Hlavní navigace

Názor ke zprávičce BSA: více než polovina uživatelů používá nelegální software od Lael Ophir - Plutonium se používá proto, že má některé vlatnosti...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2012 4:22

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Plutonium se používá proto, že má některé vlatnosti vhodné ke stavbě zbraní (včetně nízké kritické hmotnosti, cca pětinové proti uranu 235), a vzniká jako odpadní produkt v jaderných reaktorech. Jaderná mocnost začne nejprve s uranem (ze kterého se samozřejmě vyrábějí i jaderné zdraně), a terpve když ho dost vysoké množství přepracuje na plutonium, může z něj stavět jaderné zbraně (které ovšem obsahují i uran).

    Nešlo o útoky "domácí" PLO, ale o útoky PLO zvenku.
    Pět rozdílů? Fašistické Německo bylo ve válce, kdežto Izrael je demokratická země, která má podepsané smlouvy s většinou sousedů (palestinci, Jordánskem a Egyptem). Češi působili v RAF jako členové běžné armády v době války, nikoliv jako teroristé. Češi v RAF podléhali armádnímu velení, které podléhalo civilní vládě. Neměli vlastní milice s vlastní infrastrukturou, ani vedení nezávislé na centrální vládě a armádě, a nepodnikali akce v rozporu s deklarovenými zájmy tamní vlády. Cílem Čechů bylo osvobodit vlastní zemi, nikoliv vyhladit jeden národ. Stačí takhle? :)

    CIA nevěděla o útocích na WTC předem. Měla jisté zpravodajské informace, kterých má ale v každý okamžik obrovskou spoustu, a naprostá většina z nich je planý poplach. O mírumilovnosti můžete mluvit třeba v kontextu Mnichovské dohody z roku 1938, kde se diskutovalo o tom, že válka není správné řešení.

    Myslíte si, že k bezpečnosti letecké dopravy přispěje, když prostě budeme do letadel pouštět lidi s bombami? :)