Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Jednoduchý SMTP proxy s frontou

Ondřej Novák
Ondřej Novák
8. 2. 2010 21:06

Jednoduchý SMTP proxy s frontou

Zdravím,

Potřeboval bych jednoduše poradit, na co se mám zaměřit při řešení následujícího úkolu. Pro někoho to bude brnkačka.

Mám server pro web na kterým běží TRAC a chtěl jsem používat e-mailovou notifikaci nových ticketů. Bohužel, máme k tomu SMTP server, který je z nepochopitelných důvodů pomalý a provider s tím nechce nic dělat. Navíc blokuje veškery provoz na portu 25. Ta pomalost by zas tak nevadila, pokud by na něm nestál TRAC. Při odeslání změny v ticketu to trvá 5 až 10 sekund.

Tak jsem si chtěl nainstalovat nějaký lokální SMTP server, který by byl nakonfigurován jako proxy na SMTP providera. e-mailové notifikace by řadil do fronty a odesílal tak, jak mu to provider umožní. Jenže nějak jsem při prohlídce repozitáře nepřišel na to, co si mám nainstalovat. A ani na google jsem nenašel nějaký použitelný /jednoduchý/ návod.

PS: komplikace. na SMTP providera se musím přihlašovat. SSL naštěstí nechtějí.

Děkuji za rady.

NN
NN (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
8. 2. 2010 21:46 Nový

Re: Jednoduchý SMTP proxy s frontou

celé vlákno

Postfix jako relay?

NN

ondra.novacisko.cz
ondra.novacisko.cz (neregistrovaný) ---.seznam.cz
9. 2. 2010 9:02 Nový

Re: Jednoduchý SMTP proxy s frontou

celé vlákno

Díky za nakopnutí, někdy člověk prostě ten správný dotaz do google neuhodne na poprvé a musí se zeptat. Už to chodí ke vší spokojenosti

Školení: TCP/IP na Linuxu I.

V tomto kurzu se seznámíte se síťováním v Linuxu na všech vrstvách. Ujasníte si možnosti použití Linuxu v roli klienta, serveru i routeru.

• Počítačové sítě
  • Architektura TCP/IP
  • Ethernet
  • Protokol PPP
  • Protokoly IPv4 a IPv6
  • IP na ethernetu
  • IP routing
  • Chybové a řídící zprávy
  • Transportní protokoly
  • Překlady jmen a adres
  • Aplikace
  • Překlady síťových adres a proxying