Hlavní navigace

Názor ke zprávičce BSA: více než polovina uživatelů používá nelegální software od Jarda_P - Tak to ale nefunguje. Hloupych lide neni malo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2012 15:53

    Jarda_P

    Tak to ale nefunguje. Hloupych lide neni malo a nelze napriklad 1/3 populace prohlasit za nesvepravnou a zavrit do ustavu. Je tedy nutno je chranit pred vsehoschopnymi vychcanky zakonnou formou. Deje se tak jinde, nevim, proc by se tak nemelo dit ve financni sfere. Take byste mohl prohlasit, ze veskera regulace treba farmaceutickeho nebo potravinarskeho prumyslu je nesmysl, ze vse vyresi trh a zakaznik ma byt svepranejsi a nekupovat leky, ktere maji 750 znamych nezadoucich ucinku u 80 % populace nebo potraviny s prisadami, po kterych polovina lidi do deseti let zemre na rakovinu.

    Pokud chcete, aby chudi platili spravedlivejsi podil na chodu statu, budete jim na to asi muset napred dat vice penez, aby meli z ceho platit. Budou tedy take platit svych 15 %, ale bohati se budou muset zreknout casti sveho majetku a dat ho chudym na vyssich platech.

    BTW, zkuste posuzovat dane nejen podle toho, kolik kdo plati procent, ale i podle toho, kolik pro nekoho znamena treba 100 korun. Treba pro metare to znamena mnohem vice, nez pro milionare. Navic spousta milionaru se o sve bohatstvi zaslouzila pouze tim, ze se narodili do spravne rodiny. Proc by se stat mel starat o to, aby za tuto zasluhu byl tento clovek jeste bohatsi, kdyz uz tak nevi, co s penezi, zatimco jini drou od vidim do nevidim a treba nemohou ani poslat deti do skoly? Prilisne soustredeni majetku v jednech rukach se ze spolecenskeho hlediska nikdy moc neosvedcilo. Proto treba byly v minulosti ruzne pozemkove reformy, kdy se nekomu puda proste sebrala a dala nekomu jinemu. Bylo to tak, ze nekdo mel bohatstvi, ze by ho nemohl utratit, ani kdyby se hodne snazil, zatimco vetsina populace pracovala akorat za mizerne jidlo. Nevidim, proc podobny system podporovat i v dnesni dobe.