Hlavní navigace

Názor ke zprávičce BSA: více než polovina uživatelů používá nelegální software od Lael Ophir - A zkusil jste si ten článek fakt přečíst?...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2012 22:29

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    A zkusil jste si ten článek fakt přečíst? GE podle něj neplatí daně v US, ale v zahraničí. Pod tím je psáno, že za to mohou špatně napsané zákony, a že daň je v USA tak vysoká, že GE hledá všechny cesty, jak danit jinde.

    Samozřejmě rozkrádání společné pokladny je špatné. Jenže stát k tomu má tendence. Státní správa málo platí, má nízkou prestiž, a končí v ní buď nechopní, nebo ti, kdo si dovedou ze státního naplnit kapsy. I výběr leaderů je ve státním sektoru úděsný. Nevybírá se nejlepší manager, ale ten kdo nejméně vadí, má nejvce politických zásluh atd. I to jsou důvody, proč by stát neměl dělat věci, které může dělat soukromý sektor.
    Problém je v tom, kolik je na chod státu potřeba peněz. Proč například stát vyplácí porodné, pohřebné a každé rodině bez ohledu na výši příjmu rodičovské dávky? Tahle forma podpory byla původně určená pro nemajetné, jiejich děti nezemřely hlady a jejich kosti se neválely po ulicích. Bohužel se socialisté domnívají, že více dávek je lépe. A pak se diví, že zemi přivádějí do dluhů.
    Bohužel také není pravda, že kdyby se tu nekradlo, bylo by peněz víc. Krade se, ale ty částky jsou daleko menší, než o kolik je sociální systém přebujelý.