Ruky preč od ooBase. Asi pred pol rokom som v tom skúšal niečo spraviť a katastrofa. Je to už nejaký ten piatok, takže si nespomeniem na presné detaily (takže je možné, že uvediem nejaké nepresnosti), ale bolo to niečo s indexami a autoincrement hodnotou (aplikácia si to z mne neznámych dôvodov rozbila a neumožnila vložiť od istého okamihu ďalší záznam [snažil sa vytvoriť už existujúce id], čo bolo horšie, autoincrement index sa ani nedal ručne nastaviť), nedokázal si udržať formát dátumu (používam YYYY-MM-DD a stále to prepisovalo na XX/YY/ZZ, kde nieje jasné, čo je čo [nepomohlo žiadne nastavenie]). Editácia záznamov a vkladanie nieje dotiahnuté, nepracuje sa s tým veľmi dobre, stále som sa na niečom zasekával (enter tuším posúval na ďalšiu bunku namiesto ukončenia editácie daného riadku). Jazyk pre SQL dotazy neumožnoval veľa základných vecí, vykonanie dotazu trvá neskutočne dlho, neexistuje export do nejakého SQL štandardu… Keby som vedel, čo ma čaká, tak si radšej nahodím MySQL databázu, PHPMyAdmina a produktivita je na trojnásobku.
Názor k diskusi Open source kniha jízd + skladová evidence
Bruce (neregistrovaný)
---.chello.sk
6. 3. 2010 13:01