Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Jsou chybějící ovladače jediným problémem Linuxu? od X125 - Ale v SW. A tím vůbec nemyslím hry, které mě...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2010 13:25

    X125 (neregistrovaný)

    Ale v SW. A tím vůbec nemyslím hry, které mě nezajímají. Ani nemyslím specializovaný SW pro určitou (často malou) skupinu uživatelů. Mám na mysli věci pro průměrné a podprůměrné uživatele.

    Nebo jiná věc. Na win najdete milión nejrůznějších utilit skoro na všechno. Potřebuji zmergovat dva CCS soubory? Na Win není problém najít takový prográmek. Potřebuji odstranit diakritiku z názvů souborů? Potřebuju nějaký lepší program na přejmenovávání souborů, třeba i s podporou EXIF nebo ID3 tagů? Toto všechno na Win existuj, má GUI a je zdarma dostupné. Prostě Linux má nesrovnatelně menší komunitu programátorů. Na Win kdejaký studentík v Delfi stvoří nějaký prográmek na něco a uvolní na nějaký download server a 1 promile z těchto prográmků je použitelné. Dělají studentíci stejné pokusu s programy pro Linux? Nee. A když se to nenaučí v mládí, těžko se k tomu budou vracet.

    Doma jedu na Linuxu, ale jsou případy, kdy rebootuji do Win, protože Linux takový SW nenabízí. A nejsou to hry ani AutoCAD ani Photoshop.