Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Interaktivní firewall

dalibor fišer
dalibor fišer
22. 6. 2009 17:08

Interaktivní firewall

Nálepky: síť, firewall, bezpečnost

Mám linux Mandriva a ten mi hlásil scanování portů uživatelem xy z compu a sítě xxx. Tak jsem jej ve firewalu zařadil na černou listinu, jenže dnes jsem koukal na černou listinu a dotyčný comp tam nebyl. Jak je možné , že jsem jej tam včera dal a dnes tam není. Je to normální ??? Jak je možné , že se to ztratilo ??? Předem děkuji dada

Czestmyr
Czestmyr (neregistrovaný) ---.190.broadband5.iol.cz
22. 6. 2009 17:16 Nový

Re: Interaktivní firewal

celé vlákno

To je normalni a ocekavane chovani. Nastaveni firewallu (predpokladam, ze se jedna o iptables) se nikam automaticky neuklada, firewall se ti nastavuje skriptem pri spusteni systemu. Za routerem firewall nepotrebuju, takze ti ted nemuzu presne poradit, kde hledat, ale koukni do /etc/iptables nebo tak nejak.

Martens Lox aura:98
22. 6. 2009 19:51 Nový

celé vlákno

+1, mrkni na distribuční dokumentaci, popř. si něco nastuduj o iptables-save a iptables-restore.

truhlik
truhlik (neregistrovaný) ---.99.broadband10.iol.cz
22. 6. 2009 22:13 Nový

celé vlákno

Nechci prudit, ale byt schovany za routerem neznamena stejne bezpeci jako mit firewall.

Czestmyr
Czestmyr (neregistrovaný) ---.190.broadband5.iol.cz
22. 6. 2009 22:50 Nový

celé vlákno

Jasne, tuhle reakci jsem trochu cekal. Ale byt za routerem, mit linux a vedet, co spoustim za aplikace, to uz je snad jina ;)

lelo lelo
23. 6. 2009 0:42 Nový

Re: Interaktivní firewall

celé vlákno

Predpokladám, že tá hláška je z aplikácie Network Center,
"Automatické zarazení do cerné listiny není trvalé, ale pouze docasné, pocítace jsou z cerné listiny odstranny po hodine! ".....Bibri. Instalacni a uzivatelska prirucka Mandriva… strana 273.

dada211
dada211 (neregistrovaný) ---.mnet.cz
23. 6. 2009 14:14 Nový

Re: Interaktivní firewall

celé vlákno

To ano , ale já jsem jej tam zařadil ručně, a přesto se z černé listiny vytratilo. To byl důvod proč jsem to sem napsal. A nechápal

Školení: Linux – Firewall, Samba, VPN

Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat Firewall a Router, SAMBA Doménový a Souborový server. Dále si zprovozníte vlastní, zabezpečený VPN server.

Podrobnější informace a přihláška