Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Nejde sa prihlásit ako root v Ubuntu

Juraj Macko
Juraj Macko
21. 11. 2009 8:55

Nejde sa prihlásit ako root v Ubuntu

Nálepky: Ubuntu, Linux

Zdravim mám Ubuntu Netbook Remix a ked sa chcem dať root tak mi nezobere moje heslo ktoré tam mávam a pri inštaláci systému sa nepýtal ani na heslo root aké chcem dať

Jaromír Vojtaj aura:70
21. 11. 2009 9:00 Nový

Re: Nejde sa prihlásit ako root v Ubuntu

celé vlákno

Budeš to heslo muset nastavit přes Uživatele a skupiny a pak by mělo přihlášení jít. Je otázka, jestli je to nutné a vhodné

Juraj Macko
21. 11. 2009 9:14 Nový

celé vlákno

no to som skúsil mu ho nastaviť ale ked sa dám su v terminály tak mi ho nevezme

Daja51
Daja51 (neregistrovaný) ---.eurotel.cz
21. 11. 2009 9:21 Nový

celé vlákno

sudo su
a
passwd (pro změnu hesla)

Jaromír Vojtaj aura:70
21. 11. 2009 9:45 Nový

celé vlákno

Nevím, jak je to v UNR, ale v Ubuntu je potřeba se podívat do Systém/Správa/Přih­lašovací okno a tam se podívat na záložku Bezpečnost. Tam se nastavuje, jestli se Root může přihlásit jako místní uživatel nebo vzdáleně. Pokud se nepletu, tak defaultně je oboje vypnuté

webh
webh (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
21. 11. 2009 9:35 Nový

celé vlákno

nedávno měl jsem podobný problém, akorád, že mi to najíždělo s hláškou „Welcome to rothera“ (je to Kubuntu 9.04) a nevím proč to psalo, nešlo se přihlásit ani jako root. Jako že heslo pro roota jsem zadával dobře, ale asi jsem zvoral instalaci nebo mount systému, když jsem si nevšiml, že po doinstalování mi systém najel z CD a já myslel, že jsem na HDD.

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.215.broadband12.iol.cz
21. 11. 2009 12:23 Nový

celé vlákno

V Ubuntu je to trochu jinak. Běžně se programy spouší přes sudo, třeba „sudo apt-get install program“. Heslo použiješ vlastní.

JardaP . aura:24
21. 11. 2009 13:31 Nový

celé vlákno

To je normalni. Resi to sudo passwd v terminalu pod vasim uzivatelem. Nastavite heslo a pak by vam malo chodit su. Neprihlasite se ale asi z grafickeho loginu. Root login tam byva zakazan, ale melo by to byt mozne kdesi nastavit. Ovsem na co? Poustet si graficke prostredi pod rootem je nedoporucovana cunarna. To uz byste mohl rovnou mit XP Home a pouzivat to pod adminem.

Kit
21. 11. 2009 14:30 Nový

celé vlákno

Také se přidám s otázkou: Máš nějaký speciální důvod, proč se v Ubuntu potřebuješ přihlásit jako root? Vše potřebné je dostupné z účtu oprávněného uživatele.

22. 11. 2009 8:22 Nový

celé vlákno

Co kdyz lehne system a vy ho potrebujete spustit v single modu, kvuli opravam? Jste dotazan na root heslo, ne na heslo vaseho uzivatele.

Kit
22. 11. 2009 10:42 Nový

celé vlákno

Když lehne systém, použiji liveCD, které se mne na heslo neptá.

22. 11. 2009 14:11 Nový

celé vlákno

Ano, nejlepe na notebooku daleko od domova. Ale kdyz vam dela problemy rozchodit si roota, noste s sebou live CD.

Kit
22. 11. 2009 14:19 Nový

celé vlákno

Poradím si bez LiveCD, bez hesla i bez účtu roota.

22. 11. 2009 14:28 Nový

celé vlákno

Vazne? A to i tehdy, kdyz system je dokopany tak, ze vas pusti tak leda do single?

Vasek
Vasek (neregistrovaný) ---.bluetone.cz
22. 11. 2009 15:54 Nový

celé vlákno

Kdyz mam moznost dostat se do grubu, tak proste zadam init=/bin/sh a pak uz to jde samo ;)

22. 11. 2009 15:59 Nový

celé vlákno

Budiz. Ale stejne si myslim, ze je lepsi roota mit. Clovek nikdy nevi, jestli se to nebude nekdy hodit. Jak rikala ta jeptiska: Sichr je sichr.

juro92
juro92 (neregistrovaný) ---.orange.sk
21. 11. 2009 20:53 Nový

celé vlákno

diki

Školení: Hackujeme operační systém Android

Školení vám ukáže, jak se dostat k Linuxu (tzv. "rootování"), který se pod hezkou tváří Androida skrývá a jak ho naplno využít. Pomůže vám to při záloze dat, zvětšování prostoru pro aplikace nebo sdílení připojení k internetu a pokud chcete z telefonu dostat opravdové maximum, ukážeme vám, jak v něm vyměnit kompletní systém za lepší.

Podrobnější informace a přihláška