Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jak (ne)funguje IT infrastruktura úřadů práce od uživatel v anonymitě - Takže podle vás "katování kostů" znamená, že se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2012 14:57

    uživatel v anonymitě (neregistrovaný)

    Takže podle vás "katování kostů" znamená, že se drahý fungující systém nahradí jiným drahým nefungujícím "systémem", jen proto, že ten fungující byl drahý?

    Souhlasím s tím, že dokument je pohled z jedné strany, chápu přirozenou nechuť nahrazovat zaběhlý fungující systém něčím jiným, určitě by se ozývaly hlasy proti, i kdyby byl nový systém lepší než ten původní. Taky určitě někomu vadí, že přichází o kšeft.

    Ale co z toho vidím, podstata je jinde -- a to v tom, že nový systém opravdu nefunguje, přesto se na něj vesele migruje. Naradit všechny zmiňované agendy během pár měsíců něčím novým mi přijde hodně nereálné. Tohle opravdu zavání tím, že nějaký "management" stanovil technicky nereálný termín, do té doby se stihla zplácat nějaká alfaverze pokrývající jen částečně potřeby úřadu. Místo toho, aby si přiznali, že byl termín nereálný a migraci odložili, vedou to k řádnému chaosu, nejspíš proto, že o fungování těch systémů nemají ponětí.