Tak som trosku patral a zistil som nasledovne:
Acer Aspire One sa podla predpokladu vyraba na jednej zakladnej doske tak verzia s SSD diskom ako aj verzia so SATA diskom.
Problem je v tom ze SSD verzia nema na spodnej strane dosky osadeny SATA konektor a ma len ZIF rozhranie pre SSD resp. 1,8" disky.
SSD verzia ma dalej chassis osadene roznymi „picovinkami“, ktore maju jedinu ulohu – zneprijemnit zivot pri vyrobcom nechcenej modifikacii t.j. osadenie 1,8 alebo 2,5" disku.
Existuje riesenie, ktore idem vyskusat. Tu je navod od jedneho cinskeho chalanka: http://www.theacerguy.com/…110-25-sata/
Cela sranda spociva v naletovani ubastleneho SATA konektora do dosky a vyskratovanie jedneho odporu aby do SATA konektoru islo 5V namiesto 3,3V ktore ide do ZIFu – toto je jediny rozdiel medzi SSD a HDD verziou + je treba chassis upravit (rozumej povylamovat tie picovinky) aby tam fyzicky vliezol 2,5" disk a dalo sa vsetko namontovat naspat.
Ja to skusim trochu inak a to tak, ze pouzijem SATA konektor z externeho caseu a ten naletujem na dosku.
Uprava vyzera jednoducho, akurat ma pre mna iste technicke prekazky :-) V zivote som nedrzal v ruke mikropajku, odsavac cinu, ani som nevrtal mikrovrtakom do plosaku. Takze volim managersky pristup a kamos disponujuci tymito schopnostami to bude musiet urobit (odletovat, vyvrtat, naletovat, vyskratovat konkretny odpor), ja mam know-how to musi stacit.