Hlavní navigace

Názor ke zprávičce BSA: více než polovina uživatelů používá nelegální software od Lael Ophir - Jaké lumpárny máte na mysli? Například vysoký úrok...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 5. 2012 22:00

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Jaké lumpárny máte na mysli? Například vysoký úrok na půjčce je odrazem důvěryhodnosti toho, kdo si půjčuje. Navíc půjčujícího nikdo k ničemu nenutí, je to jeho svobodná volba.

    Stát je možná chovatelem dobytka podle socialistického vidění světa. Kdysi jsme byli otroci/nevolníci, a někteří lidé si myslí, že jsme dál majetkem státu. To je ale omyl. Jsme svobodní lidé, a stát je *naše* organizace, naše akciovka s povinným členstvím. Stát samozřejmě nemá žádný zájem (o "zájmech kolektivu" jsem už psal - zájmy mají pouze jedinci), natož zájem na dětech. Zájem na dětech mají obyvatelé - a nebo ho nemají. Pokud ten zájem nemají, tak holt bude populace menší. Lidé to tak chtějí, tak se to prostě stane. Úkolem státu, coby naší akciovky, je vyrovnat se s takovou situací. Ne lidem vnucovat podmíněným zvýšením "krmných dávek", že se mají víc množit.

    Spolupráce je samozřejmě dobrá věc. Solidarita je také dobrá, ale na rozdíl od spolupráce se týká blízkých osob. Rodiny, přátel. Čím je od vás někdo dál, tím menší je úroveň solidarity. O spolupráci tohle neplatí. BTW solidarita je dobrovolná. Co to socialisté propagují za solidaritu, když ji vynucují například progresivním zdaněním? Vynucovat solidaritu je jako vynucovat přátelství nebo lásku. Nefunguje to.