Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Názor k diskusi Vysoký IO wait zastavuje Debian

wakatana
1. 3. 2010 7:54

Re: Vysoký IO wait zastavuje Debian

celé vlákno

Ahojte vsetci, v linuxe sa nejaku tu dobu pohybujem no z vasej diskusie absolutne nechapem o com je rec :)
Chcel by som sa preto opytat kde sa da dopatrat k tymto informaciam ohladom vykonu linux ? Je to premna velka neznama a nenasiel som nejake ucelenejsie vysvetlenie. Zaujima ma hlavne zvysovanie vykonu a k tomu asi bude potreba znalosti /proc a podobne. Rovnako by ma zaujimalo ako je to v linuxe vlastne s pamatou, CPU, cachovanim roznymi bufframi a pod. Napr raz som hladal proces ktory vlastne zerie najvac syst. prostriedkov a dopatral som sa k tomu ze linux nema prikaz ktory to vylistuje (ps, top, vraj ukazuju vytazenie procesom ale aj v zavislosti na kniziciach ktore mozu byt zdielane, takze to neodraza skutocnost)
Prosim Vas poradte kde najst nejake blizsie info ohladom „hlbsieho“ fungovania spravy procesov, IO, cachovania a vykonu (z adminovho hladiska, teda dufam ze k tom unebude potreba C), pripadne by som bol aj za serial tu na roote :) nakolko nikde na nete som tuto temu nevidel pekne vysvetlenu.

Dakujem