Na infrastruktuře záleží

3. 11. 2014

Žijeme v době definované rychlými a mnohdy převratnými technologickými změnami, které se podílejí na vzniku obrovského množství informací.

Zákazníci dnes očekávají při jakémkoliv kontaktu s firmou nekompromisní kvalitu a rychlé a personalizované jednání. Chod operačního zázemí tomu musí dokonale odpovídat. Firmy proto potřebují od svých IT oddělení, aby dokázala veškerá data proměnit ve smysluplné poznatky, které povedou ke správnému oslovení zákazníka. Vše navíc musí probíhat transparentně, bezpečně a bez rizika úniku osobních údajů. Na infrastruktuře bez diskuze záleží.

O IT infrastruktuře, její úloze a funkcích koluje řada mýtů, zejména v oblasti cloudu a datových analýz. Jeden z nich tvrdí, že pro cloud se hodí jakýkoliv hardware. Jenže právě výkon firemních aplikací a jejich zátěž odpovídají „železu“, na kterém běží. Můžeme-li infrastrukturu v cloudu dobře nastavit, přizpůsobovat podle aktuálních potřeb a účinně propojit se všemi počítači, úložišti a sítí, podnik bude mít podstatně větší šanci dlouhodobě růst.

Mnozí namítají, že samotná infrastruktura hodnotu podnikání nezvýší. Přitom právě její správné zavedení společně s potřebným softwarem umožní firmě rychle se adaptovat na měnící se situaci na trhu a zvyšovat svoji hodnotu.

Cloud ale nepřináší výhody jen ve snižování nákladů. Společnosti se díky němu mohou také dostat k inovativní infrastruktuře, která jejich obchodní výsledky posune o kus dál. Dnes jsou navíc dostupná flexibilní řešení a není třeba vybírat pouze mezi privátním či veřejným cloudem, ale volit i takzvanou hybridní strategii.

Data patří mezi nejdůležitější jmění firmy. Proto se musí dobře chránit, ale také umět maximálně využívat k zlepšení výkonu i zisku. Nečekejte na další vývoj technologií, vydělávat na chytré analýze dat můžete díky vhodné infrastruktuře už teď. A můžete si to dovolit.

Analytické nástroje zdaleka nepracují pouze s daty ze sociálních sítí. Infrastrukturu lze nastavit tak, aby sledovala provoz a pracovní zátěž firmy. Díky tomu společnosti získají cenný pohled na své zákazníky, trh, na němž působí, na produkty, konkurenci, dodavatele nebo třeba zaměstnance, který se stane neocenitelným prvkem ve správném rozhodování a hledání dalších zdrojů příjmů. Na správné infrastruktuře záleží.

Lupa.cz: Blíží se konec Wi-Fi sítí bez hesla?

Blíží se konec Wi-Fi sítí bez hesla?

Podnikatel.cz: ČOI zamířila na e-shopy. Zaplatí 1,5 milionu

ČOI zamířila na e-shopy. Zaplatí 1,5 milionu

Podnikatel.cz: Letáky? Lidi zuří, ale ony stále fungují

Letáky? Lidi zuří, ale ony stále fungují

Lupa.cz: Jak se prodává firma za miliardu?

Jak se prodává firma za miliardu?

Vitalia.cz: Voda z Vltavy před a po úpravě na pitnou

Voda z Vltavy před a po úpravě na pitnou

Vitalia.cz: Jsou vegani a vyrábějí nemléko

Jsou vegani a vyrábějí nemléko

120na80.cz: Nejsilnější alergeny jsou pryč

Nejsilnější alergeny jsou pryč

Vitalia.cz: Antibakteriální mýdla nepomáhají, spíš škodí

Antibakteriální mýdla nepomáhají, spíš škodí

Podnikatel.cz: Takhle se prodávají mražené potraviny

Takhle se prodávají mražené potraviny

Vitalia.cz: Nová vakcína proti chřipce se aplikuje nosem

Nová vakcína proti chřipce se aplikuje nosem

Vitalia.cz: Jak Ondra o astma přišel

Jak Ondra o astma přišel

Lupa.cz: Adblock Plus začal prodávat reklamy

Adblock Plus začal prodávat reklamy

Vitalia.cz: 5 chyb, které děláme při skladování potravin

5 chyb, které děláme při skladování potravin

Vitalia.cz: Tohle jsou nejlepší česká piva podle odborníků

Tohle jsou nejlepší česká piva podle odborníků

Lupa.cz: Cimrman má hry na YouTube i vlastní doodle

Cimrman má hry na YouTube i vlastní doodle

Lupa.cz: Další Češi si nechali vložit do těla čip

Další Češi si nechali vložit do těla čip

Podnikatel.cz: Tyto pojmy k #EET byste měli znát

Tyto pojmy k #EET byste měli znát

Měšec.cz: TEST: Vyzkoušeli jsme pražské taxikáře

TEST: Vyzkoušeli jsme pražské taxikáře

Podnikatel.cz: Udělali jsme velkou chybu, napsal Čupr

Udělali jsme velkou chybu, napsal Čupr

120na80.cz: Co je padesátkrát sladší než cukr?

Co je padesátkrát sladší než cukr?