Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čínská vláda upřednostnila Microsoft před Linuxem od anonym - Nevím proč se divíš. Lidé mají možnost volby...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2007 17:01

    anonymní
    Nevím proč se divíš. Lidé mají možnost volby už přes deset let, a přesto si jich 99.% volí Windows. Proč asi? Kvalita, dostupnost aplikací a kompatibilita. Windows se prosadily celosvětově nejen kvůli marketingu, ale především kvůli svojí kvalitě (nemyslím win98). Lidé používají Windows hlavně proto, že spousta aplikací je špička ve svém oboru, a shodou okolností běží jen na MS Windows.
    O rústu linuxu slyšíme už 10 let a nefunguje to. Linux má stále +/- cca 0.5%. Linux je silný jen v řečích, ale realita je zcela jiná. Linux se minimálně stále nerozšiřuje tak, jak se už léta pořád dokola povídá. On snad někdo ty milióny lidí nutí kupovat nebo crackovat Windows XP,Vista když mohou mít zdarma Linux? Nenutí... Windows se prosazují na 99% počítačů, protože jsou prostě lepší než Linux. Dost počítačů se prodává s Linuxem (či s FreeDOSem), je poté sice o 2.000 Kč levnější, a pro lidi je to částka, pro kterou jsou ochotní i krást. Lidé následně Linux z HDD smažou a nainstalují si cracklá Windows XP. Proč to asi dělají?
    Linux se ani v roce 2007 na desktop nehodí, pokud tedy chcete pracovat či bavit se, a nikoliv něco "kutit" Já se divím tobě, proč něco desítky hodin kompilovat pro teoretický 5% nárůst výkonu.
    Řada lidí totiž Linux vyzkoušela, a odešla od něj. Nikoliv proto, že by to byl špatný OS, ale proto, že pro Windows (XP) existuje tisíckrát více aplikací, a jen Windows tak nabízí opravdovou svobodu a možnost volby (aplikací).
    Linux používám 4 roky a pořád se v určitých věcech neblýská na lepší časy (ovladače, aplikace, kompaktibilita atd.) Až v linuxu budu moc plnohodnotně pracovat jako ve Windows, budu ho používat jako primární operační systém. Jinak je to pouze doplněk, uvidíme za pár let, ale v současné době docela slabota a linux je několik let pozadu za Windows bohužel to si musíme přiznat.