Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

Jak bezpečně odstranit MS Outlook?

Veronika Pechová
23. 11. 2005 19:37

Jak bezpečně odstranit MS Outlook?

Potřebuji bezpečně odstranit Outlook, tak, aby se tato akce nedal apětně vyvolat a data se zcela smazala? jak na to?
bzuk & strup
bzuk & strup (neregistrovaný)
23. 11. 2005 21:04 Nový

no nejlip asi

celé vlákno
format c: ;) ... jinak teda zalezi taky jestli pouzivas exchange nebo jakej mas ucet, odstranit otk neni zas takovej problem, odinstaluj a v doc&set smaz vsechny adresare otk ... dal ale taky muzes mit veci na servru, at uz pouzivas pop nebo xchange ...
Petr Bravenec
Petr Bravenec (neregistrovaný)
24. 11. 2005 7:14 Nový

Jediná odpověď

celé vlákno
Myslím, že na tomto serveru existuje na tuto otázku jediná odpověď: nainstalovat Linux. Sorry.
Viktor Kabeláč aura:51
24. 11. 2005 8:32 Nový

Re: Jediná odpověď

celé vlákno

V tom pripade nezbyva nez dodat stare moudro: nerikej, ze to nejde, rekni, ze to neumis - aneb ze ty jinou odpoved neznas, neznamena to, ze neexistuje.

Ach ty puristo... Kdyby byli vsichni tak pristupni a ochotni jako ty, cela Open Source sranda je davno pod drnem.

Luboš Doležel
24. 11. 2005 16:04 Nový

celé vlákno
A proč teda leze s tímhle dotazem sem? Mám se jít ptát, jak bezpečně odstranit KDE, na news servery Microsoftu?
Mám jít koupit nový mobil do květinářství?

Tady nejde o ochotu, tady jde o to, že je to off topic - nejen že se to netýká Linuxu a přibuzných systému, ale navíc se to netýká ani open source. Až se bude ptát na něco, co se daného serveru týká, rád mu odpovím, pokud budu moct.
Stefan
Stefan (neregistrovaný)
24. 11. 2005 17:27 Nový

celé vlákno
Projděte si seznam diskuzí a teprve potom někomu nadávejte že je mimo zaměření, pro začátek vaší poutě nabízím třeba http://www.root.cz/r/windows/ tento server se prostě mění
uživatel si přál zůstat v anonymitě
25. 11. 2005 10:29 Nový

celé vlákno
Ale no tak! Ocente krok spravnym smerem a necilte se. Zacne to Utloukem, jednou treba dojde i na Windoze.
Rejpal
Rejpal (neregistrovaný)
25. 5. 2008 0:17 Nový

celé vlákno
Jen6e tohle nen9 Abíčko, tohle je server o Windows. ;-)
24. 11. 2005 9:35 Nový

nlite

celé vlákno
eraser
eraser (neregistrovaný)
10. 12. 2005 0:17 Nový

Re: nlite

celé vlákno
Ak by si nevedel ako na to, skús sa pozrieť na tutoriál.

http://eraser.wz.cz/pages/articles/nlite-tutorial.html
Dr.Tič
Dr.Tič (neregistrovaný)
24. 11. 2005 13:43 Nový

Tomu rikam spravne reseni

celé vlákno
Tomu rikam krok spravnym smerem. Ale je treba to vzit zgruntu a smazat i cely system pod tim. Nejlip taky tak, aby po nem nezustala zadna data.
Radil bych nabootovat KNOPPIX a dat dd if=/dev/zero of=/dev/hdaX
hdaX v zavislosti na tom, na ktere partisne zlobivy OS je :-)
Pichi aura:75
24. 11. 2005 14:45 Nový

Re: Tomu rikam spravne reseni

celé vlákno
Ještě jistější by bylo
for((a=1;a<10;a++));do dd if=/dev/random of=/dev/hdaX;done
Nikdy nevíš, kdy se o tebe začne zajímat FBI.
Filip Dominec
Filip Dominec (neregistrovaný)
24. 11. 2005 17:46 Nový

celé vlákno
A ampuli s kyanidem pod jazyk, kdyby se o tebe začala zajímat KGB.
HKMaly aura:99
25. 11. 2005 8:12 Nový

celé vlákno
A co ostatni partition a ostatni disky ? Nesmis troskarit.find /dev -type b | while read A ; do dd if=/dev/random of="$A" ; done nebo alespon cat /proc/partitions | while read A B C D ; do dd if=/dev/random of="$D" ; done (PS: jde to i bez while read (pres xargs -n 1, v druhem pripade navic cut), ale nevim jestli to stoji za to.)
25. 11. 2005 9:08 Nový

celé vlákno
cat /proc/partitions | - to myslíš vážně? snad while ... done </proc/partitions Krom toho musíš mít read A B C D E aby jsi spolknul konec toho řádku, pak se musíš nějak zbavit prvních dvou řádků. find /dev -type b |wc -l mi vrací 4178 takže ani to nebude zrovna dobrej nápad. Já bych udělal něco jako
sed -n '1,2d;s/^.*\([sh][^ ]\{3\}\).*$/\1/;T;p' </proc/partitions |
  while read d
  do
    for((a=0;a<10;a++))
    do
      dd if=/dev/random of=/dev/$d
    done
  done
25. 11. 2005 17:58 Nový

celé vlákno
Vetsina z tech 4178 zarizeni neexistuje, takze moc nezdrzi. Ano, cat je zbytecny, spechal jsem a nedomyslel to (ani ty dva radky ... i kdyz, nevadilo by to, /dev/name typicky neexistuje). Tvuj sed vynechava vyssi partition (hda14) a ignoruje RAID disky (u softwarovych by to tak moc nevadilo, u HW ano, ty nemusi byt jinak dostupne).
28. 11. 2005 16:12 Nový

celé vlákno
Však ono není problém ten regulár doplnit a opravit, třeba na \([sh]d[a-z][0-9]\{1,2\}|md[0-9]\{1,2\}\) nebo jak se vlastně značí ty svazky na hw raidu. Možná by úplně stačilo \([a-z]\{2,3\}[0-9]\{1,2\}\)
28. 11. 2005 18:01 Nový

celé vlákno
md je softwarovy raid. Hardwarove se znaci napriklad /dev/rd/c1d31p4, /dev/amiraid/ar15p3, /dev/ataraid/d1p2, /dev/dpti1 nebo /dev/emd/0p15 (vycet neni uplny) ... smir se s tim, ze vetsina z tech 4178 blokovych zarizeni co ti nasel find JSOU hardwarove RAIDy.
Michal
Michal (neregistrovaný)
24. 11. 2005 19:20 Nový

Hmm.

celé vlákno
Sam ho nemam, ale pokud je to Outlook, tak si uklada maily v souborech .pst (snad se nepletu). Ostatne, cekal bych, ze ve vlastnostech slozky (napr. dorucena posta) se nekde da primo vycist, kde je ten ktery soubor ulozen. Pak by stacilo tyto slozky (ci cely adresar) proste zazalohovat a nasledne zase obnovit ...
Michal
Michal (neregistrovaný)
24. 11. 2005 19:21 Nový

Re: Hmm.

celé vlákno
Hmm. Cetl jsem to ... aby se data zcela nesmazala, sorry ;))
jarin001
jarin001 (neregistrovaný)
27. 4. 2008 6:34 Nový

Linux, ochota sama

celé vlákno
Mám rovněž problém s odistalováním Outlooku z Windows XP. Uživateli který tu hledal pomoc jste poskytli jenom radu ať si naistaluje Linux. Nic proti němu, ale nenuťte k tomu někoho kdo se v tom nevyzná. Já jsem sám začínal od Win 3.1 až do XP, a kvůli jednomu programu nebudu měnit systém na který jsem zvyklý. Pokud je tu někdo kdo chce opravdu poradit, nepočítám C:format ( to byl doufám vtip ), ať mi napíše na j.svabik@centrum.cz, budu rád, kuřákovi pošlu cíga a nekuřákovi tampony, tak zatím díky. Jarda
24. 5. 2008 16:10 Nový

Re: Linux, ochota sama

celé vlákno
doporucuji takoveto otazky nedavat na linuxovy server, ale na nejaky o windowsech kde je spoustu windowsaru a ti to zarucene budou vedet - napriklad http://www.wug.cz/ - tam jsou i profesionalove s titulem msce - a velka cast z nich outlook urcite zna protoze je to na windows jeden z nejrozsitenejsich programu
Lael Ophir
Lael Ophir (neregistrovaný)
24. 5. 2008 16:32 Nový

pro začátek

celé vlákno
Pro začátek zkuste odstranit aplikaci MS Outlook pomocí Control Panels. Tam vyberte Add or Remove Programs, uvidíte seznam SW. Pokud seznam obsahuje Outlook, nechte jej odinstalovat. Pokud tam není, vyberte MS Office, vyberte "Modify", a v průvodci odeberte aplikaci MS Outlook.

Potom vyhledejte soubory typu PST a OST, které patří k vašemu účtu. Spusťte příkazovou řádku, a napište:
cd /d c:\
dir /s /b *.pst
dir /s /b *.ost

Pokud příkaz dir vypíše nějaké soubory, najděte ty soubory ve Windows Exploreru, a smažte je.

Úplně na konec vyprázdněte koš (pravá myš na něm, vysypat), znovu spusťte command line, a proveďte příkaz
cipher /w:C:

Tímto příkazem zajistíte, že z určitě disku nebude možné přečíst data, která jste dříve smazala.

No, není to 100% návod, ale pro většinu účelů by to mělo stačit. A pamatujte, že na to stejně přijde jinak :)
eM
eM (neregistrovaný)
24. 5. 2008 23:56 Nový

RE: Pleas RADU....Jak bezpečně odstranit MS Outlook?

celé vlákno
XPlite
http://myego.cz/?item=windows-xp-dvakrat-rychlejsi-xplite
kdyz jde Outlook Express, snad pujde i MS Outlook...

Školení: Hackujeme operační systém Android

Školení vám ukáže, jak se dostat k Linuxu (tzv. "rootování"), který se pod hezkou tváří Androida skrývá a jak ho naplno využít. Pomůže vám to při záloze dat, zvětšování prostoru pro aplikace nebo sdílení připojení k internetu a pokud chcete z telefonu dostat opravdové maximum, ukážeme vám, jak v něm vyměnit kompletní systém za lepší.

Podrobnější informace a přihláška