Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Vista mění datum dokopírovaných .eml souborů

hawran diskuse
hawran diskuse
12. 6. 2009 15:36

Vista mění datum dokopírovaných .eml souborů

Nálepky: windows, Vista, eml

Jelikož tento server navštěvuje plno odborníků a spokojených uživatelů produktů výrobků MS, dovolil jsem si hledat řešení svého problému i zde (strejda google opravdu nic relevantího neporadil):

Při práci s Windows Vista jsem narazil na neskutečnou „feature“.
Přenáším si kopie mailů (v .eml) formátu z jednoho počítače (XP) na druhý (Vista). Samozřejmě, pro řazení, dohledávání a podobné činnosti je důležité i datum (uložení na disku, nikoli třeba odeslaní/přijetí) těchto souborů (zajímá mne tedy atribut samotného souboru, nikoli údaje e-mailu).

Bohužel, teď jsem zjistil, že Visty poté, co je soubor nakopírován, z neznámého důvodu okamžitě změní originální datum (zobrazuje se jako Datum změny v průzkumníkovi) na aktuální datum.

Co je ještě zajímavější, pokud soubor překopíruji v Total Comanderu, datum se nezmění. Budu-li se ale na cílový adresář dívat přes průzkumníka, během chvilky (je to vidět) se to datum změní.

Že v tom nejsem sám svědčí třeba i toto Bug copying .eml-Files, time stamp changed.

Nevíte někdo, jak se této výborné a jistě velmi užitečné vlastnosti zbavit?

PS: Operátor v placené(!!!) hotline odpověděl neskutečně: „Obraťte se na člověka, který Vám systém instaloval“.

.
. (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
12. 6. 2009 15:43 Nový

Re: Visty mění datum dokopírovaných eml souborů

celé vlákno

jediny zpusob zbavit se tohoto bugu, je zbavit se Vist. :)

hawran diskuse aura:61
12. 6. 2009 15:50 Nový

Re: Visty mění datum dokopírovaných eml souborů

celé vlákno

:-)

Teď se ale musím k něčemu „přiznat“. Ten problém nemám přímo já (v životě bych si widle dobrovolně nekoupil), ale bratr. Ke své práci potřebuje nějaké CADy a tak má smůlu…

PS: jinak jsem dal ten samý problém i na zive.cz, jsem zvědav, co z toho vypadne.

Lola Phirel
Lola Phirel (neregistrovaný) ---.180.broadband6.iol.cz
12. 6. 2009 22:20 Nový

Re: Vista mění datum dokopírovaných .eml souborů

celé vlákno

Tak zkuste upgrade na XP…

Anonymus Bimbas
Anonymus Bimbas (neregistrovaný) ---.ckr.transnet.cz
13. 6. 2009 0:01 Nový

celé vlákno

Pokud máte OEM verzi, tak má operátor úplnou pravdu. Podporu OEM instalací poskytuje isntalátor: kdo vám prodal počítač, nebo vy, pakliže jste si ho složil sám…

Radovan
Radovan (neregistrovaný) 88.146.198.---
13. 6. 2009 12:11 Nový

Jak bude vypadat Windows v roce 2010?

celé vlákno

Jak bude vypadat Windows v roce 2010? – Jako Linux! :-D

Mě také kdysi překvapilo že mi Ubuntu mění datum (všech) kopírovaných souborů, ale jen když je kopíruji na starý disk s FAT32. Pokud mi to někdy vadilo, kopíroval jsem celý adresář, tak to na soubory nesahalo.

Ale k věci, pokud jehoVista mění jen datum, tak bych to neviděl jako tragédii, zajímavější by byla změna obsahu, nemohl bys to prověřit? Stejně tak jestli se to týká opravdu jen .eml nebo i jiných typů souborů. Mě osobně by nepřekvapilo, kdyby tam při tom kopírování proběhlo nějaké „vylepšení“ pro využití „nových funkcí“ systému (třeba komunikace s NSA ;-)), že by to dělali kvůli zvýšení bezpečnosti není u MS asi moc pravděpodobné.

13. 6. 2009 14:27 Nový

Re: Jak bude vypadat Windows v roce 2010?

celé vlákno

… pokud jehoVista mění jen datum, tak bych to neviděl jako tragédii …“???

A jak jinak se ještě dá vysledovat historie než použitím datumů?

Ad Tvé otázky:
Toto chování bylo vypozorováno (prozatím?)jen pro ty eml soubory.
Řekl bych, že obsah souborů se nemění (mohu nechat ověřit).
„Spolupráci“ s NSA bych prozatím vyloučil, :-)

Radovan
13. 6. 2009 15:40 Nový

celé vlákno

A jak jinak se ještě dá vysledovat historie než použitím datumů?

Blbě :-( Leda ten datum připsat do názvu souboru, tohle používám u fotek. Ale fakt je že na celé adresáře, jednotlivě bych to asi neuklepal.

Jenda
Jenda (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
13. 6. 2009 16:34 Nový

celé vlákno

for FILE in ls *.jpg; do
mv $FILE date +formát$FILE done

(netestováno)

Jenda
Jenda (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
13. 6. 2009 16:35 Nový

celé vlákno

Sežralo mi to zpětné uvozovky, ale asi tušíte, jak to mělo být :-(

teni teni aura:43
13. 6. 2009 19:48 Nový

celé vlákno

Ano, tušíme:

for FILE in `ls *.jpg` ; do

mv $FILE `date +%d.%m.%y-%H:%M:%S`$FILE ;

done

Ale nepsal tazatel, že má ten problém na Windows Vista?

Nebo už má Vista v sobě zabudovaný bash?

Nehledě na to, že je to celé nesmysl, takhle do názvu souboru dostanete aktuální čas, což asi k ničemu dobrému neposlouží…

Ash
Ash (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
15. 6. 2009 21:31 Nový

celé vlákno

nesmysl to není, jen tam chybí přepínač -r $FILE jako –reference $FILE, date pak vypíše datum právě toho souboru.

-
- (neregistrovaný) ---.orange.sk
13. 6. 2009 21:10 Nový

celé vlákno

Skusil by som to importnut napr. do Thunderbirdu(v XP) a potom vyexportovat vo Viste.

treebeard
treebeard (neregistrovaný) 193.87.86.---
15. 6. 2009 7:24 Nový

celé vlákno

On nechce počuť riešenie, veď píše, že v Total Commnanderi sa mu dátum nemení, takže by nemal žiadny problém. On chce počuť kritiku Visty…

Osobnú skúsenosť nemám, kopírovaním .eml súborov sa nezaoberám, ale vysvetlenie sa núka – Vista automaticky konvertuje tie súbory do formátu použiteľného v jej defaultnom klientovi. Koverzia = úprava, čiže nový dátum. Na dátume .eml súboru záleží dosť málo, pretože v klientovi sa aj tak radia podľa času doručenia, ktorý je v hlavičke správy.

15. 6. 2009 10:53 Nový

celé vlákno

Na toto snad ani nemá cenu reagovat, :-)

Nejsi nějak spřízněn s turzinem? Že oba dva víte lépe než já, co mám v hlavě …

Radovan
16. 6. 2009 19:05 Nový

celé vlákno

Ta konverze mě také napadla, jen aby to ale nebylo něco jako te betaverze sedmičky, která kurv… pardon, opravovala MP3 tak šikovně, že se už nedaly přehrát na ničem jiném :-D A co kdyby takhle ještě automaticky převedla obrázky do BMP nebo filmy do WMV?

15. 6. 2009 20:49 Nový

celé vlákno

Malý update:
Dalším experimentováním jsem zjistil, že ke změně toho datumu dochází jenom u souborů, které jsem na disk zkopíroval z flashky.

Opravdu, WOW.

Ash
Ash (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
15. 6. 2009 21:33 Nový

celé vlákno

Tak pozor když večer přicházíte domů. Je pravděpodobné že Vista si začíná uvědomovat sama sebe.

16. 6. 2009 9:25 Nový

celé vlákno

Něco na tom bude.

Nejlepší na tom je, že bratr postupně „přichází“ těm vistám na chuť. Včera mi popisoval historku, jak skenoval/upravoval dokumenty v XP a jaký je to opruz teď v těch WOW. „Systém“ se opět snaží být chytřejší než uživatel a nutí mu nástroje, které nechce.

Teď jen čekám, až mu odpoví MS na jeho rozlícený e-mail a řekl bych, že ty Visty půjdou z PC …

Neví někdo, kde se dá těm MS produktům reportovat bug? Ať hledám, jak hledám, nikde jsem nic nenašel. Oni nemají nějakou bugzillu? (géniové v MS nestojí o feedback?)

Lael Ophir
Lael Ophir (neregistrovaný) ---.access.telenet.be
8. 7. 2009 20:28 Nový

celé vlákno

Zkuste zavolat Zákaznické centrum Microsoft Česká republika, telefon: 841 300 300 (pouze ČR, mimo ČR volejte +420 261 197 665). Pracovní doba je každý pracovní den 8:00 – 20:00 hodin. Na stránce microsoft.cz jsem to našel jedním kliknutím (Kontaktujte nás).
Je ale potřeba jim při telefonátu zdůraznit, že nechcete technickou podporu, ale nahlásit bug. Sám jsem zvědavý, co s tím udělají.

9. 7. 2009 9:23 Nový

celé vlákno

Já jsem předpokládal, že to „Kontaktujte nás“ je „podpora“, kdy telefonát je ukončen po sdělení informace „Dobrý den, mám legální OEM verzi …“.

Pokud ne, mohlo to být označeno lépe.

PS: asi se mi nechce zkoušet, co s tím udělají.

9. 7. 2009 10:04 Nový

celé vlákno

Malé doplnění:

Po bryskním vyřízení prvotního telefonátu na hotline („Vy máte OEM, Vy nás nezajímáte“) proběhla emailová komunikace s „Czech Customer Service“, z nichž to hlavní zní asi takto:

Reseni: V tomto pripade Vam nedokaze nase Infolinka pomoci, jelikoz nezodpovidame technicke dotazy, ale dotazy z oblasti licencovani (smlouvy, nakupy, ceny, licence). Radi bychom Vas proto pozadali, abyste se primo obratil na technickou podporu. Podpora Vam bude poskytnuta podle toho, jakym zpusobem jste nabyl Vas operacni system/aplikaci Microsoft. …

V pripade, ze Vam byl operacni system dodan jako OEM (software + hardware), podporu Vam poskytne Vas dodavatel hardwaru (OEM prodejce).

S pozdravem, …

Na poslední e-mail ze dne 17.6.(!!!) s následujícími otázkami:
1.Kdy/kde jsem při souhlasu s licencí suhlasil s úpravou mých dat bez mého vědomí?
2.Kde je v popisu změn v MS Vista oproti minulým verzím uvedeno, že má tuto feature?

dosud nikdo neodpověděl.

Radovan
16. 6. 2009 19:14 Nový

celé vlákno

A z čeho dalšího jsi je ještě kopíroval? Jestli z nějakého RWčka, tak vypálené soubory mají obvykle automaticky nastavený atribut read-only, zkus jim ho na té flashce schválně ještě před přenesením nastavit, to by mohl být způsob jak tuhle „feature“ aspoň omezit.
Takhle jsem kdysi ještě na W98 chránil programy proti virům, jako doplněk k antiviru, třeba to zabere i po dalších deseti letech :-D

18. 6. 2009 9:29 Nový

celé vlákno

Tak změna natributu na RO ten problém „vyřešila“.

Ale stejně se mi nelíbí, že si to dělá co chce. A ještě k tomu nejsem schopen nikde dohledat proč. MS KRÁM.

Radovan
18. 6. 2009 18:18 Nový

celé vlákno

Aspoň Pyrrhovo vítězství ;-)
Tak si říkám – jak by mohl být Windows vůbec někdy bezpečný, když uživatel musí svá data chránit v první řadě před ním :-D

Franta Kučera aura:80
18. 6. 2009 10:33 Nový

OEM?

celé vlákno

ad „Operátor v placené(!!!) hotline odpověděl neskutečně“

Máš OEM nebo plnou verzi? Pokud jen OEM, tak u nich zaplacenou podporu nemáš a on má pravdu. Pokud máš plnou verzi, tak je to další důkaz, jací debilové sedí na těchto „linkách podpory“.

18. 6. 2009 10:44 Nový

Re: OEM?

celé vlákno

Abych byl spravedlivý, posléze jsem zjistil (proč a jak viz výše), že jde skutečně o OEM verzi, takže ten operátor měl pravdu.

Jen mi není jasné, jak mi může prodejce PC a OEM systému poradit s něčím, co vypadá jako chyba software. Nebo přinejmenším „feature“, o které nikdo moc neví …

Franta Kučera aura:80
18. 6. 2009 11:19 Nový

celé vlákno

Smysl v tom nehledej – MS ti prostě dá slevu (OEM) za to, že ho nebudeš otravovat a nebudeš mu způsobovat náklady (technická podpora). Bohužel si to hodně lidí neuvědomují a myslí si, jak jsou ty Windows levné, když si kupují OEM verzi.

Prodejce PC ti s tím samozřejmě neporadí, nepomůže – nemá jak (i když by teoreticky měl poskytovat podporu místo Microsoftu*). Když toho prodejce budeš otravovat dostatečně intenzivně, tak tvůj požadavek předá Microsoftu. Ten nad ním bude dlouze bádat (než to probublá všemi úrovněmi podpory až k někomu, kdo aspoň chápe, o co ti jde) a nakonec řekne, že to není chyba ale vlastnost. Prodejce ti pak přepošle toto jeho stanovisko a tvůj požadavek „byl vyřešen“.

*) to, co funguje v „enterprise“ světě (např. IBM prodává cizí disková pole jako OEM a dělá k nim kvalitní podporu), ve světě spotřebních PC neplatí.

Lael Ophir
8. 7. 2009 20:33 Nový

celé vlákno

Prodejce samozřejmě poradit může. Ovšem nesmí to být Franta Garáž, nebo jiná česká firma ;). OEM partneři mají samozřejmě přístup k informacím, a měli by mít i vyškolené lidi. Například Dell umožňuje k podpoře OEM produktu přikoupit navíc i helpdesk. Navíc mohou OEM partneři otevírat případy technické podpory u MS.
Podobně to funguje v řadě dalších případů. Například když si koupíte Škodovku se světlomety, sedačkami, alternátorem, kabely, palubním počítačem a kdo ví čím ještě dodaným dalšími výrobci (Škoda většinu dílů vozu nakupuje od dodavatelů), tak také reklamujete u partnera Škody. Podobně třeba ten Dell dodává celek, a OS mu dodává MS.

tuja
tuja (neregistrovaný) 89.102.172.---
20. 6. 2009 2:51 Nový

celé vlákno

Takže, který program se nechová tak, jak očekáváte? Je to Průzkumník, Total Commander, nebo operační systém? Mám tady vypsat, jak neočekávaně se chovají „balíčky“ na jiném nejmenovaném operačním systému? A pokud se ptáte na pomoc, tak pokud jsem to správně pochopil, řešením je používat pořádný souborový manager, a to rozhodně není Průzkumník, jinak by se nemohlo uživit několik jiných firem na vývoji a prodeji souborových manažerů. A to rozhodně souvislost s OS nemá.

Bláboly, bláboly… . Že vás to tu pořád baví, zív…

Radovan
20. 6. 2009 4:02 Nový

celé vlákno

Je to přesně naopak, ten program se chová tak, jak by neočekával ;-) A je to neodstranitelná součást operačního systému! Navíc jiný, sebelepší, souborový manažer nezaručí, že ten adresář v budoucnu někdo náhodou neotevře a k těm změnám nedojde bez vědomí uživatele. Možná že to jde někde v nastavení nebo registrech změnit, ale kdo to v tom bordelu má hledat? A kolik procent (spíš promile) uživatelů toho „nejlepšího, nejbezpečnějšího, nejstabilnějšího a nejrychlejšího“ operačního systému by bylo něco takového vůbec schopno provést?

20. 6. 2009 9:44 Nový

celé vlákno

Co ty jsi za hlupáka?

Dál to nebudu rozebírat, evidentně ti dělá problémy porozumět psanému textu …

Lael Ophir
8. 7. 2009 20:22 Nový

celé vlákno

Na konci vámi linkovaného threadu na Technet diskusích (http://social.technet.microsoft.com/…96325ea14f96) někdo tvrdí, že to chtělo odregistrovat property sheet extension. Osobně bych si tipnul na tohle, nebo na indexaci. Někdo v MS se nejspíš překlepnul, a při extrakci dat ze souboru (a(t už za účelem zobrazení vlastností, nebo za účelem indexace) ho otevírá i k zápisu :/
Jak už tu padlo, u OEM verze OS vás operátor odeslal na dodavatele systému zcela správně.

8. 7. 2009 20:58 Nový

celé vlákno

Jako workaround mi stačí nastavení toho příznaku RO. Nechce se mi hrabat do těch registrů, protože nevím, co všechno je za tím ukryto … Ale i tak díky.

PS: jen by mne zajímalo, jak to mohu microsoftu nahlásit jako bug, když jsem žádnou „bugzillu“ pro jeho produkty nenašel. Oni ho problémy uživatelů nezajímají?

Lael Ophir
8. 7. 2009 23:21 Nový

celé vlákno

Viz http://www.root.cz/…4202/305902/
Problémy uživatelů MS určitě zajímají. Je jako komerční firma (na rozdíl od autorů open source) zcela závislý na zákaznících, a bez zpětné vazby se dobrý SW psát nedá. Jenže těch uživatelů nemají ani 50, ani 50000, ale více než 250000000. Při takovém množství zákazníků se ten feedback špatně přebírá ;)

Lol Phirae
Lol Phirae (neregistrovaný) ---.199.broadband5.iol.cz
9. 7. 2009 8:21 Nový

celé vlákno

Neni to lepsi nahlasit pres Connect? Mimochodem, ani ve Windows 7 to neni opraveno.

Lael Ophir
8. 7. 2009 23:45 Nový

celé vlákno

V Registry za properties není nic záhadného. Je to popsané v dokumentaci, viz http://msdn.microsoft.com/…ary/dd894084(VS.85).aspx. Najdete tam návod, jak si sestavit property handler. Samozřejmě neznalí budou psát o „bordelu v Registry“, protože tomu rozumí jako já čínštině ;)
Obecně je Windows shell sestavený z COM objektů. Ikona na ploše nebo adresář v Exploreru může být COM objekt, který vrací seznamy položek, a poskytuje další funkce (viz My Computer, Network connections atd). Podobně můžete zaregistrovat COM objekty na kontextové menu (zavolá se metoda, když se zobrazuje kontextové menu, a COM objekt do něj může přihodit položky – viz integrace WinRARu). Podobně karty dialogu Properties jsou COM objekty (viz ta příšerná nVidia rozšíření při nastavování grafické karty). A úplně stejně jsou na tom properties zobrazované ve Vistě v Exploreru (ve Vistě výrazně rozšířené). Takovouhle míru otevřenosti nemá zřejmě SW žádného jiného výrobce. Kupodivu na to nepořebujete zdrojáky, a ty samé extensions běží ve Windows 95 i Windows 7.
Každopádně před smazáním hodnot z Registry si je zazálohujte. Je to jako když smažete řádek z konfiguráku – při troše uvažování se člověk těžko splete. A když ano, tak by musel být člověk fakt levý, aby tím systém nějak poškodil.
ShellExView – dost možná máte v systému stovky shell extensions. Viz http://www.nirsoft.net/…hexview.html

m
m (neregistrovaný) ---.unhfree.net
18. 7. 2009 21:58 Nový

celé vlákno

Chtel bych Vas upozornit, ze vetsina toho co jste popsal se nedela pres zadne COM objekty, ale pres registry, pripadne je na to DLL, ktere ale neni COM objektem.

Vyse uvedene se netyka casti s „My computer“… apod, ale zbytku. U ‚My computer‘ nevim jak to je udelane.

Lael Ophir
8. 7. 2009 23:57 Nový

celé vlákno

Merde… Ještě jednou.
V Registry za properties není nic záhadného. Je to popsané v dokumentaci, viz http://msdn.microsoft.com/…ary/cc144125(VS.85).aspx . Najdete tam návod, jak si sestavit property handler. Samozřejmě neznalí budou psát o „bordelu v Registry“, protože tomu rozumí asi jako já čínštině ;)
Obecně je Windows shell sestavený z COM objektů. Ikona na ploše nebo adresář v Exploreru může být COM objekt, který vrací seznamy položek, a poskytuje další funkce (viz My Computer, Network connections atd). Podobně můžete zaregistrovat COM objekty na kontextové menu (zavolá se metoda, když se zobrazuje kontextové menu, a COM objekt do něj může přihodit položky – viz integrace WinRARu). Podobně karty dialogu Properties jsou COM objekty (viz ta příšerná nVidia rozšíření při nastavování grafické karty). A úplně stejně jsou na tom properties zobrazované ve Vistě v Exploreru (ve Vistě výrazně rozšířené). Takovouhle míru otevřenosti nemá zřejmě SW žádného jiného výrobce. Kupodivu na to nepořebujete zdrojáky, a ty samé extensions běží ve Windows 95 i Windows 7.
Každopádně před smazáním jakékoliv hodnoty z Registry si ji zazálohujte. Je to jako když smažete řádek z konfiguráku – při troše uvažování se člověk těžko splete. A když ano, tak by musel být člověk fakt levý, aby tím systém nějak poškodil.
ShellExView – dost možná máte v systému stovky shell extensions. Viz http://www.nirsoft.net/…hexview.html

Lael Opir
Lael Opir (neregistrovaný) ---.access.telenet.be
8. 7. 2009 23:59 Nový

celé vlákno

Moc pěkné. Hlavně že preview vypadá v pohodě :/

Lol Phirae
9. 7. 2009 8:23 Nový

celé vlákno

To nema smysl… Kdyz napisu * okolo neceho ve vypisu kodu, tak to ten redakcni paskvil nahradi za tag <em> a takovych veci jsou tady mraky. To mohli rovnou ten novy web sverit Lulanovi. :-E

9. 7. 2009 9:26 Nový

celé vlákno

Není třeba vysvětlovat, co je v registrech, kdysi jsem si programoval takovou blbůstku, které nabízela moje vlastní kontextové menu, ale dneska už mne detaily moc nezajímají.

Nikdo ale neví (snad kromě autorů), co všechno bude ovlivněno tou doporučenou úpravou …

Lol Phirae
9. 7. 2009 20:42 Nový

celé vlákno

OMG, tak si predtim smazanim jednoho klice v registru uzavri zivotni pojistku a nezapomen taky na to zajistit si nekoho, kdo bude schopnej dvakrat kliknout mysi na ten vyexportovanej klic, aby ho naimportoval zpatky pote, co tato uprava zpusobi kvantovou nestabilitu vesmiru.

Magore.

10. 7. 2009 13:26 Nový

celé vlákno

Děkuji reprezentantovi linuxové komunity za hodnotný příspěvek.

PS: ten kompl NENÍ můj, ale to by ses asi musel naučit číst …

Lol Phirae
10. 7. 2009 16:17 Nový

celé vlákno

Neni zac. Pozvi si specialistu z MS, ktery ti ten klic z registru smazne odborne za $500 na hodinu.

ufk3
ufk3 (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
8. 7. 2009 21:38 Nový

tar a jine

celé vlákno

afaik tar (a mozna i jine balici programy) zachovava datum. Alespon mi to fakci na unixech

8. 7. 2009 22:06 Nový

Re: tar a jine

celé vlákno

Požadavkem je, aby ty soubory byly okamžitě „přístupné“ a seřazené podle času. Žádné packy …

Lol Phirae
8. 7. 2009 22:18 Nový

celé vlákno

Zkus vyexportovat a pak smazat ten debilni klic z registru (HKEY_LOCAL_MAC­HINE\SOFTWARE\Mi­crosoft\Window­s\CurrentVersi­on\PropertySys­tem\PropertyHan­dlers\.eml), treba to pomuze.

8. 7. 2009 22:28 Nový

celé vlákno

Kašlu na to, viz výše. Kdo ví, co dalšího bych tím rozhasil …

Lol Phirae
8. 7. 2009 22:35 Nový

celé vlákno

Komu neni rady, tomu neni pomoci…

koz
koz (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
9. 7. 2009 2:56 Nový

celé vlákno

nevim co myslis. Tar uchovava vsechny datumy souboru, i prava a vlastnika. Diskuzi jsem necet, takze nevim co a tak dale.,

koz2
koz2 (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
9. 7. 2009 3:02 Nový

celé vlákno

hmm, rozumim, neni ti pomoci, s windowsama nejses pan

Školení: Hackujeme operační systém Android

Školení vám ukáže, jak se dostat k Linuxu (tzv. "rootování"), který se pod hezkou tváří Androida skrývá a jak ho naplno využít. Pomůže vám to při záloze dat, zvětšování prostoru pro aplikace nebo sdílení připojení k internetu a pokud chcete z telefonu dostat opravdové maximum, ukážeme vám, jak v něm vyměnit kompletní systém za lepší.

Podrobnější informace a přihláška