Pady kvuli MBR a pady kvuli registry: To, ze pady kvuli MBR jsou podstatne mene caste, jaksi vyplyva ze zkusenosti. Pochybuji, ze bych tuto zkusenost mel jenom ja. Statistiku vam nenabidnu, nevim, jestli kdy kdo nejakou sestavoval. Ale za ta leta, kdy pocitace pouzivam, mi MBR spadl akorat jednou, kdyz jsem delil disk MS Fdiskem. Po te, co jsem to rozdelil necim jinym (tusim Ontrackem), jsem problemy jiz nemel. Zato padu s registry jsem si uzil vicero. W 98 byly odstrasujicim prikladem. Ale i na Win NT pad alespon 1× za rok nebyl vzacny. Ot te doby celkem nevim, Windows jsem nasledne nahradil Linuxem a prakticky je nepouzivam. Predstava dalsi reinstalace Widli me desila natolik, ze uz mam prakticky jen Linux. Jeste se mi nestalo, ze bych Linux musel preinstalovat, protoze nenabihal. Vzdycky se to da nejak opravit. Nedavno prezil i tezky pad, kdy jeden z disku za chodu odesel do vecnych lovist. Fsck si sice trochu maknul a musel jsem odpovedet na par otazek, ale jede to. A MBR prezilo, opravu jsem delal z existujici instalace.