Hlavní navigace

Názor ke zprávičce DDoS odstavil švédské vládní servery i místní média od Lael Ophir - Jak říkám, Araby jste asi viděl leda ve...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 3. 2016 3:47

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Jak říkám, Araby jste asi viděl leda ve zprávách na TV Nova, takže o jejich přebírání západní kultury moc nevíte. Zato když se někde sejde pár ignorantů a někdo udělá fotku, to podle vás hned reprezentuje půl miliardy lidí.

    Ad sluníčkové humanistické moudro, jako že větším nebezpečím jsou dopravní nehody - statisticky samozřejmě ano, a to výrazně.

    Dost mi vadí ta připosranost Evropanů. Když dojde k bombovému útoku v IL, tak okamžitě pomůžou obětem (záchranáři bývají na místě tak rychle, že velké procento obětí prostě nestihne umřít), odklidí těla, a život jde dál. Řidič autobusu ve kterém vybuchla bomba si vezme taxík nebo jiný autobus na konečnou, a jde si odřídit zbytek směny. Samozřejmě že u toho cítí to samé co Evropané. Ale také vědí, že jejich hodnoty jsou správné, a že je pokud terouši přinutí změnit způsob života a uvažování a zasejí do nich strach a pochyby, tak ti terouši vyhrávají. I Evropa by měla mít pevnější morální hodnoty, než aby ji zbouralo (jakkoliv politováníhodné) usmrcení pár desítek nebo stovek lidí. Ještě necelými sto lety Britové uměli "business as usual" a nenechali se vykolejit. Evropané v případě problému běhají kolem jako bezhlavá kuřata, High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy pláče na veřejnosti, a veřejnost (s vámi v zástupu) hledá nějakého obětního beránka, který se pokud možno nebude moc bránit při věšení na šibenici nebo mletí do masokostní moučky. Je to obraz změkčilosti, pokrytectví a ztráty základních morálních hodnot.