RTFM. Patrne je treba restartovat DHCP daemon nebo mu poslat sighup. To ale zalezi na tom, jaky pouzivate DHCP daemon, coz tady ani nepisete. Cili manual napovi.
Vlákno názorů k diskusi DHCP a přidělování podle MAC
Re: DHCP a přidělování podle MAC
Omlouvám se, manuál jsem četl, přebral jsem zprávu linuxového serveru, takže nabírám zkušenosti a lidi co hned blafnou RTFM mám fakt rád…také jste začínaly od nuly.
K tématu: Požívám ISC DHCP,
takže očekávám klepnutí z konzole: /etc/init.d/dhcpd restart
Naběhnutí se dá čekat do 10 s?
Mohou se vyskytnou nějaké problémy?
Ano, ten příkaz je správně. Mělo by to restartnout téměř okamžitě. Napíše to „vypínám DHCP… zapínám DHCP“ mělo by to být skoro hned. Problémy se vyskytnout můžou, pokud bude nějaká chyba v konfiguraci.
Nezlobte se, ale kdyz se ptate na problem s DHCP a nenapisete, o jaky DHCP server se jedna, tezko vam nekdo muze poradit vice, nez RTFM. Problem neni v tom, ze se ptate, ale ze se ptate blbe. BTW, restartem DHCP serveu tezko neco zkazite. Je urcite tak rychly, ze si toho nikdo ani nevsimne.
Děkuji za rady, restart DHCP proběhl v pořádku. Sice je to mimo téma, ale chci se zeptat jakou knihu byste doporučily na správu sítě linux, poppřípadě windows? Nejcenějším zdrojem je bezpochyby internet, ale hodil by se nějaký ucelený přehled na jednom místě. Popřípadě je nějaký dobrý internetový zdroj?
Uz jste se zkousel koukat do knihovny Rootu? http://www.root.cz/knihy/ Treba tam neco pro vas je. Rada tech knih by mela existovat i v papirove podobe, pokud vas dostatecne zaujmou.