Ja rozumiem, co kritizujem. Nic nieje len biele alebo len cierne. Vy sa pozerate na vec z jednej ja z druhej a v niektorych veciach si nerozumieme. A mam pocit, ze silou mocou chcete mat pravdu.
Vam sa paci licencovanie windows, mne nie. Verte alebo nie, uzil som si s tym dost. Necitatelna nalepka je problem – je to cenina, ak ju znehodnotite, musite kupovat novu licenciu. Nepomoze vam ani opisany kod alebo originalne CD. Bez nalepky (musi byt nalepena na PC, notebooku) pouzivate nelegalny windows. Samozrejme ak nieste firma a nemate dohodnute ine licencovanie s MS.
To kazenie HW som bral hypoteticky a vy hned beriete vsetko vazne.
Ja som nezrovnanval SW s chlebom!!! Vy nehulte. Ja som len poukazoval na to, ze vas priklad s Cocacolu je ucelovy a neda sa zovseobecnovat. Takisto sa neda zovseobecnovat aj mnoho inych veci.
MS podpora je taka dlha preto lebo musi byt, nie ze by to MS chcel. Je to vlastne taka mala dan za monopol a jeho udrzanie. Aj plateny Linux ma dlhu podporu (RedHat, Suse), lebo je to nevyhnutne pre firemnu sferu. Ak sa linux bude chciet rozsirit na desktopy, tak aj on bude musiet mat dlhsiu podporu. Je to nevyhnutne preto aby on mala zaujem firemna sfera. Bez toho nema sancu.
Na linuxu mi tiez niekolko veci vadi ale vyhovuje mi viacej ako windows.
Nemam nic proti trhovej ekonomike ako takej ale nedostatkami niektorych jej casti. Nechcem to rozoberat do hlbky, lebo to aj tak nema vyznam.
K tomu komunistickemu pristupu je tiez skoda sa vyjadrovat.
Chcel by som poznat vase zivotne skusenosti a hodnoty, ked sa tak mudro vyjadrujete.