Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Názor k diskusi Ubuntu 9.10 a potíže s grafikou

Pavlina1979
Pavlina1979 (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
9. 3. 2010 17:45

Re: Ubuntu 9.10 a potíže s grafikou

celé vlákno

ty paramatry, je to vga=795, což je určeno pro rozlišení 1280×1024×24b jsem zadávala před spuštěním live CD, poté, co jsem ubuntu nainstalovala jsem nebyla schopna přijít na to, jak tento parametr nastavit tak, aby se spouštěl při normálním bootování. Protože, pokud by mi systém takto naběhl, tak bych pak nainstalovala grafické ovladače a parametr vga=795 odstranila, aby už se při bootovani nepoužival a myslím, že by mě to mělo fungovat. Nicméně, zkoušela jsem Ubuntu 10.04 Alpha3 a tam mi naběhne systém z livecd do grafické podoby i bez pomoci ho zpouštět v záchranném režimu, tak jsem systém zkusila nainstalovat, ale ejhle, když poprvé naběhl, tak se na obrazovce objevil jenom nějaký šum. Nicméně, pomocí ALT+F1 jsem se přepla do textového režimu, vypla xserver pomocí příkazu „sudo /etc/init.d/gdm stop“ a naisnatalovala ovladače, které jsem stáhla přímo z webu nvidie. Jaká byla moje radost, když po dalším naběhnutí systému na mě vyskočila normální pčihlašovací obrazovka. Nicméně i přes to, že jsem tam měla naistalované ovladače od nvidie mi okamžitě vyskočila hláška, že jsou k dispozici ovladače a já (a to jsem asi neměla dělat) jsem jedny z nich nainstalovala. Takže jsem je vlastně přeinstalovala přes ty ovladače, které byly přímo z webu nvidie. No a při dalším resetu počítače mi místo přihlašovací obrazovky naskočilo na monitoru „input not supported“. Po třetím restartu opět naběhla přihlašovací obrazovka a vše fungovalo jak má, tak jsem zkusila opět restart a opět input not supported. Tak jsem si tam zase hodila windows a čekám na finální verzi 10.04, protože se zdá, že ta by už konečně mohla u mě fungovat. Uff, doufám, že jsem to napsala nějak srozumitelně.