Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Instalace win XP.

Jan Jelínek
27. 10. 2005 12:25

Instalace win XP.

Ahoj všichni,

jsem už docela zoufalej.Mám na svém kompu XPecka a kopil jsem si novou ramku normalne jsem ji pichnul do slotu a po zapnuti pocitace mi to nahlasilo,ze soubor congig nelze nalezt nebo je poskozen a chce to novou instalaci.To jsem zkousel,jenze mi to na prvni obrazovce,kde se me to ptá jestli chci v instalaci pokračovat,zmrzme a tím končím.Zkoušel jsem tu RAMku zase vyndat,ale žádná změna.Linuxi na tom šlapou chvíli a pak spadnou.Pro většinu lidí nepochopitelné! :-) Měl jsem tam už i jinej disk i se systémem a tomu to udělalo totéž.Zkoušel jsem troje instalačky na wokna a žádná změna.Na jiném počítači se mi je povedlo nainstalovat,ale jakmile jsem vrátil disk zpátky do svého PC tak arivederci.Mazal jsem CMOSku a nahrával novej bios-taky nic.98 mi frcej.Prosím poraďte někdo. :-)

Díky moc jelelen
uživatel si přál zůstat v anonymitě
27. 10. 2005 12:42 Nový

V mem pripade to vyresil az servisni zasah

celé vlákno
No nevim sice, jak to souvisi s tematikou techto stranek, jinak nez ze jste na tom zkousel Linux. Mne se stalo neco podobneho pred cca sedmi lety (pri upgradu z 16 na 32 MB RAM), mozna jste nekde drbnul do neceho na desce a spatne to tam sedi. V mem pripade to vyresil az servisni zasah (mel jsem stesti, sestava byla jeste v zaruce a nova ramka byla od tehoz prodejce).
-
- (neregistrovaný)
27. 10. 2005 12:45 Nový

prosim

celé vlákno
prosim smazat z diskuze
DNA
DNA (neregistrovaný)
27. 10. 2005 13:12 Nový

hmm

celé vlákno
něco jako sestavování nového počítače, několikrát se mi stalo, že jsem měl podobné potíže a vyřešilo to jen kompletní rozložení a znovusestavení všech komponent (jinak nainstalovat okna na jiném hardware a zkoušet je zpátky na původním je nesmysl). To "Linuxi" bije do očí, pochybuji, že jste ten OS někdy vůbec viděl. Mimochodem toho přízpěvku s žádostí o vymazání z diskuze si nevšímejte, daný přispěvovatel je zřejmě duševně narušený a myslí si, že pro začátečníky a uživatele woken je tato diskuze uzavřena... Napadlo mne, jestli náhodou neběží "nová" RAM pomaleji než původní, přičemž v BIOSu je nastavena rychlejší - T1, T2, nebo CLK 2.5, CLK 3, v MHz to v některých BIOSech jde nastavit také. Pak může být prodlém v tom, že jedna je SingleSided a druhá DoubleSided (čipy na paměti jsou jen z jedné strany nebo z obou stran) a deska tu kombinaci nepodporuje (možnost je i taková, že deska daný modul nepodporuje vůbec a v případě XPéček je to problém, jsou vůbec náchylná na jakoukoli nesrovnalost v hardware díky optimalizaci výkonu již při instalaci).
Luboš Doležel
27. 10. 2005 14:46 Nový

Re: hmm

celé vlákno
Kde jsou ty zlaté časy, kdy byl Root pro uživatele Windows skutečně "uzavřen"...
llook aura:100
29. 10. 2005 5:24 Nový

celé vlákno
Kde? Co já vím, tak to odjakživa bylo o linuxu, open source a free software. A to všechno existuje i na Windows.

Tohle bych skoro nazval "linuksáckým elitářstvím".
Luboš Doležel
29. 10. 2005 16:40 Nový

celé vlákno
A tahle diskuze se snad nějak týká open source a free software?
mtd
mtd (neregistrovaný)
27. 10. 2005 15:30 Nový

vadna pameti?

celé vlákno
zkuste si to otestovat programem memtest86 http://www.memtest86.com/
Ivoš
Ivoš (neregistrovaný)
28. 11. 2005 23:46 Nový

Re: vadna pameti?

celé vlákno
Doporučil bych ještě jednu skvělou utilitu čekého programátora. GoldMemory, nyní ve verzi 6.68. Pro provoz nepotřebuje operační systém ani instalaci. Nechá se nabootovat z diskety a RAM proklepne fakt důkladně. http://www.slunecnice.cz/download.php4?v=10146&u=1
uživatel si přál zůstat v anonymitě
27. 10. 2005 18:07 Nový

chyba v RAM

celé vlákno
V BIOSU zkus nastavit dukladnejsi test pameti, myslim, ze by to mohlo byt tim. Jinak napriklad Ubuntu Live CD ma na bootovacim CDcku test RAM. Doporucuji vyzkouset.
smoke
smoke (neregistrovaný)
27. 10. 2005 19:46 Nový

Prisel novy design a root odesel

celé vlákno
Prisel novy design a root odesel... Jinak si tuhle diskuzi nedokazi vysvetlit ???!!!
xobot
xobot (neregistrovaný)
27. 10. 2005 20:45 Nový

Re: Prisel novy design a root odesel

celé vlákno
no stary root odisiel uz predtym. Cest jeho pamiatke.
Cudujem sa, ze web este bezi na apachi a nie na IIS, vsak podla vykonnostnuch bannerov tu umiestnenych je to jednoznacne vykonnejsie, bezpecnejsie a nakoniec aj lacnejsie riesenie :-)
Picmaus
Picmaus (neregistrovaný)
28. 10. 2005 20:41 Nový

Re: Prisel novy design a root odesel

celé vlákno
Jojo, taky mam ten pocit.. Apropo, znas adresu nejakeho podobneho ceskeho portalu, jako byl drive root nez se do toho zamichal marketing (tj. lide kteri nemaji poneti o vecech ktere meni?) Myslim kde jsou nekomerecni novinky, informace ze siroke oblasti IT? Prosil bych uvest adresy.. Dekuji..
lookin
lookin (neregistrovaný)
27. 10. 2005 20:58 Nový

...

celé vlákno
Zavolejte si na technickou podporu Microsoftu (jiste se o vas dobre postaraji, kdyz jste si koupil jejich system) nebo napiste do jejich fora -- www.microsoft.cz -- a neobtezujte zde s takovym off-topic.

Mimochodem Linux je jediny dokonaly ;-), proto se pise v jednotnem cisle :-D. Kromtoho by se nejspis sklonoval podle vzoru "hrad", takze Linuxy...

BTW. Priklanim se ke smazani...
Ocko
Ocko (neregistrovaný)
15. 6. 2006 23:10 Nový

Re: ...

celé vlákno
nechci bejt sprostej ale říct o linuxu že je jedinej dokonalej je fakt šílená hovadina pokud se ti zdá dokonalý že musíš všechno řešit aby ti to fungovalo tak prosím já osobně sem vyzkoušel skoro všechno čemu se dá říct operační system a kde jsem skončil? no kde jinde než u woken protože jsem pohodlnej jako 99 % lidí tak pořád nekritizuj Billa Gatese :o) stejně to má nejvymakanější navíc doby kdy wokna padali až někam pod stůl jsou dávno pryč troufám si říct že xpčka jsou daleko stabilnější než ty všechy distribuce linuxu poskládaný z balíčků a pluginů někde ve stodole (ikdyž v tom je asi nejspíš to kouzlo že to je zadarmo a ne od nejbohatšího vola na světě)
Ocko
Ocko (neregistrovaný)
15. 6. 2006 23:17 Nový

Re: ...

celé vlákno
A ještě detail "jejich" systém sem si opravdu nekoupil :o))
3of5
3of5 (neregistrovaný)
27. 10. 2005 21:33 Nový

re

celé vlákno
No root je fakt v upadku no nic. Ale k dotazu proc to prezentujete tady? nechtelo to napsat jinak? pridal sem ramku a linux nejde a nevim proc a to samy i widle, no a pri tom psani vam mohlo dojit ze to je hardwareovy problem nebo nastavenim biosu, co se podivat na casovani a freq. tech pameti?
beda
beda (neregistrovaný)
27. 10. 2005 21:47 Nový

možnost

celé vlákno
zkuz restartovat bios/vyndej tu baterku od digitálek a pak jí tam vrať/ a přeházet ramky ve slotech
Pavel Lang aura:57
28. 10. 2005 0:00 Nový

Můžeto být i jiný problém...

celé vlákno
Pro test RAMky se nechá použít i prográmek z min. instalačního CD Gentoo... (image je malinký a alespoň si ten Linux taky pořádně užijete :-D )
Stávala se mi podobná věc a nakonec jsem zjistil, že chudák můj starej celeron po cca hodině práce rozehřál konektor a dilatoval... nevím, jakou patici míte, ale opravdu to nemusí být RAMkou..
creator
creator (neregistrovaný)
28. 10. 2005 12:47 Nový

root.cz vs. windows

celé vlákno
sorry za offtopic, lebo povodnemu problemu neviem pomoct, jedine znovu zdoraznit memtest - stiahnut, napalit na disketu alebo cd, bootnut a nechat bezat test, takto som odhalil ze obcasne drbnutie winxp bolo kvoli vadnej pamati, vymenili mi ju v zaruke a odvtedy nebol problem.
ale hlavne sa chcem vyjadrit k tym prispevkom ohladne zmazania tejto diskusie, neviem ci ste si vsimli ze je zaradena do rubriky Windows (Root.cz > Rubriky > Windows > Diskuse > Instalace win XP) a tato rubrika ma nadpis:
Články a texty dotýkající se operačního systému Microsoft Windows.

nevidim dovod preco by tu nemali byt technicke veci aj ineho operacneho systemu, specialne ked je na to vytvorena rubrika. Ved uz v nadpise vidno o co ide, ak vas to nezaujima nemusite to ani citat, nie este reagovat. nic v zlom, nechcem flamovat, ale trosku tolerancie nezaskodi :)
Sedeki
Sedeki (neregistrovaný)
28. 10. 2005 18:40 Nový

Re: root.cz vs. windows

celé vlákno
Tak, tak. Takovéhle dotazy jsou zde úplně vpořádku a nenávistné poznámky debílků, kteří si před týdnem nainstalovali Gentoo a teď si připadají jako největší machři, určitě toho chudáka, který ten dotaz položil, moc nepovzbudí. Ať žije přátelská komunita okolo GNU/Linuxu.
Luboš Doležel
29. 10. 2005 16:42 Nový

celé vlákno
Hmm, tak já se svými linuxovými problémy příště půjdu na nějaký server zaměřený na Windows a uvidím...
Misa
Misa (neregistrovaný)
23. 11. 2005 19:06 Nový

celé vlákno
LMAO..
krs
krs (neregistrovaný)
28. 10. 2005 23:40 Nový

Vada v HW

celé vlákno
Z Vaseho popisu se zjevme jedna o to ,ze VAm nepracuje spravne zakladni HW. Zkuste vyndat z pocitace vsechno co neni absolutne nutne (moden, disky,CDROM, druha VGA, TV tuner ...) a nechte tam jen to nejnutnejsi ( CPU, pamet (pouze jednu), [VGA],FD, zdroj). Zkuste spustit PC a v Bios nastavit default hodnoty (bootovani z FD). Potom vlozte disketu s testem pameti (GoldMem - doporucuji , testmem86 ,..) a spuste PC. Test by mel bezet nekolik hodin (2-3). Pokud PC mrzne nebo nenabehne je chyba v CPU,MB,VGA,ZDROJ -> zkuste postupne vymenovat (pokud nemate za co , zkuste opravnu). Jeste pred vymenou bych zkusil vypnout v BIOSu vse co se da a zmenit casovani pameti RAM . V kazdem pripade zacnete u defaultni konfigurace BIOS.
Az Vam tato minimalni konfigurace bude behat , zkuste pridavat postupne dalsi komponenty a vzdy zkustit spustit znovu test pameti (alespon na par minut). Az Vam bude PC chodit kompletni PC, zkuste nabootovat z HD popripade instalovat nejaky OS.

Poz. Nevsimejte si tech , co nejsou schopni zvladnou vice jak jeden OS - jiste se to casem spravi.

Hodne stesti!
krs
Speedy
Speedy (neregistrovaný)
29. 10. 2005 23:38 Nový

Prozkoumej banky

celé vlákno
Prozkoumej banky, jestli umí konfiguraci kterou máš, zjisti jestli mají obě paměti stejnou přistupovou rzchlost a jestli jsou správně nastaveny v BIOS. Pokud paměti jsou různě rychlé, skus tu rychlejší dobrzdit. Jinak vzhůru do servisu a odzkoušet instalaci na místě než si koupíš další paměť.

Speedy
DNA
DNA (neregistrovaný)
30. 10. 2005 23:10 Nový

tohle se mi nelíbí

celé vlákno
některé příspěvky ukazují na to, že open source komunita je vlastně closed, proč bychom neměli radit uživateli Windows, když výrobce systému není schopen zdarma tuto službu poskytnout. To, že odmítáme pomoc uživateli jiného systému (i když komerčního) právo na dotaz, je strategie Microsoftu - my víme vše, nás se musíte ptát - tím maximálně dáváme (v mém případě dáváte) na jevo, že zas tolik open nejsme(te). Pokud uživatel zde bude mít lepší odezvu, než může poskytnout výrobce jeho (komerčního) software, nás nadřazuje nad ostatní zdroje a já rád pomohu komukoli, pokud můžu, alespoň trochu přispět na vyřešení problému. Je vidět, že někteří jsou tak omezení, že dokážou říci "Ty nejsi uživatel GNU/Linuxu, i když vím jak ti pomoci, nepomůžu", je to opravdu ten směr, kterým by open source komunita měla směřovat, nebo je to čistě osobní opovržení nad začátečníkem, který by možná chtěl časem migrovat? Mnoho z nás začalo u MS DOSu a prošla si cesu skrze Winbůhvíco, než se odvážila s GNU/Linuxem začít a s Winbůhvíco skončit, v mém případě se jednalo opravdu o to, že jsem se ptal na Win problémy uživatelů GNU/Linuxu a po čase jsem se rozhodl kompletně přemigrovat (jsem nadmíru spokojen s vyladěným Debianem/unstable a to i přes to, že jsem dva roky updatoval přes GPRS), bylo to díky open source komunitě, neblokujme cesu dalším svou počáteční neochotou pomoci, protože open source je i otevřeným zdrojem k informacím... Promiňte mi, ale musel jsem to sem napsat...
MaPa
MaPa (neregistrovaný)
12. 11. 2005 14:51 Nový

Re: tohle se mi nelíbí

celé vlákno
Do punticku souhlasim..
Nekdy se mi zda ze se dostavam do 'Rozum panic!'

Školení: Linux – Firewall, Samba, VPN

Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat Firewall a Router, SAMBA Doménový a Souborový server. Dále si zprovozníte vlastní, zabezpečený VPN server.

Podrobnější informace a přihláška