Musím mít v počítači dva OS, protože vyvíjím minimálně pro oba současně. Dokonce musím mít víc OS. Windows XP, Windows Vista, Windows 7, a nějaký Linux na debianu. A ještě tam mám Windows 2000.
Doposud jsem měl vmware v ubuntu a v tom jsem honil všechny windowsy. Protože to všude jinde mívám obráceně, a vychází mi lepší výkon, tak jsem se to rozhodl otočit. Host je Windows 7, zbytek je vmware.
V zásadě nepotřebuju výkon na debianu, ale aby mi to uswapovalo stroj, to taky nemusí. Zajímavé je, že stejné WMTools, na stejné distribuci Ubuntu doma podobné problémy nemá, momentalně mám 343MB used z toho 221MB jsou cache. Zbytek je zřejmě celý ubunťácký kernel (GDM a Xka neběží). Musím tedy prozkoumat, co se vlastně stalo. Kde WMTools potratily těch 200MB.
Jinak se bez gnoma a celých X obejdu, Stačí mi vncserver jako X server, a to minimum, kvůli kterému mám nastaveno 768MB, tedy Eclipse CDT tam celkem slušně běží. PS: Stroj ma 2GB, jenže něco si musím nechat pro windows. Win 7 mi zaberou v idle přes 1GB. Už se taky chystám na to vyšetřit, kde windowsy ztrácí paměť, a proč XPčkám na stejné konfiguraci po naběhnutí stačí 200MB.