Jaky windowmanager?
Jaky windowmanager?
Slysel jsem, ze FC4 nebi nizsi verze by mi mohli jet s windowmanagerem IceWM. Je v teto distribuci obsazen standardne nebo jej musim stahnout a nainstlovat zvlast?
Diky.
IceWM, WindowMaker, Enlightenment, ...
celé vláknoRe: IceWM, WindowMaker, Enlightenment, ...
celé vláknoRe: IceWM, WindowMaker, Enlightenment, ...
celé vláknol
celé vláknoRe: Gentoo
celé vláknoBtw celkem dobry windowmanager je fluxbox - jednoduchy a vcelku schopny - ma to i taskbar, dekorace oken a tak .... doporucuji ho zkusit, mne osobne vyhovuje vic nez treba WindowMaker nebo KDE a je rychly.
Re: Gentoo
celé vláknoFluxbox je pro pomalejší procesory dobrá volba...
celé vláknoFluxbox taky pouzivam. Je malej rychlej a dobre se ovlada.
celé vláknoKrome toho ty pocitace jedou porad a asi se objevuji hardwarove zavady ...
celé vláknoA furt lepsi AFS, kerberos a virtualizace nez aby ty pocitace byly za NATem jako ty woknousi ...
celé vláknoMimochodem, nejbezpecnejsi pocitac s bezicim operacnim systemem - coz je dost narocny pozadavek ktery bezpecnost silne snizuje - je pocitac s AT boardem nebo vypnutou podporou APM a ACPI v runlevel 0 (tedy po haltu). Takovy pocitac je pritom stale pouzitelny jako firewall, pokud tedy dale snizite zabezpeceni tim, ze nechate v jadru podporu protokolu IP.
celé vláknoChce to sice par znalosti navic, ale to se vyplati.
celé vláknoRe: Gentoo?
celé vláknoProboha, jenom ne Gentoo. Nenechte se mást skalními nadšenci této distribuce. Já mám mašinu s procesorem 2,5GHz a 512MB RAM a běžně kompiluji Gentoo týdny. A každá úprava emerge deep další týdny. Systém je sice stabilní ale jen do té doby, než zafouká vítr. Nebo než nainstalujte pár balíčků navíc.
A co se větší rychlosti na míru zkompilovaného kódu týče, tak to je mýtus jak Brno.
Doporučuji Debian unstable, když už chcete měnit distribuci. (Já vím, původní dotaz byl o něčem úplně jiném, ale když už to sklouzlo do tohoto typu rad, musel jsem se ozvat.)
Re: Gentoo?
celé vláknoOd kdy je Brno mytus? Stejne tak je snad kazdemu jasny, ze pokud je program optimalizovanej na urcitej procesor je na nem pak rychlejsi nez program bez optimalizaci.
Debian sem zkousel jen jednou, ale takovej masochista, abych to musel pouzivat zas nejsem.
Re: Gentoo?
celé vláknoRe: l
celé vláknoToto vedlo k tomu, že jsem byl schopen na 1.5 GB disk dát 200MB swap a nainstalovat tam věci jako vim, mozilla, gcc, gdb, qt3, qt4 a mnoho dalšího užitečného softwaru. A ještě mi asi 500 MB zbývá volného místa. A běhá to očividně rychleji než z jiných distribucí, ne snad proto, že by to tak dobře optimalizovalo, ale proto, že tento systém má značný nedostatek paměti a optimalizace na velikost a vyházení knihoven je prostě znát.
Pravda je, kompilace na tomto stroji trvala asi 2 týdny, ale myslím si, že z totho vytáhnu tímto způsobem maximum. Rozhodně více než se mi podařilo s RH, FC či debian. Možná je to způsobeno větší znalostí systému, protože když si řídím instalaci sám, něco o tom už vím, ne jen že sem zaškrtnul políčko v průvodci.
Icewm
celé vláknoRe: Icewm
celé vlákno2. predpokladam, ze jsi se byl schopny prihlasit a ze mas pred sebou obrazovku, kam muzes zadavat prikazy - terminal
3. zjistis si kde je icewm spustitelna binarka takto:
which icewm
musi to vypsat neco jako tohle:
/usr/bin/icewm
pokud to vypise:
icewm not found
neco je spatne - nemas nainstalovane icewm, nemas dobre nastavenou PATH promennou (hledej v google)... co ja vim, ptej se dal
4. vytvor soubor .xinitrc
echo "exec $(which ivewm)" > .xinitrc
5. napis:
startx
a doufej, ze to nastartuje :)
Podívejte se na:
celé vláknoXFCE - taktéž - mé oblíbené
Fluxbox
celé vláknoKdyž tady tak vychvalujete ty enlightenmenty a window makery, zkoušeli jste někdy fluxbox? Jednoduchý, krásný (otázka vkusu, ale jisté cítění snad v sobě mám), bohatě konfigurovatelný a hlavně nenáročný. Neříkám, že je lepší než to či ono, jde o to, co komu sedne, ale doporučuji minimálně vyzkoušet (aspoň se narozdíl od kde nekompiluje několik dní ;-))
Btw: Enlightenment mi fakt nesedl... Vůči windowmakeru je můj vztah "vlažný"
Re: Fluxbox
celé vláknoVřele doporučuji Feather i Fluxbox...
Re: fvwm
celé vláknoRe: fvwm
celé vláknoa co takto evilwm?
celé vláknoWMs
celé vláknofluxbox, WindowMaker, evilwm
Flux zatim totalne prevysuje KDE v zakladnich vecech (treba zpusob rozpoznavani klavesovych zkratek - v KDE je zavisly na pouzite klavesove mape, fluxbox cte x eventy a tudiz je nezavisly na pouzite klavesove mape).
Navic mi flux opravdu pripada udealny stylem UNIX-way - krasne jednoduche textove konfiguraky, bezva dokumentace - nektere fluxboxi featury neumi ani GNOME ani KDE (nebo jsem je tam nikdy nenasel). Dela jednu vec a dela ji dobre.
IceWM +ROX
celé vláknoŠkolení: Linux – Firemní server
Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat kompletní linuxový server do Vaší firmy se všemi základními službami, které potřebujete pro provoz Vaší sítě, firemních emailů a webových stránek.
Podrobnější informace a přihláška