Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Vlákno názorů k diskusi Open source kniha jízd + skladová evidence

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.215.broadband12.iol.cz
9. 12. 2009 21:44

Re: Open source kniha jízd + skladová evidence

A to je takový problém si to vytvořit v OpenOffice dle vlastních potřeb?

siva01
siva01 (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
12. 12. 2009 0:21

Kniha jízd v OO ? no nějak by to šlo.. ale dost kostrbaté řešení..

skladová evidence v OO je celkem snadná.. ovšem specializovaný software by zřejmě uměl více..

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.215.broadband12.iol.cz
12. 12. 2009 9:17

Měl jsem na mysli ooBase. Zas tak kostrbaté by to nemuselo být.

Také by se to dalo narychlo slepit třeba v AWK nebo Perlu. Nářadí je dostatek.

Lael Ophir
Lael Ophir (neregistrovaný) ---.x-center.cz
15. 12. 2009 3:33

P5edpokládám, že máte ve firmě datový projektor vyrobený ze zpětného projektoru Meotar, displaye od notebooku, hromady tmelu a montážní pěny. Nářadí je přece dostatek, tak proč to neudělat v garáži :)

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.isspbrno.cz
15. 12. 2009 7:45

Srovnávat AWK s Meotarem? Docela úlet.

Vytvořit knihu jízd v AWK není žádný problém. Navíc si ji mohu vytvořit dle vlastních představ. Skladová evidence také není nic složitého.

Lael Ophir
Lael Ophir (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
15. 12. 2009 14:14

Ach jo. Firmy nevyrábějí svým zaměstnancům boty, nevyrábějí si auta, a ani si ta auta samy neopravují. Podobně jen výjimečně píšou SW. Vývoj SW je drahá věc, a další náklady přináší podpora a rozvoj toho SW.

Ta myšlenka je totiž takováhle: pokud vývoj aplikace vyjde na částku A, co kdyby to vývojář napsal jednou, a prodal více firmám? Firma pak může dostat SW za cenu B=A/(počet zákazníků), což je VELMI atraktivní cena. Protože B<<A, tak můžete i poměrně výrazně zvýšit A (lepší interface, import a export, lepší dokumentace, rozsáhlé testování), a zákazník pořád zaplatí poměrně nízkou částku. Říká vám něco tenhle koncept?

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.isspbrno.cz
15. 12. 2009 14:22

Autor původního dotazu chce software, za který nechce platit. Z toho vyplývá, že je ochoten slevit z nároků, pokud ten program bude trochu použitelný a bude umět tisknout. S tak nízkými nároky může mít aplikaci hotovou za 10 minut. Což je kratší doba, než kterou stráví zkoušením nejrůznějšího freeware.

Lael Ophir
15. 12. 2009 14:47

Pak je řešení jasné: Excel. Na Excelu jak známo běží půlka známého vesmíru :)

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.sspbrno.cz
15. 12. 2009 15:42

MS Excel není freeware ani Open Source, což je v rozporu s původním požadavkem.

Ovšem zajímavé výsledky je možno získat na
http://www.google.cz/search?…
Mělo by to jet i v OpenOffice. To by nestačilo?

Pěkná kniha jízd je i na
http://www.openoffice.cz/file/17/

Lael Ophir
15. 12. 2009 15:56

Ten člověk hledal open source či freeware aplikaci. Jestli je placená platforma (Windows, Excel), to snad neřešil.

Kit
Kit (neregistrovaný) ---.sspbrno.cz
15. 12. 2009 16:03

Nějak mi uniklo: Jakou aplikaci jsi mu nabídl? Zatím žádnou. Tak se předveď.

Lael Ophir
15. 12. 2009 16:47

V kontextu byla řeč o tom, že si to má napsat sám. Tedy jsem doporučil si to napatlat v Excelu. Není to zjevné z historie téhle diskuse?

Já mám knihu jízd také v Excelu. Na rozdíl od většiny uživatelů totiž umím celkem dobře psát makra, a mám jisté dost specifické požadavky.

xurfa
xurfa (neregistrovaný) ---.dip.t-dialin.net
7. 3. 2010 16:17

Napsat v Excelu? To už radši v tom AWKu :-)

Bruce
Bruce (neregistrovaný) ---.chello.sk
6. 3. 2010 13:01

Ruky preč od ooBase. Asi pred pol rokom som v tom skúšal niečo spraviť a katastrofa. Je to už nejaký ten piatok, takže si nespomeniem na presné detaily (takže je možné, že uvediem nejaké nepresnosti), ale bolo to niečo s indexami a autoincrement hodnotou (aplikácia si to z mne neznámych dôvodov rozbila a neumožnila vložiť od istého okamihu ďalší záznam [snažil sa vytvoriť už existujúce id], čo bolo horšie, autoincrement index sa ani nedal ručne nastaviť), nedokázal si udržať formát dátumu (používam YYYY-MM-DD a stále to prepisovalo na XX/YY/ZZ, kde nieje jasné, čo je čo [nepomohlo žiadne nastavenie]). Editácia záznamov a vkladanie nieje dotiahnuté, nepracuje sa s tým veľmi dobre, stále som sa na niečom zasekával (enter tuším posúval na ďalšiu bunku namiesto ukončenia editácie daného riadku). Jazyk pre SQL dotazy neumožnoval veľa základných vecí, vykonanie dotazu trvá neskutočne dlho, neexistuje export do nejakého SQL štandardu… Keby som vedel, čo ma čaká, tak si radšej nahodím MySQL databázu, PHPMyAdmina a produktivita je na trojnásobku.