spis k shellu. Potreboval bych vedet, zda je mozne nejakym prikazem projit vsechny soubory v adresari. Vsechny vypadaji jako ta tabulka a maji ruzny pocet radku. Ja bych potreboval kazdy soubor projit a najit vsechny radky, kde to podstatne cislo z prvniho dotazu bude mensi, nez treba 2000 a tenhle radek zkopirovat nekam do sumarizacniho souboru. Pripadne na konec souboru pripsat veticku "Odpovedi vyrizenych do 2s bylo ..."

Pokud si budete vedet rady, predem dekuji
tonda
tonda (neregistrovaný)
21. 5. 2009 14:18 Nový

gnuplot

celé vlákno
zdar
je to jednoduche

set xdata time # osa x je datum
set timefmt "%d-%b-%y" # date format, musis rict gnuplotu jak mas to datu zformatovane
set terminal png # pokud to chces to pne
set output "file.png" # jasne ne?
set term png enhanced font "Arial, 8"
set format x "%d/%m" # jak se ma datum ukazar

set xrange ["`TZ=GB+8760; export TZ; date '+%d-%b-%y'; TZ=GB; export TZ`":*]
set title "Titulek"
plot "file.txt" using 1:6 title "Lines" with impulses # nebo boxes nebo lines jak potrebujes
1:6 zname data sloupec 1 a 6
pokud potrebujes dve hodnoty v grafu
plot "file.txt" using 1:6 title "Lines" with impulses,soubor using 1:5 with impulses

staci?
t.
Jan Kadera
27. 6. 2009 0:51 Nový

Re: gnuplot

celé vlákno

Ty brdo, asi staci, ale nefunguje, pise mi to, ze mam spatne dny nebo neco tak :/ Nicmene me o to datum ani tak nejde, jde mi o ty hodnoty, ty potrebuju plotnout

Nemuzu tomu proste rict Plot kazdy cislo, ktery najdes?

Školení: Návrh a používání MySQL databáze

Naučte se používat jednu z nejrozšířenějších databází. Dozvíte se vše potřebné od návrhu až po samotné využití MySQL v projektech.

Školení pro všechny, kteří se chtějí naučit efektivně pracovat s MySQL nebo se v práci s touto databází zlepšit.

Přihláška a podrobné informace