Hlavní navigace

Názor ke zprávičce KDE versus Windows 7 od Kaacz - Rychlost: mno mam doma oboje na stejnem stroji....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2012 19:06

    Kaacz (neregistrovaný)

    Rychlost: mno mam doma oboje na stejnem stroji. Dlouhodobym pouzivanim zapraskane KDE 4.7 je stejne svizne jako uplne hole W7. Ted po updatu je KDE4.8 jeste o chlup sviznejsi. A to mam 9 ploch a na kazde haldu oken. Ne jen jednu plochu W7, kde radeji neotevru ani 1/4 oken co bych chtel, protoze je v tom curbes a ergonomie se priblizi nule. K tomu bych podotknul, ze KDE4 je treba pouzivat s vyuzivanim HW akcelerace GK. Bez toho to nema smysl, bylo tak navrzeno. S fungujici HW akceleraci je prace s okny svizna, vse dela GK.

    Podpora zarizeni: vzdy porizuji HW co chodi s Linuxem. Ten s Windows chodi taky dobre. Mam zkusenost, ze HW ktery nechodi s Linuxem, je povetsinou (v pripade levnejsiho) docela ksunt (coz byva vetsinou duvod nepodpory v Linuxu) a ve Windows "taky chodi". Ale ne na 100%. Jednou za cas se vylosuje problem .. dekuji nechci.

    Mnozstvi aplikaci: no to je sporne. Krome games (ktere jako jedine win aplikace mam a jen kvuli nim mam ty fyzicke W7) nepotrebuji nic, co by na Linuxu nebylo. Proste asi mam to stesti, ze praci (network) i konicky (multimedia) bez problemu zvladnu s Linuxem a casto i lepe a jednoduseji. Napriklad davkove zpracovani. Co je Windowsum platne, ze jiz maji lepsi skriptovaci jazyk, kdyz drtiva vetsina aplikaci je GUI a nedaji se pouzivat davkove.