Dobrý den!
Psal jsem před časem redakci, ale bez odezvy. Připadá vám normální, když vidím na stránce odkaz Thunderbird (dnešní zprávička o verzi 1.5), ovšem její odkaz nevede na stránku Thunderbird, ale na archiv článků a zpráviček s touto nálepkou? A ani v tom archivu není na začátku odkaz na domovskou stránku. Jak se mám rychle dostat na jeho stránky?
Za Thunderbird si můžete dosadit cokoliv, vždy je sázkou do loterie, jestli je to externí link, nebo zůstanate na root.cz. A když se dostanete na nálepky, tak nezbýva než použít vyhledávač. Nechce se mi věřit, že by nás root chtěl ochránit před původními zdroji ("Zítra si budete moci přečíst článek s podrobným rozborem všech nových funkcí a vylepšení.").
Jano Kula
smysl odkazů na root.cz
12. 1. 2006 12:07
Nový
K odkazům na Root.cz
celé vlákno
Dobrý den, ve zmiňované zprávičce je odkaz na stažení Thunderbirda a v každé zprávičce (pokud se nejedná o oznámení nové verze) je také odkaz na původní zdroj informací.
Snažíme se čtenářům nabídnout další informace k danému tématu. Odkazovat ze zpráviček Google nebo Mozilla.org je zbytečné, protože to jsou jednak velmi známé weby a především si je každý dokáže najít sám. Proto preferujeme odkazy na další informace.
Snažíme se čtenářům nabídnout další informace k danému tématu. Odkazovat ze zpráviček Google nebo Mozilla.org je zbytečné, protože to jsou jednak velmi známé weby a především si je každý dokáže najít sám. Proto preferujeme odkazy na další informace.
12. 1. 2006 12:27
Nový
Re: K odkazům na Root.cz
celé vlákno
Děkuji za odpověď. Vím, že je tam odkaz, chtěl jsem dojít k dalším (novým) informacím a ne stahovat. Byl to jenom příklad, stává se to často. Určitě si je každý dokáže najít sám, chtěl jsem se ale zeptat ostatních, jestli se jim to zdá stějně nepohodlné a nepraktické jako mně.
12. 1. 2006 12:59
Nový
celé vlákno
Ja osobne nepovažujem takúto vec za problém a nemyslím si že by si zaslúžila toľko pozornosti. Zatiaľ si nepamätám že by som v správičke nenašiel aspoň odkaz na zdroj informácie alebo softvéru a copy/pastnúť link do address baru a zmazať tam pár znakov je otázka jednej, maximálne dvoch sekúnd.
jacobs (neregistrovaný)
12. 1. 2006 13:33
Nový
celé vlákno
Ja osobne jsem na to jiz nekolikrat narazil a souhlasim. Kdyz uz zpravicka obsahuje spoustu internich linku, ktere mi mimochodem prijdou spis na obtiz, tak by take mohla take obsahovat odkaz na domovskou stranku projektu o kterem je rec, pripradne na oficialni seznam novinek, atd..., protoze to je vetsinou to jedine, na co chci z te zpravicky kliknout.
Nejde o to, ze bych si to neumel vygooglit, ale kdyz uz jednou ty hyperlinky umime delat, proc je nedelat smysluplne?
Btw povazuje nekdo seznam relevantnich clanku a zpravicek na rootu za uzitecnejsi nez odkaz na domovskou stranku daneho projektu?
Nejde o to, ze bych si to neumel vygooglit, ale kdyz uz jednou ty hyperlinky umime delat, proc je nedelat smysluplne?
Btw povazuje nekdo seznam relevantnich clanku a zpravicek na rootu za uzitecnejsi nez odkaz na domovskou stranku daneho projektu?
sartori (neregistrovaný)
12. 1. 2006 14:08
Nový
celé vlákno
Nepovazuje. Clovek se v tom spis ztrati, bezne tady mate na dve vety i ctyry odkazy a opravdu k veci je nanejvys jeden...
12. 1. 2006 16:59
Nový
celé vlákno
souhlasim ale jen castecne.
oba odkazy jsou uzitecne, jak odkaz na domovskou stranku, tak i interni odkaz na "nalepku", ale jestli mohu doporucit, odkazy na nalepky by bylo prijemne nejak olisit. mozna by stalo za uvahu odlisit vsechny linky koncici zpet na rootu.
skutecne je matouci odkaz pojmenovany microsoft, v textu na takovem miste, kde by clovek z kontextu usoudil ze bude vyjadreni teto strany, ovsem smerujici zpet na root.cz
oba odkazy jsou uzitecne, jak odkaz na domovskou stranku, tak i interni odkaz na "nalepku", ale jestli mohu doporucit, odkazy na nalepky by bylo prijemne nejak olisit. mozna by stalo za uvahu odlisit vsechny linky koncici zpet na rootu.
skutecne je matouci odkaz pojmenovany microsoft, v textu na takovem miste, kde by clovek z kontextu usoudil ze bude vyjadreni teto strany, ovsem smerujici zpet na root.cz
14. 1. 2006 10:51
Nový
celé vlákno
Stačí maličko poupravit CSS a všem odkazům přidat parametr class="". To první je maličkost, to druhé, v případě, že se odkazy vkládají např. přes PHP, také.
a.blank:after { content: " " url(img/p_blank.gif); }
a.down:after { content: " " url(img/p_down.gif); }
a.blank:hover:after { content: " " url(img/p_blank_hover.gif); }
a.down:hover:after { content: " " url(img/p_down_hover.gif); }
V praxi to vypadá nějak takto http://woq.nipax.cz/sem/
a.blank:after { content: " " url(img/p_blank.gif); }
a.down:after { content: " " url(img/p_down.gif); }
a.blank:hover:after { content: " " url(img/p_blank_hover.gif); }
a.down:hover:after { content: " " url(img/p_down_hover.gif); }
V praxi to vypadá nějak takto http://woq.nipax.cz/sem/
12. 1. 2006 16:28
Nový
celé vlákno
Také už jsem se několikrát "spálil", od té doby zásadně na odkazy ve zprávičkách na rootu neklikám.
Jakub Suchy (neregistrovaný)
12. 1. 2006 14:40
Nový
celé vlákno
Me to uz take zarazilo nekolikrat. A proto si myslim, ze nejlepsi reseni by bylo kompromisni. Takove odkazy nejakym zpusobem oznacit, spousta webu oznacuje externi linky malou ikonkou jako superscript, mozna by neco podobneho pomohlo
12. 1. 2006 15:07
Nový
celé vlákno
podobně to je na abclinuxu s pojmy ze slovníku. prostě pokud se jedná o link na štítek, či něco podobného, stačí malá ikonka, která na to upozorní.
vd (neregistrovaný)
12. 1. 2006 16:44
Nový
celé vlákno
Lepsi nez ikonka (nekdo ma vypnute obrazky a cekat na to az vyskoci hint by se mi nechtelo) by byl jiny zpusob podtrzeni, treba teckovany, nebo carkovany, pripadne jina barva (i kdyz kazdy z techto zpusobu muze byt trochu matouci. Navic v textovych prohlizecich si moc neskrtnete.
A nebo se vzdycky mrknete to stavove listy kam odkaz vede. :)
A nebo se vzdycky mrknete to stavove listy kam odkaz vede. :)
13. 1. 2006 13:38
Nový
závěr
celé vlákno
Děkuji všem za názory, minimálně je dobré vědět, že v tom člověk není sám. Ta důležitá slova, která v diskusi zazněla jsou matoucí versus smysluplné odkazy. Můžu poprosit redakci o závěrečné vyjádření, jestli se tím bude zabývat? Děkuji.
Školení: SQL pro začátečníky
Kdo nezná jazyk SQL jako kdyby nebyl. Tak lze stručně charakterizovat dnešní význam SQL v IT. Pokud se chcete naučit tento jazyk, tak navštivte naše školení SQL. Školení je určené začátečníkům, a proto se začíná od skutečných základů.
Kromě samotného SQL se účastíci školení seznámí i se základy PostgreSQL, což je databáze, která se díky své shodě se standardem ANSI SQL a komfortem, který poskutuje svým uživatelům, zvlášť hodí pro výuku SQL.
Podrobnější informace a přihláška