Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Názor k diskusi Poraďte systém pro učení unixu

Igor Beňko aura:63
27. 2. 2010 11:12

Re: Poraďte systém pro učení unixu

celé vlákno

No, tak ja osobne som zacinal s Ubuntu 8.04 (samozrejme vtedy..)..vsetko tam ide viac-menej out-of-the-box. Neskor to clovek prestane mat ako hracku ale ako pracovny nastroj a na wokna pojde len ked bude musiet (alebo ked bude mat hracsky abstak). Potom som bol na Debiane, tam si clovek osvoji zakladne postupy konfiguracie, instalacie balikov, objavi kadejake graf. prostredia, nastavovanie repozitarov atd atd. Debian fakt odporucam ak si chce clovek konfigurovat system sam samotny (urcite to nieje take ako gentoo). Dalej som mal zase Ubuntu 9.10 ale koli driverom na ATi som presiel na Mandrivu 2010 (len tak zo zvedavosti), nic nove, obrovske poziadavky na priestor, pomenej balikov, dost rychle az na firefox. Ale nejako ma to neuchvatilo.

Cize na ktorom systeme zacat? Najskor nieco out-of-box (najlepsie Ubuntu) a potom sa bavit s Debianom. **BSD som neskusal cize neviem.

PS: Ja som sa najviac naucil (alebo aspon mam taky pocit) pri rieseni problemov tj. nefunkcna zvukovka atd. (napr. som daval debian na eMac a tam nesiel xorg atd atd)