Téma 44. týdne: Používáte počítače Apple?
Petr Krčmář
31. 10. 2005 13:02
Téma 44. týdne: Používáte počítače Apple?
Hardware Apple je známý svou kvalitou a skvělým designem. Používáte tyto počítače? Pokud ano, provozujete na nich Mac OS X nebo některou linuxovou distribuci? Jaké jsou podle vás hlavní přednosti tohoto řešení?
mcx (neregistrovaný)
31. 10. 2005 21:33
Nový
som prviiiii!
celé vlákno
ja som prviii! co prispel :)
Hmm, nemam skusenosti s apple, ale rad by som skusil.
Hmm, nemam skusenosti s apple, ale rad by som skusil.
rADo (neregistrovaný)
1. 11. 2005 8:34
Nový
Re: som prviiiii!
celé vlákno
Stáhni si 1,2GB velký image Mac OS X pro VMware (je to na torrentech), a po 10 minutách pochopíš, že naprosto není o co stát. Zmatek nad zmatek, na pohled velice pěkné, ale děsivě zaostalé a neergonomické UI a nedostatek aplikací..
#Tom (neregistrovaný)
1. 11. 2005 14:34
Nový
málo programů??
celé vlákno
Když v tom jedou X, tak tam může jet přece skoro totéž, co v Linuxu, ne?
rADo (neregistrovaný)
1. 11. 2005 17:24
Nový
Re: málo programů??
celé vlákno
A víš jak vypadají třeba OpenOffice.org pod X-kama? ;-) Děsně..
#Tom (neregistrovaný)
1. 11. 2005 18:08
Nový
celé vlákno
Nedovedu si představit, že bych mohl mít z OO v MacOS-X horší pocity, než z OO v Linuxu, blbější to už být nemůže. Jak jsou na tom jiný X-okenní programy? Co třeba Gimp, Abiword a tak?
1. 11. 2005 19:17
Nový
celé vlákno
Uvědom si na koho reaguješ a jaký je jeho známý názor na Apple...
#Tom (neregistrovaný)
2. 11. 2005 0:12
Nový
celé vlákno
Třeba k tomu má nějaký důvod.
tapirek (neregistrovaný)
31. 10. 2005 23:18
Nový
radne.propeceny
celé vlákno
Řádně propečený blogger na to má dokonce celou rubriku
http://hulan.cz/blog/category/i-hate-apple
http://hulan.cz/blog/category/i-hate-apple
#Tom (neregistrovaný)
31. 10. 2005 23:48
Nový
Rozporuplné pocity
celé vlákno
S Macem jsem si hrál jenom chvilku, ale připadal jsem si u něj jako počítačový analfabet. Tak nepřehledné uživatelské rozhraní jsem ještě neviděl. Pomalu se mi nechce věřit, že byl Apple někdy napřed před Mrkvosoftem... Vzhled Mac OS je sice dobrý a elegantní, tak jako vzhled celého stroje, ale to není všechno. Dešifrovat smysl ikonek na tom dolním panelu jsem nezvládl - klikl jsem a podíval jsem se. Start programů mě překvapil - byl příjemně rychlý, takže aspoň něco.
A co na závěr? Stolní Mac bych si nikdy nekoupil. Je drahý a nerozšiřitelný. Kdybych chtěl počítač s monitorem v jedné pixli, chtěl bych rovnou notebook. (iBook by možná ušel - nevím, neviděl jsem.) Ještě jsou taky PowerMacy, ty mají displej a monitor zvlášť, ty jsou ale nedostupné svou cenou.
A co na závěr? Stolní Mac bych si nikdy nekoupil. Je drahý a nerozšiřitelný. Kdybych chtěl počítač s monitorem v jedné pixli, chtěl bych rovnou notebook. (iBook by možná ušel - nevím, neviděl jsem.) Ještě jsou taky PowerMacy, ty mají displej a monitor zvlášť, ty jsou ale nedostupné svou cenou.
Harvie (neregistrovaný)
15. 3. 2006 13:28
Nový
Re: Rozporuplné pocity
celé vlákno
Jednou sem dělal na iBooku (taková malá prezentace od kámoše - Applenadšence, kterému nebylo líto 30ti tisíc za bílou krabičku, která se liší prakticky jenom operačním systémem, a nákym ti střevem),
Chvíli sem hrál demo UT2004 - Výkon byl perfektní (Pouze výkon počítače - myš nebyla a já předtim moc často s touchpadem nedělal.)
Kámoš tam něco machroval s Connect->Remote, nebo tak něco, ve výsledku ovládal Maca T610kou via BT,...
nepovedlo se mi spustiat ani jeden program z lišty dole (kromě konzole)...
Uviděl jsem ikonku Macromedia Flashe, a rekl jsem si, ze mu ukazu neco ve flashi -> Počítač vztuhl dokonale.. (Sekal se už od chvíle, kdz sem se snažil spustit nakou aplikaci)
Jeste bych chtel dodat, ze kamarad z neho dostal vzdy TO CO CHTEL...
PS.: A vsechno tohle vypadalo moc hezky a a hlavně POLO-Průhledně :)
Chvíli sem hrál demo UT2004 - Výkon byl perfektní (Pouze výkon počítače - myš nebyla a já předtim moc často s touchpadem nedělal.)
Kámoš tam něco machroval s Connect->Remote, nebo tak něco, ve výsledku ovládal Maca T610kou via BT,...
Uviděl jsem ikonku Macromedia Flashe, a rekl jsem si, ze mu ukazu neco ve flashi -> Počítač vztuhl dokonale.. (Sekal se už od chvíle, kdz sem se snažil spustit nakou aplikaci)
PS.: A vsechno tohle vypadalo moc hezky a a hlavně POLO-Průhledně :)
Harvie (neregistrovaný)
15. 3. 2006 13:28
Nový
Re: Rozporuplné pocity
celé vlákno
Jednou sem dělal na iBooku (taková malá prezentace od kámoše - Applenadšence, kterému nebylo líto 30ti tisíc za bílou krabičku, která se liší prakticky jenom operačním systémem, a nákym ti střevem),
PS.: A vsechno tohle vypadalo moc hezky a hlavně POLO-Průhledně :)
PS.: A vsechno tohle vypadalo moc hezky a hlavně POLO-Průhledně :)
kasparek (neregistrovaný)
1. 11. 2005 11:21
Nový
sqely prispevky :)
celé vlákno
fakt sqely, pouzivam vedle winxp a fedory i mac os x a muzu klidne rict, ze jej mam ze vsech systemu nejradeji. Asi byste meli s macem stravit vic casu abyste mohli zmenit nazor (v kladnem smyslu) ;) To, ze je hw apple drazsi se neda prehlidnout, ale ... :)
LS_999 (neregistrovaný)
1. 11. 2005 14:36
Nový
Kdokoliv koho znam presel na Apple,
celé vlákno
uz nikdy se nevratil k nicemu jinemu. To hovori za vse.
Clock (neregistrovaný)
1. 11. 2005 16:43
Nový
Re: Kdokoliv koho znam presel na Apple,
celé vlákno
Vsichni znami co zazili smrt se uz k nicemu jinemu nevratili.
To hovori za vse. Podle tohoto argumentu by lidi meli vsichni
okamzite volit smrt.
Boze, to je argument.
To hovori za vse. Podle tohoto argumentu by lidi meli vsichni
okamzite volit smrt.
Boze, to je argument.
LS_999 (neregistrovaný)
1. 11. 2005 19:44
Nový
No a spousta lidi co zkouselo linux,
celé vlákno
od nej zase uteklo... To jen pro srovnani...
uživatel si přál zůstat v anonymitě
1. 11. 2005 19:46
Nový
celé vlákno
smrt je proces nevratny,
kdezto pocitac se da prodat a vymenit za jiny.
Tady je opravdu nekdo mimo a ja to nejsem...
LS_999 (neregistrovaný)
1. 11. 2005 19:46
Nový
celé vlákno
smrt je proces nevratny,
x|lucifer (neregistrovaný)
1. 11. 2005 21:08
Nový
Chudaci
celé vlákno
vy ste bfu lamy debilci co jen neumi ovladat pocitac tech aplikaci pro mac sou tisice ale vy neumite hledat a myslet radsi hnijete na to co vam nekdo uakzal naucil a rek na tohel sahni tohel zmackni a bude to ok ale samy premejslet a hledat to ne zabalte to vy nikdy nebudete ty co sou znali a uz vubec ne it odbornici vzdejte to netrapte se necim na co nemate :-D
Cuba++ (neregistrovaný)
2. 11. 2005 8:24
Nový
MAC proc ne?
celé vlákno
Pouzivam bezne Linux a zridka WinXP. Minuly rok jsem na stazi mohl pouzivat
Mac OS X jak na desktopu, tak na laptopu a musim uznat, ze architekturou
je Mac proste skvely. Po chvili hrani rozumite vetsine veci, ktere potrebujete
(chvili mi trvalo, nez jsem nasel shell). Je mi lito, ze je Mac zatim pro
nasince malo dostupny. Je to rozhodne prima spojeni HW/SW, funkcni a prijemne.
Jsem zvykly na PC, ale kdybych musel pracovat s Macem, tak mi prechod bude trvat maximalne minuty. Obaval jsem se jednotlacitkove mysky (z XWindow potrebuju tri tlacitka), ale neni to problem (Presun okna delam stejne Alt-levy tlacitko) - jde to naucit za par chvil. Takze - Apple nepouzivam, ale kdybych mohl, urcite bych rad pouzival. Unix jako unix ;-) [Pracoval jsem na Ultrix, IRIX, DUX, *BSD, Linux]
Mac OS X jak na desktopu, tak na laptopu a musim uznat, ze architekturou
je Mac proste skvely. Po chvili hrani rozumite vetsine veci, ktere potrebujete
(chvili mi trvalo, nez jsem nasel shell). Je mi lito, ze je Mac zatim pro
nasince malo dostupny. Je to rozhodne prima spojeni HW/SW, funkcni a prijemne.
Jsem zvykly na PC, ale kdybych musel pracovat s Macem, tak mi prechod bude trvat maximalne minuty. Obaval jsem se jednotlacitkove mysky (z XWindow potrebuju tri tlacitka), ale neni to problem (Presun okna delam stejne Alt-levy tlacitko) - jde to naucit za par chvil. Takze - Apple nepouzivam, ale kdybych mohl, urcite bych rad pouzival. Unix jako unix ;-) [Pracoval jsem na Ultrix, IRIX, DUX, *BSD, Linux]
dejf (neregistrovaný)
26. 11. 2005 18:25
Nový
Apple
celé vlákno
Cele gymnasium mi stacil na veskerou praci MacSE (68000/16MHz, 4MBram,9"B&W integrovany monitor 50MB SCSI disk), PC bylo na hrani, protoze se tam furt neco rozbijelo a tak. Ted mam par novejsich macu (nejsilnejsi je G3 na233MHz) a co se mych zkusenosti tyce, tak os6 byl temer bezchybny 7 byla o malo horsi, 8 propadak, 9 zase trochu lepsi a X je jiny... Vzhledem k tomu, ze prakticky vsechny vychytavky z OSX se obevi ve Viste jsou to komercne asi zajimave veci, ale ja jsem spokojeny s tim, ze mam spolehlivy hw pro linux/BSD.
Mejla (neregistrovaný)
30. 11. 2005 21:12
Nový
Před rokem jsem přešel na Maca (Power book) a už nechci
celé vlákno
o PC ani slyšet.
Školení: Hackujeme operační systém Android

Školení vám ukáže, jak se dostat k Linuxu (tzv. "rootování"), který se pod hezkou tváří Androida skrývá a jak ho naplno využít. Pomůže vám to při záloze dat, zvětšování prostoru pro aplikace nebo sdílení připojení k internetu a pokud chcete z telefonu dostat opravdové maximum, ukážeme vám, jak v něm vyměnit kompletní systém za lepší.
Podrobnější informace a přihláška